Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce sa aleg???

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
DTZ

Data înscrierii: 23/Sep/2010
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 1:54 pm    Titlul subiectului: Ce sa aleg??? Răspunde cu citat (quote)

Salutare, am un Golf 3 si vreau sa-l fac muzicant Very Happy

am tot cautat sa gasesc 4 difuzoare (2 fata in portiere de 16,5 cm + 2 spate haion de 6"x9") si chiar nu stiu ce sa aleg, am un buget de 1000 lei pt aceste difuzoare chiar si mai mult DAR vreau sa am o claritate foarte buna, ceva bass (sa se simta in plamani) si o putere destul de mare.

cineva mai batran in acest domeniu imi poate da sfaturi cam ce as putea sa aleg?

Multumesc![/b]
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ekofresh
Pasionat

Data înscrierii: 28/Dec/2009
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 2:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/Esprit_E6x/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/Esprit_E69x/

iar pt bass in plamani, de restul de bani, iti iei subwoofer. Laughing
Sus
DTZ

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 2:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am uitat sa precizez ca nu am nici player, ma gandeam la ceva cu intrare USB, finali MOSFET si iesire aditionale la un buget de 5-600 lei. am mai citit pe aici pe forum ca trebui facuta insonorizare la masina, la ce se refera acest lucru mai exact??? Shocked

Citat:
ekofresh
MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 2:14 pm Titlul subiectului:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/Esprit_E6x/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Coaxiale/Esprit_E69x/

iar pt bass in plamani, de restul de bani, iti iei subwoofer. Laughing

sincer de aceasta marca nu am auzit pana acum, HELIX... eu ma gandeam la JBL, Infiniti, Magnat... marci mai renumite, bine ca pana la urma nu conteaza marca ca nu ascult marca ci ceea ce se aude conteaza.

Credeti ca e nevoie si de amplificare?? sau e de ajuns un sistem de boxe bun si un player bun???
Sus
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 2:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nici player nici boxe, bass in plamani... 1000 ron
Laughing

initial vroiam sa-ti recomand un sistem pe 2 cai bun pt fata, insa in bugetul asta.... doar player si niste coaxiale Embarassed

firme care fac difuzoare bune la preturi bune si difuzoare foarte bune la preturi mari: helix,brax,dls,focal,micro precision ... adica cele considerate de tine nerenumite
firme renumite care fac pocnitori la preturi bune si difuzoare la preturi mari(unele nici macar atat) : gibiel(JBL cu litere mari),infinity,magnat,sony,pioneer,alpine... adica alea pe care le-ai enumerat tu Laughing
Sus
DTZ

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 2:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am probat acum urmatoarele playere
http://www.justkenwood.co.uk/car-audio.aspx/kdc-w4031-car-radio
si
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/SONY/CDX-GT24/

pe urmatorul sistem de boxe.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/KAPPA_693.9I/
[url]
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Infinity/KAPPA52.9I/[/url]

sincer sunt dezamagit de ceea ce se aude, pana la un anumit nivel este ok, sa zic ca merg cu nivelul la playere la 60% se aude ok dar cand depasesc acest nivel este dezastru distorsioneaza rau Sad deci e clar ca vreau ceva mai puternic de atat dar si o claritate excelenta. imi poate spune cineva de ce distorsioneaza din moment ce playerele scot 25 W RMS iar boxele sunt de 110 W RMS respectiv 55 W RMS??? nu este logic normal ar trebui sa merg cu volumul la playere la 100% si tot sa se auda clar pt ca boxele sunt mult mai puternice.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010
Locație: slobozia

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca nu amplifici cu un , cel putin amplif pe niste difuri cat de cat ok , pe fata, nu vei auzi un sunet frumos si curat, chiar daca ai unul dintre cele mai bune HU din lume, ma indoiesc insa ca acest buget te va ajuta sa scoti ceva bas sa te gadile putin la stomac ... si mai ales cu lucruri noi Very Happy... daca nu ai foarte multi bani , orienteazate catre sh...
Sus
DTZ

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am inteles atunci trecem peste partea legata de buget, spuneti-mi 4 difuzoare care sa indeplineasca contiile de claritate ffff buna, putere sa nu aud nici tiru cand claxoneaza in spatele meu, un player cu usb si finali mosfet si iesiri auxiliare pt woofer (poate pe viitor voi vrea sa pun si din asta) si daca este cazul un amplificator.
Sus
Pigoo

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

poti sa pui si cele mai mari si puternice ligheane de difuzoare pe cel mai smecher player din lume . daca nu folosesti amplificator...tot iti va distorsiona daca dai mai tare de ~75% din volumul playerului .

simplu, distorsioneaza pentru ca puterea declarata in conditii optime este de ~20w rms , pe cand puterea declarata pe hartie este de 50w (max), putere maxima pe care o poate debita pe un sinus de 1khz la un thd de +10%..... adica nu poti asculta muzica la puterea aia pentru ca se aude... execrabil.

distorsiuni are orice sistem, dupa un anumit nivel Smile
totul depinde de utilizator
Sus
DTZ

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

care este diferenta intre difuzoare coaxiale si sistem de difuzoare????
Sus
DJ_Speedy

Data înscrierii: 21/Sep/2010

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Coaxiale au tweeterul "bagat" in difuzorul de medii-joase. Sistemele au tweeterul separat.

Pigoo, ai uitat sa spui ca aia 50W declarati de producator pe hartie sunt pe un difuzor de 2ohmi cu distorsiuni de 10% sau mai mult. Pe 4 ohmi are 25W cu distorsiuni de 10%. Majoritatea playerelor se aud "bine" pana la 60-70% din volum pentru ca de acolo incep distorsiunile. Pana in 60%, distorsiunile sunt la un nivel mic.

P.S.: Daca stai cu un HU cu volumul la maxim pe un difuzor de 50-100W reali, ai sanse sa arzi difuzorul din cauza distorsiunilor pe care le scoate HU.

Daca pui un HU cu 50W reali (stiu ca nu exista, e exemplu) pe un difuzor de 10W reali si respecti 2 conditii (1. Nu bagi distorsiuni din HU si 2. Nu depasesti Xmech al difului), vei putea baga pana la 20W in dif fara sa il arzi.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

diferenta este mare ... dar daca te chinui sa nu auzi tirul din spate... fara sa amplifi difurile din fata , nu faci nimic ... nu stiu ce sa zic , iti trebuiesc multi bani sa nu auzi TIRUL din spate...
Sus
DTZ

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 3:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

m-am lamurit cat de cat, imi trebui sistem de boxe si nu coaxiale, player oricare ca pana-n 1000 lei toate sunt aproximativ la fel si neaparat un amplificator. se pot pune mai multe amplificatoare??? cate 1 pe fiecare canal sau 1 la 2 canale?? banuiesc ca da.

niste link-uri cu sisteme de boxe si fata si spate si un player ok se poate??

sau mai exact ma intereseaza marca lor si nu neaparat modelul, nu stiu spre ce sa ma orientez ca sa fie cat de cat aproape de asteptarile mele, valabil si pt un amplificator.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 4:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu iti pot spune asa ... eu chiar in momentul asta vreau sa schimb sunetul din masina ... 1 set focal access 165 a3, cu bas medie si tweeter...

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Access_165_A3/

vad ca acum costa 6 mil , eu le-am luat cu 7 mil , acum 3 luni , iti dau eu un set cu 5 mil sau chiar mai putin ,sunt impecabile .

mp3 poti sa iti iei un alpine bun cu vreo 5 mil daca vrei ... iti pot da un nr de tel prin pm
Sus
DTZ

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu ce sa zic, la pretul asta le prefer noi fara suparare.
Sus
ludovicbmw1
Priceput

MesajTrimis: Joi Sep 23, 2010 6:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am un set nou... nedesfacut si ti-l dau cu 550 lei si platesc eu curierul Very Happy este super oferta si iti spun ca sunt serios .... cei care ma cunosc pot sa confirme iti trimit si factura si garantia este inca in cutie , am mai spus este nedesfacut
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum