Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce parere avetzi: MTX XT12-44 sau JBL 1204D??
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Geo_atb

Data înscrierii: 23/Noi/2006
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Noi 23, 2006 8:51 pm    Titlul subiectului: Ce parere avetzi: MTX XT12-44 sau JBL 1204D?? Răspunde cu citat (quote)

ma bate gandu sa imi cumpar inca un sub Very Happy ....momentan mai am un JBL 1204T.....sunt multumit d el...da vreau un bass mai promt....si MTX cred k e pe placul meu...da am observat k nu are VENT la magnet...si la mine muzica merge nonstop...avand in vedere k toata ziua asc muzica tare

recomandati`mi un sub...(d preferinta cu 2 bobine) care sa fie pana in 3 bastoane...si sa se auda super...
pls..help me... Confused
Confused

aaa..am uitat sa mai spun k mi`am luat o cutie...cu 300 mi...da la unu...are cam 90 litri si are filtru pt sub incorporat...si vreau sa`l montez in cutia asta...

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Noi 23, 2006 10:06 pm    Titlul subiectului: Re: Ce parere avetzi: MTX XT12-44 sau JBL 1204D?? Răspunde cu citat (quote)

stii care-i baiul? de obicei se ia incinta in functie de subwoofer nu invers. la 90L sigur e bass reflex. sansele sa gasesti la intamplare un difuzor sa mearga in incinta respectiva sunt aproape 0. daca, ,cu volumul o mai intorci, e cam musai sa o re-acordezi, prin modificarea ventului in functie de specificatiile difuzorului la un litraj de 90l (daca suporta un litraj de 90L)

ia citeste putin mai jos: (si daca vrei mai multe info, arunca un ochi la sectiunea glosar)

Ported - 4th Order Vented
• Basic Theory

Cunoscut si ca Bass-reflex. Difuzorul este montat intr-o incinta care are o deschidere mare, port, vent care se extinde in interiorul incintei, pe o anumita lungime. Lungimea si marimea portului sunt extrem de critice pentru functionarea corecta a acestui tip de incinta. Portul si Difuzorul contribuie impreuna in a genera rasunsul dorit. Difuzorul este montat de obicei cu fata difuzorului in afara, dar aceasta nu e o regula. Deschiderea/ventul/portul care se extinde pana in interior, acordeaza incinta pe o anumita frecventa, cunoscuta ca fB, actionand ca un filtru trece-sus(HPF). Excursia difuzorului este la minim la fB, acolo unde portul face mai toata treaba. Rata de taiere sub fB este de 24 dB per octava, dar poate varia cu +/- 5/6 dB, totul depinzand de frecventa de acordare si volumul incintei. Prin modificarea marimii incintei si a frecventei de acordare, se pot obtine performante diferite de la acelasi difuzor. Peste fB, difuzorul se comporta ca si cum ar fi intr-o incinta inchisa. Este recomandat difuzoarelor cu un EBP in jurul valorii de 100.00 sau mai mult, darn u numai atat.
• Advantages Raspuns la frecvente joase extins. F3 (punctul -3dB) e capabil sa fie in jur de 20Hz. Capacitatea de a manevra puteri mai mari peste fB datorita excursiei mici in jurul valorii fB. Sistem mai eficient. In general, cu 3 dB peste incintele inchise. Capabilitati SPL mai mari. Adanc, puternic, plin, mai galagios, sunt cativa termini asociati incintelor vented
• Disadvantages Incinte relative mari. Mai dificil de atins rezultatele prezise. Incintele ne-acordate corect pot rezulta intr-un bass slab calitativ. Parametrii T/S foarte corecti sunt necesari. Uneori se pot obtine rezultate bune cu specificatiile producatorului. Xmax este atins foarte usor sub fB, si poate cauza defectarea suspensiei, bobinei sau conului. De aceea este necesar in multe cazuri, eliminarea frecventelor sub fB, prin utilizarea unui filtru. Dar nu este o necessitate, atata timp cat nivelul puterii si frecventele sunt tinute in limite rezonabile.
• Best Applications Acolo unde este necesar un bass adanc si puternic. Unde volumul ocupat nu e o problema prea mare, dar totusi un factor de influenta. Pentru sisteme home Theater si muzica. Poate fi potrivit pentru teatre, concerte live, DJ si alte situatii unde un bass puternic si adanc e necesar, transient response nefiind important.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 12:04 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pana la urma merge si cu incinta care ai cumparat-o daca o reacordezi. De difuzor sa n-ai grija, ca nu se arde. Oricum nu e sanatos sa asculti non-stop la maxim.

Ca sa poti sa folosesti cutia trebuie sa calculezi volumul interior exact, din care sa scazi volumul portului, ramforsarilor si a difuzorului. Ala e volumul util la care ajungi. Imi zici la ce rezultat ajungi si te voi ajuta.

Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 12:35 am    Titlul subiectului: .. Răspunde cu citat (quote)

da stiu....da am cumparat cutia si pt filtru ala...si k e mare....acu asta e problema...cum fac eu sa pun un sub in ea si sa auda bine....e taiata la 28cm....are 2 porturi dintre care unu e fixat si nu mai pot umbla la el...e d 9 diametru si 20 lungime...in partea cealalta pot sal mai modific...

cutia are dimensiunile externe: 60x60x35...dar am zic k vol intern sa fie in juru lu 90...scazand porturile...difuzoru...si intaririle din pal din inauntru....

am pus si niste poze...sa imi ziceti dak va place..(stiu k nu)..da mie mia placut..mai mult pt filtru ala.....

DSC00714.jpg
 Description:
e destul d mare
 Filesize:  26.59 KB
 Viewed:  363 Time(s)

DSC00714.jpg

DSC00713.jpg
 Description:
credeam k am facut afacere:((
 Filesize:  26.34 KB
 Viewed:  352 Time(s)

DSC00713.jpg

Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 12:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

silviu...am citit undeva k cele mai bune subwoofere au membrana din cauciuc...conul din hartie...si tre neaparat sa aiba vent....eu cu JBL 1204T....am dat cel putin 15 bairamuri....cu el in blana...pe statie d 100w pe 8 ohm.....da la sub i`am pus un filtru ...si iam mai marit impedanta...unde vreau sa bat este k in timpul unei petreceri am bagat mana in subwoofer si am atins bobina....si era caldutza(dupa ce a mers 3-4 in continuu)...si ma gandesc k dak MTX ala nu are....sa nu se incinda bobina aia si ma lase balta....
tu ce sub ai alege? Very Happy
merci anticipat Wink

o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 12:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pentru inceput scoate porcariile alea de pereti desoartitori,eventual pune ceva bucati de ranforsate pe muchii.

dimensiunile date de tine sunt interioare sau exterioare ?

pune o poza cu filtrul
Sus
Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 12:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

corectare la postul d mai sus...dupa ce a mers 3-4 ore in continuu....
JBL are vent....si nu incalzeste asa mult ....
Laughing

Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 12:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

... Laughing aia e vata medicinala:))
filtrul e un sal...se aude super...suporta pana la 300 w rms...momentam am si pe JBl unu....am dat 400 mi....si pe cutie 300 cu tot cu filtru....
momentan...nu am posibilitate sa pun o poza cu filtrul...
10x

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 9:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stai asa..deci tu-l vrei pentru casa sa-nteleg? pai nu-i pacat de el? de ce nu iei un dif special ptr casa, pe 8 ohm, cu sensibilitate mai mare. cum bine zicea mihai, ce-i ptr casa e ptr casa ce-i ptr masina e ptr masina. niciodata n-o sa poti obtine cu un sub de masina rezultatele care le poti obtine cu un sub de casa, in casa. si invers.
Sus
Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 9:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

SILVIU: pt k suburile d casa sunt mai scumpe si pt k MTX ala pot sa il leg in 8 ohm....la noi in pitesti un sub care sa arate(nush cum suna) decent la 100RMS e in jur d 3 bastoane...si cireasa d pe tort e k nici nu e d firma...
am vazut JBL d casa la 7 bastoane numa difuzoru...si scria pe el 150 RMS...nu oi fi nebun sa dau atatia bani... Laughing

deci pana la urma....o sa iasa ceva din chestia asta cu cutia...??? Confused

Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 9:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sorry...pt asus Very Happy
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 10:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

de acord, problema e ca suburile de masina, pe langa ca au sensibilitatea mica, sunt facute sa lucreze in spatii inchise, gen portbagaj. nu totul se rezuma la W si impedanta. un sub care suna excelent intr-o masina poate pocani in ultimul hal intr-o camera.
Sus
Geo_atb

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 1:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poanta e k JBL 1204T..tubu ala...mikutz Very Happy ...duduie peretzi si se aude super frumos...in camera...dar eu vreau mai mult:D....mai puternic....
eu cand miam luat JBL , l`am luat pt masina...am un amp sony dala vechi..d 140 w in punte....si se aude mai marfa in casa decat in masina Laughing .....si plus k tata nu prea ma lasa cu el in masina...asa k d 2 luni numa in casa duduie Very Happy .....
si dasta ziceam k poate fac treaba cu un sub auto.....
mi`e imi plac astia d la mtx...sunt pe treaba asta..si mi se par mai tari k astia d la JBl...si in plus am mai auzit si unele d 16 cm in usa la o nova....si imi vibrau plamanii...am ramas masca...k nu ii mai trebuia sub in masina.....
tu ce zici...sunt mai bune MTX-urile? Wink

asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 2:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e cam mare FS-ul...34,5Hz...asta ar trebui sa fie bine la delay. bass mai promt, in detrimentul coborarii in frecventa. problema care s-ar mai remedia intr-un spatiu mic gen portbagaj. in camera in schimb, mi-e teama ca nu se va descurca asa bine. 1204T are gt4-12, cu un Fs muuuult mai coborat ca la mtx. deci daca esti adeptul basilor adanci, tot gt4-12 e mai bun. ce spun aici o spun din parametrii difuzoarelor, ptr ca pe viu nu cunosc mtx-ul in cauza.
Sus
Silviu
Priceput

Data înscrierii: 17/Iul/2006

MesajTrimis: Vin Noi 24, 2006 2:47 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru a avea performante in casa iti trebuie un sub kalumea, care costa multicel (ex: un sub Visaton de vreo 250 euro). Desi nu e de preferat, in camera merg si sub-uri de masina. Ideea e ca pt interior iti trebuie un difuzor nu de putere mare, ci de sensibilitate cat mai buna. Cand zic sensibilitate, ma refer atat la db/W cat si la cat de prompt si clar reda basul. Diferenta prea mare intre 8ohm si 4ohm nu e, cu toate ca o ureche avizata va simti diferenta. 8 ohm e bine neaparat sa fie pe medii si inalte unde urechea e mai sensibila.

Mergi pe varianta MTX. Cutia ta trebuie modificata destul de mult. Am vazut in poza ca fata este prinsa cu holsuruburi -> se poate scoate si inlocui fata. Trebuie sa vezi daca poti face asa ceva (daca ai materiale si unelte). Ceea ce e clar e ca nu o sa merga sub nici un chip in incinta aia cum e ea asa.
Directia de modificare a incintei este de a-i tuna un "nou" tub la frecventa indicata de producator.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum