Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce parere aveti de Alpine MRV-F545 si Alpine MRV-F345 ?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 1:45 pm    Titlul subiectului: ce parere aveti de Alpine MRV-F545 si Alpine MRV-F345 ? Răspunde cu citat (quote)

primul are urmatoarele specificatii, si costa cam 15 mil ...
• 500W x 1 Bridge (4ohm, 14.4V, 0.3% THD, CH3/4)
• 125W x 1 Bridge (4ohm, 14.4V, 0.3% THD, CH1/2)
• 100W x 4 RMS (4ohm, 12.0V, 0.08% THD)
• 125W x 4 RMS (4ohm, 14.4V, 0.08% THD)

al doilea are urmatoarele specificatii si costa cam 11 mil ...
• 300W x 1 Bridge (4ohm, 14.4V, 0.3% THD, CH3/4)
• 75W x 1 Bridge (4ohm, 14.4V, 0.3% THD, CH1/2)
• 50W x 4 RMS (4ohm, 12.0V, 0.08% THD)
• 75W x 4 RMS (4ohm, 14.4V, 0.08% THD)

m-ar interesa si pe mine unul dintre ele intr-un viitor, sper eu, apropiat. vreau un amplificator pentru boxe (altele decat cele pe care le am momentan de 60rms fata, respectiv 50 rms spate), probabil undeva intre 80 si 100 rms fata-spate.
alte solutii ? ce as mai putea gasi ?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Vladutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2006

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 7:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Iti putem aduce fara probleme oricare din cele doua amplificatoare Alpine, dar inainte de asta, uita-te un pic aici:

* amplificator auto 4 canale
* putere:
o 4 ohmi, stereo: 4 x 104W RMS
o 4 ohmi, in punte: 2 x 284W RMS
o 2 ohmi, stereo: 4 x 142W RMS
* raspuns in frecventa 10Hz - 83kHz
* Raport semnal audio / zgomot: 80 dBA
* crossovere high pass si low pass 12dB
* intrari low level (5.8V max) / high level
* Dimensiuni (L x W x H): 384mm x 313mm x 60mm

Ce zici? Cam bine nu? Daca ti-as spune ca specificatiile astea sunt ale unui amplificator de 679.9RON? Este vorba de JBL GTO 75.4! Recomandarea noastra - alege JBL, sau, daca vrei neaparat sa dai 15 mil lei vechi pe un amplificator, da banii pe ceva spectaculos, gen seria Reference de la DLS.
Sus
andrei006
Priceput

MesajTrimis: Mie Sep 20, 2006 7:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da e ... o alternativa interesanta si gto 75.4

alpine-ul are niste preturi maricele la amplificatoare in comparatie cu jbl sau infinity, dar accesibile in comparatie cu audiosn spre exemplu :O

acum ... ce m-a incatat in mod special la amplificatorul acelea era ca are 4x100 rms la 12.2 Smile o valoarea buna zic eu ... spre deosebire de majoritatea care au puterea rms la 14.4 Smile

eu am pe masina un mrv605 ... monoblocul de la alpine ... si ma gandesc ca ar fi un plus si pentru aspect, si in plus reglajele are reglaje "digitale" ca sa zic asa ...
totusi ... a testat cineva respectivul amplificator ? eram curios de pareri.
nu cred ca exista indoiala ca nu ar fi mai bun decat un 75.4 ... dar totusi e chiar asa de bun incat sa fie dublu Razz ?
Sus
andrei006
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am cumparat un 75.4 si l-am montat azi. pot sa zic ca e diferenta mare ... atat de consum cat si de putere fata de fostul meu blaupunkt gta 400 Very Happy 4x45 insa nu e un ceva chiar super Smile
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce difuri ai?
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 9:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da vladutz, ai dreptate ca e mai ieftin acel JBL, dar nu am vazut specificatii de THD, iar raportul S/N este de 80 db (cam slab). Acele alpine poate or fi mai apropiate de seria reference de la DLS, cum ai si indicat. Diferentele astea de calitate a sunetului fac si diferenta de bani. Pur teoretic diferentele sunt mari, tinand cant ca distorsiunile finale cand se calculeaza se inmultesc. Iar DLS am inteles ca o sa se scumpeasca candva si o sa ajunga probabil la acelasi pret cu Alpine-urile alea.
Si apropo....... in ce naiba (pardon) bagi aceii 100W pe canal, ca la majoritatea difuzoarelor le rupi in ... membrana.

Daca gasesti dif-uri sa tina 100W rms (Dls MS6, MS5; Infinity Kappa 60.7Cs 50.7CS -> varfuri de gama sau chiar Brax Twisted Evil )atunci ia-ti Alpine-ul ala, ca ar trebui sa rupa. Daca urmaresti mai de graba ceva gen 60-70W rms e super alegerea:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare/DLS/CLASSIC_CA41/
mai bun (parerea mea) decat jbl-ul indicat.
Daca vrei sa se potriveasca intr-adevar dif-urile cu statia, ia-le pe toate de aceeasi marca (stiu prietenii de ce !).

andrei006
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 22, 2006 10:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pai ... momentan am achizitionat un jbl 75.4. amplificator e interesant dar nu cred ca se poate compara cu alpine-ul acela sau altele din aceasi gama de preturi.
boxele ce-i drept nu sunt stralucite: pe fata am alpine sxs 1757 60 rms, iar pe spate alpine sxs 1357 50 rms.
probabil cand voi face rost de bani o sa schimb si boxele cu ceva mai "interesant".
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum