| |
| Autor |
Mesaj |
DTZ
Data înscrierii: 23/Sep/2010 Mesaje: 7 Locație: Pitesti
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 1:54 pm Titlul subiectului: Ce sa aleg??? |
|
|
Salutare, am un Golf 3 si vreau sa-l fac muzicant
am tot cautat sa gasesc 4 difuzoare (2 fata in portiere de 16,5 cm + 2 spate haion de 6"x9") si chiar nu stiu ce sa aleg, am un buget de 1000 lei pt aceste difuzoare chiar si mai mult DAR vreau sa am o claritate foarte buna, ceva bass (sa se simta in plamani) si o putere destul de mare.
cineva mai batran in acest domeniu imi poate da sfaturi cam ce as putea sa aleg?
Multumesc![/b] |
|
| Sus |
|
 |
ekofresh Pasionat
Data înscrierii: 28/Dec/2009 Mesaje: 154 Locație: bucuresti
|
|
| Sus |
|
 |
DTZ
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 2:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
am uitat sa precizez ca nu am nici player, ma gandeam la ceva cu intrare USB, finali MOSFET si iesire aditionale la un buget de 5-600 lei. am mai citit pe aici pe forum ca trebui facuta insonorizare la masina, la ce se refera acest lucru mai exact???
sincer de aceasta marca nu am auzit pana acum, HELIX... eu ma gandeam la JBL, Infiniti, Magnat... marci mai renumite, bine ca pana la urma nu conteaza marca ca nu ascult marca ci ceea ce se aude conteaza.
Credeti ca e nevoie si de amplificare?? sau e de ajuns un sistem de boxe bun si un player bun??? |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 2:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
nici player nici boxe, bass in plamani... 1000 ron
initial vroiam sa-ti recomand un sistem pe 2 cai bun pt fata, insa in bugetul asta.... doar player si niste coaxiale
firme care fac difuzoare bune la preturi bune si difuzoare foarte bune la preturi mari: helix,brax,dls,focal,micro precision ... adica cele considerate de tine nerenumite
firme renumite care fac pocnitori la preturi bune si difuzoare la preturi mari(unele nici macar atat) : gibiel(JBL cu litere mari),infinity,magnat,sony,pioneer,alpine... adica alea pe care le-ai enumerat tu  |
|
| Sus |
|
 |
DTZ
|
|
| Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2010 Mesaje: 689 Locație: slobozia
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca nu amplifici cu un , cel putin amplif pe niste difuri cat de cat ok , pe fata, nu vei auzi un sunet frumos si curat, chiar daca ai unul dintre cele mai bune HU din lume, ma indoiesc insa ca acest buget te va ajuta sa scoti ceva bas sa te gadile putin la stomac ... si mai ales cu lucruri noi ... daca nu ai foarte multi bani , orienteazate catre sh... |
|
| Sus |
|
 |
DTZ
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| am inteles atunci trecem peste partea legata de buget, spuneti-mi 4 difuzoare care sa indeplineasca contiile de claritate ffff buna, putere sa nu aud nici tiru cand claxoneaza in spatele meu, un player cu usb si finali mosfet si iesiri auxiliare pt woofer (poate pe viitor voi vrea sa pun si din asta) si daca este cazul un amplificator. |
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
poti sa pui si cele mai mari si puternice ligheane de difuzoare pe cel mai smecher player din lume . daca nu folosesti amplificator...tot iti va distorsiona daca dai mai tare de ~75% din volumul playerului .
simplu, distorsioneaza pentru ca puterea declarata in conditii optime este de ~20w rms , pe cand puterea declarata pe hartie este de 50w (max), putere maxima pe care o poate debita pe un sinus de 1khz la un thd de +10%..... adica nu poti asculta muzica la puterea aia pentru ca se aude... execrabil.
distorsiuni are orice sistem, dupa un anumit nivel
totul depinde de utilizator |
|
| Sus |
|
 |
DTZ
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
| care este diferenta intre difuzoare coaxiale si sistem de difuzoare???? |
|
| Sus |
|
 |
DJ_Speedy
Data înscrierii: 21/Sep/2010 Mesaje: 9
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:25 pm Titlul subiectului: |
|
|
Coaxiale au tweeterul "bagat" in difuzorul de medii-joase. Sistemele au tweeterul separat.
Pigoo, ai uitat sa spui ca aia 50W declarati de producator pe hartie sunt pe un difuzor de 2ohmi cu distorsiuni de 10% sau mai mult. Pe 4 ohmi are 25W cu distorsiuni de 10%. Majoritatea playerelor se aud "bine" pana la 60-70% din volum pentru ca de acolo incep distorsiunile. Pana in 60%, distorsiunile sunt la un nivel mic.
P.S.: Daca stai cu un HU cu volumul la maxim pe un difuzor de 50-100W reali, ai sanse sa arzi difuzorul din cauza distorsiunilor pe care le scoate HU.
Daca pui un HU cu 50W reali (stiu ca nu exista, e exemplu) pe un difuzor de 10W reali si respecti 2 conditii (1. Nu bagi distorsiuni din HU si 2. Nu depasesti Xmech al difului), vei putea baga pana la 20W in dif fara sa il arzi. |
|
| Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
| diferenta este mare ... dar daca te chinui sa nu auzi tirul din spate... fara sa amplifi difurile din fata , nu faci nimic ... nu stiu ce sa zic , iti trebuiesc multi bani sa nu auzi TIRUL din spate... |
|
| Sus |
|
 |
DTZ
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 3:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
m-am lamurit cat de cat, imi trebui sistem de boxe si nu coaxiale, player oricare ca pana-n 1000 lei toate sunt aproximativ la fel si neaparat un amplificator. se pot pune mai multe amplificatoare??? cate 1 pe fiecare canal sau 1 la 2 canale?? banuiesc ca da.
niste link-uri cu sisteme de boxe si fata si spate si un player ok se poate??
sau mai exact ma intereseaza marca lor si nu neaparat modelul, nu stiu spre ce sa ma orientez ca sa fie cat de cat aproape de asteptarile mele, valabil si pt un amplificator. |
|
| Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 4:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu iti pot spune asa ... eu chiar in momentul asta vreau sa schimb sunetul din masina ... 1 set focal access 165 a3, cu bas medie si tweeter...
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Access_165_A3/
vad ca acum costa 6 mil , eu le-am luat cu 7 mil , acum 3 luni , iti dau eu un set cu 5 mil sau chiar mai putin ,sunt impecabile .
mp3 poti sa iti iei un alpine bun cu vreo 5 mil daca vrei ... iti pot da un nr de tel prin pm |
|
| Sus |
|
 |
DTZ
|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 4:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| nu stiu ce sa zic, la pretul asta le prefer noi fara suparare. |
|
| Sus |
|
 |
ludovicbmw1 Priceput

|
Trimis: Joi Sep 23, 2010 6:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
am un set nou... nedesfacut si ti-l dau cu 550 lei si platesc eu curierul este super oferta si iti spun ca sunt serios .... cei care ma cunosc pot sa confirme iti trimit si factura si garantia este inca in cutie , am mai spus este nedesfacut |
|
| Sus |
|
 |
|