Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce sa aleg? DEH-3900MP sau DEH-P5900MP

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
aladin

Data înscrierii: 16/Mai/2007
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 4:40 pm    Titlul subiectului: Ce sa aleg? DEH-3900MP sau DEH-P5900MP Răspunde cu citat (quote)

Salutare. M-am orit la aceste 2 aparate dupa multe cautari. Am vazut ca al 2-lea are egalizator parametric fata de primul. As dorii sa stiu care e diferenta unui egalizator parametric fata de unul normal.
Mentionez ca acum am pe masina dif. Alpine fata+spate (S Type).
Din pct. de vedere al sunetului ma intereseaza fidelitatea mai mult decat puterea. Initial vroiam tot un aparat ALpine dar am inteles ca cei de la Pioneer sunt mai buni "anul asta" decat Alpine.
Ce ma intereseaza la sunet in special este dinamica. Imi place basul cald si lung. Stiu ca un bas lung (cu vuiet) il pot obtine numai dintr-un sub dar as vrea chestia asta si in dif daca se poate. Deci in consecinta imi trebuie un aparat care sa stie sa taie frecvente.
Ce ma sfatuiti sa iau? Ce aparat? Pioneer? si daca da se justifica pretul intre cele 2 mentionate la calitatea sunetului.
Astept. propuneri.

Multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 6:50 pm    Titlul subiectului: Re: Ce sa aleg? DEH-3900MP sau DEH-P5900MP Răspunde cu citat (quote)

egalizatorul clasic, are de obicei la HU auto 3 benzi, cu frecvente fixe si curba fixa (cunoscut ca si Q factor, o explicatie foarte simpla: in functie de acest factor, este influentat gradul de "afectare" a frecventelor invecinate celei modificate prin cresterea sau scaderea nivelului (in cazul pioneer, de la -6 la +6 pe cele 3 benzi ale eq, Low mid high))

egalizatorul de care beneficiaza 5900 este ceva mai complex, pe langa modificarea celor 3 benzi, (ceea ce poate si 3900), mai poti si alege exact frecventa modificata, de exemplu la Low, ai de ales intre 40 . 80 . 100 . 160 (Hz), precum si factorul Q ( 2N, 1N, 1W, 2W ), in functie de gusturile tale.
mai sunt si alte diferente care justifica pretul superior al 5900-lui, si anume existenta filtrelor HPF (pe iesirile amplificate) si LPF pe iesirea RCA a subwooferului, ai si Front image enhancer (dezactivat cand e HPF-ul activ), beneficiezi de 2 iesiri stereo RCA pre-out, fata de una singura la 3900, cu posibilitatea de a alege ce fel de semnal scoti dintr-una din perechi (semnal pentru sub, cu LPF variabil sau full range), SLA (nivel individual al sursei, tuner/CD sau Aux, sau pe romaneste, decizi tu cat de tare sa sune tunerul de exemplu fata de CD sau fata de aux), o intrare aux, care-ti permite conectarea unei surse externe (PDA, player portabil etc) prin mufa jack, IP bus/Bluethoot Multi-DVD, DAB, USB etc, dar care necesita adaptoare separate.
sper ca te-ai lamurit ca merita diferenta

Sus
dgdgaby
Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006
Locație: BUCURESTI

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 8:44 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar nu teai uitat si la pio 40mp si 4900 ca si ele isi merita bani
Sus
Turcuman Robert
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006
Locație: Timisoara

MesajTrimis: Mie Mai 16, 2007 11:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pio 4900 merita mai mult decat 5900 avand 4 V pe preout si control pe iPod, doar ca nu are culori variabile la display si la butoane.
Sus
aladin

MesajTrimis: Joi Mai 17, 2007 12:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Faza e ca DEH-P40MP nu prea imi place la design. In rest la functii ar fi ok. Are EQ parametric. Nu stiu cat de mult se v-or simtii diferentele de sunet pe dif. mele intre 40 MP si 3900 MP care imi place mult mai mult la design.
Am uitat sa mentionez ca am o dacia super nova care are un portbagaz de kakao (slab insonorizat). Acum am casetofonul masinii original care este o f mare eroare a electonicii moderne. Si cand spun asta ma refer ca era un sunet f slab si pct. de vedere al dinamicii si claritatii. Nu am simtit aproape nici o dif. cand am pus dif. astea fata ce cum era inainte cu 2*10W cred (electronica industriala).
Ideea e ca nu imi place basul lovit ci alcela mai lung (cu vuiet).
Credeti ca, cu 3900 MP nu il pot obtine si cu P40 da?

Multumesc anticipat!
Sus
dgdgaby
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mai 17, 2007 12:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mergi pe 40mp
eu am trecut de la 2800 aproape ca 3900 la 40mp si a zis ca nu e adevarat
Sus
aladin

MesajTrimis: Joi Mai 17, 2007 2:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pt. sfat. Cred ca o sa merg pe 40 MP.
Sper sa ma "ierte" Alpine (ca pana nu demult numai pe ei ii veneram). Dar am observat sfaturile mai multor oameni care mi-au zis ca Alpine nu mai este ce era o data si ca Pioneer ofera mai multe facilitati decat Alpine.
Deci in final o sa aleg Pioneer cu 40MP.

Daca mai aveti si alte propuneri sau obiectii va rog sa postati !

Multumesc anticipat
Sus
dgdgaby
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mai 17, 2007 3:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si imi zici si mie cum ti se pare ca se aude
Sus
aladin

MesajTrimis: Joi Mai 17, 2007 3:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dgdgaby ai ID de messenger? Ar fi mai bine sa mai vb. pe tema asta a sunetului mai mult. Sunt un pasionat al sunetului si vreau sa stiu cat mai multe in domeniul asta. Pe masina chiar nu stiu ce sa aleg dar pt. casa stiu sigur ca Marantz.
Astept. raspuns de la tine cu ID de mess. Al meu e: bataiosudaniel
Asta daca nu te deranjeaza

Multumesc anticipat
Sus
dgdgaby
Audiofil

MesajTrimis: Joi Mai 17, 2007 11:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dgdgaby
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum