Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce nu este compatibil???

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
cumnatu
Pasionat

Data înscrierii: 01/Noi/2006

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 12:39 am    Titlul subiectului: ce nu este compatibil??? Răspunde cu citat (quote)

Salutari la toata lumea! Pana acum 2 saptamani sistemul meu se compunea din : HU mp3 Alpine CDA 9826 ,boxe spate pioneer 6"x9" 80w rms si un subwoofer pioneer TS-W306DVC intr o cutie inchisa ,amplificat de un magnat The Rock 400 . Evident acea statie de 200w rms in punte nu putea face fata unui subw. de 400w rms cu 2 bobine asa ca am inlocuit o cu un infinity REF 7541a. Problema este ca am fost ff dezamagit de felul in care se aude. Acum 2 zile am inlocuit cutia cu un tub si intr-adevar diferenta este majora dar nicidecum ceea ce ar trebui sa fie. Folosesc o singura bobina pe canalele din spate legate in punte deoarece legat pe 2 ohmi pe un singur canal puterea e prea mica. Ce nu este compatibil ? HU pt ca are un singur preout? subw. cu cu ampliful ?sau masina care este o dacie din '86 si care nu are nici un fel de antifonare in portbagaj? de ce nu am un bass puternic si infundat?
Ce m-ar ajuta mai mult sa schimb HU cu ceva cu 3 preouturi sau dif de subw cu ceva tot de la infinity cu o singura bobina pe 4 ohmi de data asta.
Va multumesc mult si astept sfaturi pentru ca nu sunt multumit deloc de scule la banii care au costat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 9:20 am    Titlul subiectului: Re: ce nu este compatibil??? Răspunde cu citat (quote)

stai asa, ca n-am inteles...ai legat o singura bobina de la sub, sau inteleg eu prostii?
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 9:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca ai legat doar o bobina pe iesiri atunci e clar d c esti dezamagit Laughing
pune-le pe amandoua si ai grija sa dai semnal mono.
Sus
cumnatu
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 11:03 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut! subw.are doua bobine de 4 ohmi deci merge legat pe 2 sau pe 8 ohmi . Statia scoate doar 149 w rms la 2 ohmi mai mult decat insuficient pt dif de 400 w rms ...iar in punte 278w rms acceptabil dar pe 4 ohmi. singura solutie ar fi sa leg o bobina pe 2 canale in punte si cealalta pe celelalte canale ramase libere tot in punte desi pt canalele din fata nu mai am reglajele ca pentru cele din spate (deci nu este exact acelas semnal). A fost legat si in configuratia asta si sincer nu se auzea deloc bine (..ce e drept pe timpul cand aveam cutia in loc de tub). Din cate imi dau eu seama acum pt acest difuzor ar trebui un amplif monobloc de putere mare stabil la 2 ohmi. Ce sa fac sa schimb difuzorul cu un infinity Kappa 120.3se cu impedanta pe 4 ohmi ar fi intradevar diferenta desi este mai slab ca putere? (sau poate chiar Kappa Perfect 12.1.... dar trebuie sa mai stau putin pentru diferenta de pret).
Merci ...si astept raspunsuri.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 12:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

absolut. schimba-l daca nu ai in plan un monobloc. ce ai acuma e echivalentul unei masini fara roti pe spate. in plus, membrana face doar jumatate din cursa, deci in nici un caz nu vei simti cei 278W. poate suna ca pe la 50-60W legat corect. acum exact nu stiu cum se comporta un dif cu 2 bobine propulsat de una singura, n-am fost niciodata atat de sadic sa incerc. Very Happy
Sus
cumnatu
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 12:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru sfaturi asus o sa schimb difuzorul si in felul asta o sa am si linie completa infinity ( doresc sa achizitionez dif fata sistem infinity si sa schimb si dif spate tot cu infinity 6"x9" deoarece cele din prezent sunt cam obosite )
Si daca tot suntem la capitolul amplificari am achzitionat un REF 7541a si am vazut ca exista variante si din partea JBL GTO 75.4 si magnat The rock 8000 sau Hot rod 4500 care au performante asemanatoare dar sunt ceva mai ieftine. Itrebarea este : REF 7541a este macar cu 5 % mai buna??? sau am aruncat diferenta de bani pe fereastra?
Merci si astept raspuns.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 3:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu zic ca nu ai aruncat banii pe fereasta. Infinity se vrea mai de Hi-fi si este. Ce-i drept ai platit si brandul in diferenta de bani.

@asus: eu stiu cum e sa folosesti doar 1 bobina din doua. Se aude nasol rau. Am facut chestia asta pe un difuzor de 60 lei, de 100W. Nu stiam cu ce se mananca chestia asta cu 2 bobine ...... Am bagat 100W intr-o singura bobina si peste 1luna de folosinta s-a intrerupt bobina.

@cumnatu: Ideea este ca un difuzor cu doua bobine nu trebuie sa fie alimentat doar intr-o singura bobina si nici nu trebuie un canal de la statie intr-o bobina si alt canal intr-alta bobina. (daca i-ai pus si gresit polaritatea l-ai rupt din prima).

Ca subwoofer iti recomand:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/MTX/T4512-44/
Se va auzi mult mai tare decat acele infinity. Oricum acele infinity sunt mult subnutrite. Are sensibilitate reala de 89 db, fata de 85 db. Acele infinity s-ar merita daca tu cauti sa auzi si 24-25 hz, de care sincer nu ai f mare nevoie. S-ar mai merita si daca planuiesti sa cumperi o statie numai pentru sub.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum