| |
| Autor |
Mesaj |
Toma Pasionat
Data înscrierii: 13/Mai/2011 Mesaje: 175 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 1:43 pm Titlul subiectului: Ce parere aveti legat de Sony CDX-GT610U |
|
|
Salutari tuturor!!!
De curand am achizitionat un player Sony CDX-GT610U. Momentan as zice ca sunt multumit de el desi are problema clasica sony cand uneori apesi pe un buton si face cu totul altceva decar ar trebui sa faca butonul respectiv.
Ce ma avantajeaza:
-USB
-3 pre out de 2V
-volum reglabil sub
-intrare aux
Am tot citit pe forum si majoritatea recomanda playere Alpine Pio sau Clarion.
Nu am avut ocazia sa ascult foarte multe playere (am ascultat cateva de la Apline un Clarion, am avut un Pio dar cele mai multe au fost sony) insa parca Sony se auzea cel mai bine.
Probabil voi ati ascultat mai multe decat mine si as vrea sa imi spuneti si mie care cat de inferior respectiv superior este/sunt playerul meu/playerele Sony.
Se merita sa il vand pe acesta si cu bani luati sa imi iau un Alpine/Pio/Clarion?
-> Si ca sa nu mai deschid alt topic sa consum aiurea resursele de pe forum. Care este treaba cu reglarea unui amplificator dupa niste "tonuri" (parca asa am citit pe undeva) ?
Sa nu uit : http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT610U/
O zi buna tuturor! _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 1:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca n-ai un sistem audio nu are rost sa il schimbi...
atat timp cat nu ai ascultat un sistem audio de masina respectabil.. si nu ti-ai facut o idee cu ce se mananca "audio" , nu prea ai cum sa iti dai seama care se aude mai bine decat altul.
majoritatea cand se urca intr-o masina fara subwoofer si vor sa vada "cat de bine se aude" sistemul, se asteapta la un bas bubuitor din usile de pe fata.... si nimic mai mult |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:08 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca prin sistem te referi la player ,boxe ,amplificator si subwoofer pe astea le am.
Acum depinde ce inseamna respectabil. Se poate sa nu fi ascultat asa ceva deoarece pana acum nu am avut ocazia. Tot ce am ascultat live pana acum au fost sub configuratia pe care o am eu. _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
incep prin a te intreba daca esti pasionat de car audio.... sau este ceva de duminica ?
pentru ca o data ce te bagi.. nu te mai opresti
fa posibilul si asculta 2-3 masini ca sa-ti faci o idee
inca o chestie, instalarea(cabluri, incinte, insonorizare... si altele) face cel putin jumate din rezultat, nu uita asta. |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
La inceput era asa ca o chestie de duminica. Acum parca simt nevoia sa merg mai departe. Cu fiecare schimbare zic ca ma opresc dar parca trebuie mai mult...
Referitor la cabluri: am observat cat de important este sa oferi curent unui amplificator atunci cand are nevoie de el...aici am un drum lung de urmat. in ceea ce priveste semnalul pot sa zic ca doar pentru amplificatorul subwooferului am ceva destul de bun dublu ecranat.
Referitor la incinta: inca nu am vrut sa ma bag la asa ceva (dar va trebui). momentan am doua difuzoare de 200W rms puse intr-o cutie bandpass.
Referitor la insonorizare: incepe sa devina ceva necesar pentru ca deja ma deranjeaza sunetul acela sec de metal.
Astept acum urmatoarea intalnire. Vreau sa vad cum arata munca celorlalti in realitate. _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
am o veste proasta si una buna
in viitorul apropiat vei suferi de audiofilie si nu vei mai trai mult
din ce este format restul sistemului tau ? |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ca hu am playerul de mai sus
Ca amplificator subwoofer am un Sony ce scoate 2x160 RMS
Ca subwoofer am doua difuzoare intr-o incinta bandpass (stiu ca ar trebui sa am o statie care sa scoata mai mult decat puterea difuzoarelor dar momentan ma descurc cu ce am) 400RMS ( acesti 400 i-am impartit in 2x200 la 4 ohm...initial aveam 1x400 @ 2 ohm...dar nu se pupa cu amplificatorul)
Ca boxe-> nu sunt mandru de ce am dar dupa data de 15 luna aceasta o sa le schimb..am zis cu un sistem de boxe...momentan am niste jvc-uri pe fata care au inceput sa fie insuficiente conectate la hu.
Ca amplificator pentru viitoarele boxe am un blaupunkt 2x55rms.
Insonorizarea usilor din motive financiare cred ca o voi face cu aluband (parca asa se numeste...sunt niste fasi de smoala parca lipite de o folie din aluminiu)-> chestia asta am vazut-o la un prieten si se observa o diferenta intre cu si fara.
Daca stau sa ma gandesc lista e lunga...doar ca banii sunt motivul intarzierilor:))..insa usor usor se ating punctele precizate. _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
fa o incinta pt cele doua difuzoare de subwoofer si vei vedea diferenta imensa, 160w pot fi suficienti atat timp cat reglajele sunt corecte, insa ma indoiesc de puterea reala si nedistorsionata a amplificatorului sony .
de ce nu folosesti amplificatorul blaupunkt pe actualele boxe? nu conteaza ca boxele suporta o putere mai mica decat cea a amplificatorului..... care oricum e slab. trebuie doar reglat corect si vei simti diferenta imediat . |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 2:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
In ceea ce priveste incinta subwooferului m-am gandit sa trec la ceva B.R. insa din toate informatiile de pe net incintele bandpass sunt cele mai complicate si suna mai bine la anumite frecvente decat ceva bass reflex.
Referitor la conectarea amplificatorului la boxele de pe fata m-am gandit sa fac asta mai de mult insa am zis sa astept sa-mi cumpar un sistem ca sa fie o diferenta remarcabila. Amplificatorul este intr-adevar slab dar fata de hu tot e ceva diferenta.
Reglajele actuale am impresia ca sunt destul de urate. Spun asta pentru ca folosesc cam toate functiile pe care le are statia. Din cauza asta intrebam de acele "tonuri". _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 3:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi se pare ca esti cam prost informat
sper sa stii engleza...
a ported box is usually about +3dB more efficient at the frequency of the tuned port(s). These boxes require less power than sealed to reach the same SPL, but below their tuned frequency, they are very hard to control, and require great amounts of power to produce those below-port frequencies. Ported enclosures also add coloration to the sound, which detracts from their accuracy.
bandpass boxes are +3 to +12dB more efficient, making these the loudest of the boxes, but they lack severely in sound quality and will not hit very deeply since they, as the name implies, are limited to a notch frequency range.. usually between about 50-100Hz. loud, not deep, and they can accept a lot of power due to the damping factor of the enclosure designs. Bandpass boxes are ideal for SPL competitions, but not recommended for anything desiring musicality such as a daily driver car. |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 3:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din cate am citit din post-ul tau acolo sunt doua prezentari: bandpass si bass reflex.
Se pare ca partea cu frecventele am inteleso aiurea rau si daca stau bine sa ma gandesc fata de incintele tub kick-urile sunt mai slabe.
Se pare ca incintele de genul sunt mai galagioase si mai putin violente.
Asta inseamna ca daca o sa-mi trec cele doua difuzoare intr-o incinte b.r. nu va fi atat de multa galagie dar varfurile de bass vor fi mai brutale.
Acum sunt si mai curios decat inainte cum se vor auzi difuzoarele in alta incinta.
Referitor la SPL...cam cat de mare e diferenta pe care o poate face incinta?
but not recommended for anything desiring musicality such as a daily driver car. ->mi-a placut mult partea asta:)))) _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 3:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
De fapt daca citeam si mai atent observam ca diferenta era de cativa db. _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 4:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
exemplu teoretic
1 subwoofer 15" si un amplificator de 500w = 141db
1x 15" + 1000w = 144db
2x 15" + 500w = 144db
2x 15" + 2x500w = 147db
2x 15" + 2x1000w = 150db
cam astea-s regulile pt suprafata dubla si putere dubla
insa cand vine vorba despre perceptia auditiva... un sistem ti se va parea dublu ca putere atunci cand va avea 10db in plus
ca sa castigi 10db in plus trebuie sa inmultesti puterea de 10 ori
mergand pe acelasi exemplu de mai sus... 1x15" + 500w = 141db
pentru a avea un scor de 151db ai nevoie de 5000w
Ultima modificare efectuată de către Pigoo la Dum Sep 04, 2011 5:14 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
Toma Pasionat
|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 5:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Referitor la player ce parere ai?
Se merita sa il schimb pana sa ascult si alte sisteme sau sa mai astept? _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
| Sus |
|
 |

|
Trimis: Dum Sep 04, 2011 5:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
mai asteapta... vei avea multe de schimbat si iti recomand sa nu te grabesti pana faci urmatorul pas .
ia o data ceva bun si gata, sa nu mergi pe ideea ca il schimbi mai tarziu, pentru ca vei pierde si mai multi bani . |
|
| Sus |
|
 |
|