|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
faibox Priceput

Data înscrierii: 12/Mar/2007 Mesaje: 350 Locație: Tulcea
|
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin Iun 13, 2008 5:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ar mai fi varianta Focal , dar cel mai bine ar fi daca ai putea sa le asculti pe macar 2 dintre ele, fiecare ofera un sunet total diferit. Mie, persoanal, imi plac Focal si MBQuart _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
adi_opel
Data înscrierii: 07/Mar/2008 Mesaje: 34 Locație: bucuresti
|
Trimis: Vin Iun 13, 2008 5:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca ar fi sa aleaga ceva de la focal ar trebuii sa se opreasca cel putin la Polyglass V1 care din pacate e si mai scump cu ~ 100lei. Focal Acces suna mai slab decat DLS-ul mentionat de el iar Esprite-ul nu l-am ascutat ca sa-mi fac o parere.
Intre cele 3 mentionate eu as alege DLS (cu mentiunea ca Helix Esprite nu am ascultat), iar daca se gasesc resurse pentru Polyglass as alege Polyglass. |
|
| Sus |
|
 |
faibox Priceput

|
Trimis: Vin Iun 13, 2008 6:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
In primul rand va multumesc pentru pareri, in al doilea rand precizez ca inainte am avut pe fatza sistemul Focal Access 130 A1 dar din pacate era pe 13cm, si neamplificat, ,ca sunet se auzeau clar dar eu caut si putin midbass mai accentuat (acolo unde subwoofer ul nu urca in frecventa-80-120 hz), de aceea vreau sa il schimb cu un sistem de 16.5cm amplificat , pus pe inele de MDF si insonorizat.
M-am orientat catre DLS R6A si HELIX Esprit nu pentru ca se incadreaza in bugetul meu de 500ron ci pentru ca am auzit lucruri bune despre ele
Andry, ai dreptate , stiu ca o parere ti-o faci numai acultand sistemele pe o masina , dar nu cred ca voi avea sansa asta in viitor, mai ales in orasul in care stau.
Am uitat sa precizez ca in masina la mine predomina cd-urile cu muzica electronica, dnb...etc. _________________ Addicted to Bass |
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
Trimis: Vin Iun 13, 2008 6:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pentru ce muzica asculti ti-as recomanda si eu dls-urile, un prieten are RS6A pe un Pio 3900IB si este super-multumit de cum se aud, avand in vedere ca si el tot aceleasi genuri de muzica asculta . _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 12:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu zic ca tie iti trebuie mw focal si cu tw helix ,dificil
In cazul tau daca nu poti sa urci la polyglass,incearca R6,au midbasul mai prezent ca helixurile,dar tw sunt mai slabe,din pacate ,deci.. e mai complicat  _________________
 |
|
| Sus |
|
 |
faibox Priceput

|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 4:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi CBI, m-am tot gandit si voi ramane la R6A
Topicul ramane deschis daca mai are cineva vreo parere , un sfat , orice ...sunt binevenite.
Ca amplificator sa caut ceva la 2X100 w rms daca ele au 80w? _________________ Addicted to Bass |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 5:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vrei sa le utilizezi la capacitatea lor,ar cam trebui ceva la 75-80 /ch
Si 100 este la fel de bun(mare lucru nu se mai simte),dar decat sa iei vreo chinezarie doar pt 20w in plus,daca or fi in plus,mai bine ceva lucrat cu simt de raspundere.Sa te uti si la SNR sa nu te plangi apoi ca de ce 'fashaie' in gol
Oricum nu cred ca rezista ele la 80w ca fullrange in usa,(poate daca le faci o incapere cumva sa se creeze compreie in spatele lor,altfel depasesti excursia)
Eu am avut asa ceva si iti zic ca nu au nevoie de prea multe putere,au sensibilitate bunicica si fac galagie multa.Singura lor slabicune detectabila este un pic lipsa subbasului(nu prea huruie),dar mie asa imi place |
|
| Sus |
|
 |
faibox Priceput

|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 6:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Scuze ca intreb ceva intr-un topic referitor la difuzoare:
cum trebuie sa se incadreze SNR la un amplificator sa nu 'fashaie' in gol?
Am vazut ca aplificatorul HELIX DB TWO Dark Blue are SNR > 93 dB (raport semnal/zgomot) ....e bine 93db? _________________ Addicted to Bass |
|
| Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Sâm Iun 14, 2008 6:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa ca o cifra declarata de producator este bunicica
In realitate depinde de f multi factori
Fiind ascultam f aproape de tw si stiind cat de usor acorda producatorii aceste caracteristici,este bine sa asculti pe 'viu',iar daca nu se poate ori intrebi pe altcineva,ori mergi pe niste cifre mai 'bune'
Finalii dintr-un player mediu au undeva la 70-75db si cam toate au zgomot mic-mediu in pauza melodiei si cu volumul pe la jumatate
Daca stai cu urechea pe tw,atunci ...e mai complicat
Depinde f mult de urechea ascultatorului si mai ales de tw,pt ca cei care nu aud ori nu aud/nu vor sa auda(nu-i intereseaza) ori au deficiente mari in sistem,sunetul este recesat ,monoton(sters sau infundat zis mai altfel) si chiar nu are cum sa se auda
In cazul de fata,cred ca ar trebui sa fie de ajuns(tw dls nu sunt chiar o referinta dupa cum am mai zis)
ps:acum sper ca nu ai de gand sa intrebi si de damping factor,slew rate...
Sari cu banu,ca vezi dupaia,doar nu vrei sa le tii sa te 'ingropi' cu ele  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|