|
|
|
Autor |
Mesaj |
Cosmin
Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 12
|
Trimis: Mar Aug 01, 2006 12:59 pm Titlul subiectului: Ce sistem de sunet sa-mi configurez pt masina |
|
|
As vrea sa ma sfatuitzi si pe mine ce configuratie as putea sa fac pt un Citroen C4 Coupe (Subwoofer, aplificator si as mai vrea sa inlocuiesc boxele masinii) pt ka nu ma pricep prea bine, iar pretul sa fie in jur de 15-16 mil sau chiar si mai putin. Si as prefera totusi la subwoofer sa merg pe JBL ca am auzit ca e cel mai potrivit sau daca nu recomandati-mi voi ca eu nu le am cu asa ceva, dar vreau sa se auda in masina ca bubuie si sa fie o calitate buna a sunetului si a bass-ului. Va multumesc. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Aug 01, 2006 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Totul depinde de player... Aveti / doriti sa pastrati player-ul original al masinii?
In 16 milioane ne-am putea incadra si cu un player nou si asta ar fi varianta pe care v-o recomand. Daca nu, putem investi mai mult in subwoofer (putere mai mare) dar calitatea sunetului ar fi inferioara primei variante. |
|
Sus |
|
 |
Cosmin
Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 12
|
Trimis: Mar Aug 01, 2006 2:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai imi propusesem sa schimb si CD-Playerul masinii cu un Mp3 sau chiar un DVD dar e o problema, nu stiu de unde sa fac rost de adaptor pt a functionarea in continuare a butoanelor de pe volan. Subwooferul la care v-ati gandit dvs ce putere RMS ar avea ? Si daca se mai poate sa-mi spuneti si mie d c daca are putere mai mare claritatea devine mai slaba. Multumesc
PS: Puteti sa-mi faceti si mie o configuratie pt masina (Subwoofer, amplificator si boxe fatza + spate schimbate)
Ultima modificare efectuată de către Cosmin la Mar Aug 01, 2006 2:30 pm, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Aug 01, 2006 2:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Este o confuzie aici!
Daca subvooferul este de putere mai mare nu afecteaza cu nimic calitatea sunetului.
distorsiunile apar din 2 motive:
1. orice amplificator la putere maxima produce distorsiuni mai mari decat daca l-ai tine la jumate de putere
2. necorelarea puterii amplificatorului cu cea a subwooferului. ( adica sa ai un amplificator de 200 W care sa amplifice un subwoofer de 400 W )
oricum pentru subwoofer e indicat un amplificator monobloc (Class D ) care are randamentul pe la 90 % fata de un amplificator clasa AB pe 2 canale legat in punte, care are randamentul pe la 50-60 % deci practic da jumatate din ceea ce poate. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mar Aug 01, 2006 2:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce am zis eu era ca decat un woofer puternic dar cu player-ul din fabrica mai bine unul mai ieftin dar cu un player nou BUN. Era vorba de buget, de cum ar trebui impartiti banii pentru a obtine un sunet cat mai bun.
Comenzile de pe volan pot fi pastrate, avem adaptoarele necesare.
Revin imediat cu configuratia propusa si preturi. |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mar Aug 01, 2006 3:21 pm Titlul subiectului: |
|
|
Din cate stiu in momentul asta Citroen C4 are difuzoare de 16,5 cm atat in usile din fata cat si in spate...
La varianta coupe nu stiu... oricum, preturile sunt apropriate intre 13 si 16 cm la difuzoare din aceiasi gama.
MP3 Player DEH-2800MP - 465 ron
Adaptor comenzi volan: 100 ron (sau 200 ron, in functie de ce gasim pe stoc)
difuzoare fata: DLS B6 - 230 RON
difuzoare spate: DLS 226 - 190 RON
Summer Bass Pack II - 590 ron
Kit cabluri pentru amplificator: 80 ron
total: 1655 ron, destul de aproape de bugetul indicat...
Daca mai poti pune 110 ron, ia Pioneer DEH-30MP - arata mai bine, are rotita pentru volum si cel mai important, niste reglaje mai avansate de sunet - filtre cu care poti scoate bass-ul din difuzoare astfel incat acestea sa functioneze optim...
Esti din Bucuresti? daca da, poti face si instalarea la noi.
Te asteptam cu un email sau telefon daca te hotarasti. |
|
Sus |
|
 |
B25BUY

Data înscrierii: 03/Aug/2006 Mesaje: 12 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 11:03 am Titlul subiectului: Pentru un Citroen C3 - subwoofer... |
|
|
Salut !
am un Citroen C3 . L-am cumparat fara sistem audio.
Am cumparat (m-am cam grabit) un Panasonic si 4 boxe JBL, le-am montat la ATS, ca sa nu pierd garantia, bla-bla... Partea proasta este ca nu am bass aproape deloc, in rest sunt multumit de el.Iar Bass nu se simte pentru ca nu am incinta calumea...in usi !?!? ce incinta acustica poti sa ai in usa ?!?!
Acum, m-ar interesa o solutie de subwoofer , dar cu economie de spatiu.
De exemplu ma gandeam sa montez un tub de bass sub scaunul pasagerului. NU as dori sa montez in portbagaj asa ceva, pentru ca este oricum destul de mic...
Vreau la fel, sa pastrez radio-CD ul pentru ca este aproape nou si sunt f. multumit de el...nu radeti chiar asa cum e el PANASONIC... |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 11:18 am Titlul subiectului: |
|
|
difuzoarele auto nu au nevoie de incinte acustice... nu sunt create pt asa ceva ... chit ca le pui in niste incinte facute de tine chit ca le lasi libere ele o sa se auda la fel..... acelasi bass aceleasi medii aceleasi inalte !!!!
partea cu subwooferul ... pai sa ne gandim tu vrei sa il montezi sub bacheta spate sau scaunul di dreapta soferului .... m-as mira daca ar intra acolo si unu de 8" n schimb poti sa cauti ceva de 8" foarte puternic si mic deasemenea sa il pui in portbagaj sau este alta alternativa.... cumperi difuzoare infinite baffle/open air etc care sutn ceva in genul difuzoarelor de mashina(adica se aud fara o cutie de rezonanta ) acum depinde si tu de cat vrei sa cheltuiesti cu tot sistemul acestea .... ar fi o posibilitate sa montezi aceste difuzoare in spte pe placa dintre haion si bacheta ... chiar 1 incojurat de cele 2 jbl-uri!!!!! cam cati bani esti dispus sa cheltuiesti cu acest sistem?
o zi buna |
|
Sus |
|
 |
B25BUY

|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 11:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt !
Da, sincer m-am gandit la posibilitatea de a monta wooferul in spate pe placa aceea, dar daca e nevoie apoi de a o scoate pentru spatiu, nu prea se mai poate pentru ca vor fi cabluri, difuzoare, etc.
Cred ca solutia pe care mi-ai propus-o legata de un woofer in portbagaj ar fi ok...
Ma gandisem chiar la unul mai mare pe care sa-l decuplez si sa-l las acasa atunci cand plec departe si am nevoie de spatiu in portbagaj...
Tu crezi ca este problema de la Panasonicul ala , lipsa bassului !? sau nici JBL-urile nu-s prea stralucite ?!?!
Pai, as putea sa cheltuiesc cam 400 - 500 RON...dar sa am un pic de bass...
La voi as putea veni, pentru operatiunea asta ?! cam cat ar costa...daca ai idee...
Multumesc !!
Andrei |
|
Sus |
|
 |
danmoise
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 12:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
o_kh3 a scris: | difuzoarele auto nu au nevoie de incinte acustice... nu sunt create pt asa ceva ... chit ca le pui in niste incinte facute de tine chit ca le lasi libere ele o sa se auda la fel..... acelasi bass aceleasi medii aceleasi inalte !!!!
|
asta e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o recent! spusa si de un priceput!
Domnule Priceputeanu, atunci de ce se fac insonorizari ale fetelor de usi pt obtinerea unei incinte etanse?
Te sfatuiesc sa il consulti pe dl Olaru, bun prieten cu Be-loud, din cate am inteles, ca sa iti spuna de ce a schimbat difuri fata DLS, cu Focal, cu Hertz.
De fapt hai sa iti spun eu: pt ca volumul usii nu era potrivit pt acel difuzor.
Ma gandesc cate sfaturi de genul asta ai dat pana acum... |
|
Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 12:59 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ce parere ai de un woofer activ cum ar fi [url=http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/JBL/BassPro_II_(subwoofer_activ)/]JBL BassPro II[/url]?
Daca tot ai mers pe JBL ramai pe JBL si cu asta o sa ai bass-ul care acum iti lipseste.
Ce difuzoare JBL ai pus? Daca chiar suna slab cel mai probabil e din cauza player-ului.
@o_kh3> nu ai dreptate, conteaza ca usa sa fie cat de cat izolata sa joace rolul unei incinte... Nu exista un volum recomandat fix ca la subwoofer, se permit variatii mai mari dar oricum e mult mai bine cu usa bine antifonata si izolata si cu un volum apropiat de ce-i trebuie difuzorului respectiv.
@danmoise> fii si tu mai ingaduitor, a gresit si omul, nu sari sa-i dai in cap asa.. ai putea in schimb sa-i explici de ce si cum... Si insonirizarile nu se fac numai pentru a oferi difuzorului o incinta ci si pentru a reduce vibratiile... asta e primul scop. Daca nu, de ce nu se fac din MDF ci cu Dynamat? Ca sa nu "cante" usa, de aia mister... sa cante numai difuzorul. |
|
Sus |
|
 |
3ldiablo Pasionat
Data înscrierii: 31/Iul/2006 Mesaje: 81 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 1:14 pm Titlul subiectului: |
|
|
mihai a scris: | @danmoise> fii si tu mai ingaduitor, a gresit si omul, nu sari sa-i dai in cap asa.. ai putea in schimb sa-i explici de ce si cum... Si insonirizarile nu se fac numai pentru a oferi difuzorului o incinta ci si pentru a reduce vibratiile... asta e primul scop. Daca nu, de ce nu se fac din MDF ci cu Dynamat? Ca sa nu "cante" usa, de aia mister... sa cante numai difuzorul. |
Sa stii ca e mult mai indicat sa faci fata de usa din MDF sau macar o placa de sustinere a difuzorului. pacat ca e foarte greu MDF-ul asta! si tu stii foarte bine ce a vrut sa zica mister danmoise. O incinta nu vibreaza si e si cat de cat etansa asa ca stie el ce zice! ideea e ca trebuie studiata usa de C3 si vazut d c nu canta frumos difuzorul ala!si usa de 307 e slaba la capitolul acesta! |
|
Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
danmoise a scris: | o_kh3 a scris: | difuzoarele auto nu au nevoie de incinte acustice... nu sunt create pt asa ceva ... chit ca le pui in niste incinte facute de tine chit ca le lasi libere ele o sa se auda la fel..... acelasi bass aceleasi medii aceleasi inalte !!!!
|
asta e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o recent! spusa si de un priceput!
Domnule Priceputeanu, atunci de ce se fac insonorizari ale fetelor de usi pt obtinerea unei incinte etanse?
Te sfatuiesc sa il consulti pe dl Olaru, bun prieten cu Be-loud, din cate am inteles, ca sa iti spuna de ce a schimbat difuri fata DLS, cu Focal, cu Hertz.
De fapt hai sa iti spun eu: pt ca volumul usii nu era potrivit pt acel difuzor.
Ma gandesc cate sfaturi de genul asta ai dat pana acum... |
da prietene nu zic ca nu ai dreptate dar prea sari la gatul omului daca greseste... inteleg ca esti mai experimentat ca mine si ca ai ceva mai multi anishori ca mine si ca iti permiti ....
ma gandesc cine a zis ca sunt eu priceput ... bine in afara de intitularea care mi-a acordat-o forumul... mai am multe de invatat ca sa stiu si cand voi invata destul nici atunci nu voi stii totul...
cu faza cu "de ce se insonorizeaza ushile" poate ca am gresit spunanad ca .... aceelasi bass aceleasi medii si aceleasi inalte... eu stiam ca sunetul are o caliatate mai buna cand este entasata o usha astfel dispar vibratiile si usha nu mai canta(zbarnaie face ca toti dracii) hmm ma gandesc daca stii cum se calculeaza incintele pt difuzoare... dehhh ar trebui sa stii ca doar te cunosti cu dl Olaru( pe care eu nu am avut onoarea sa il cunosc) si ar trebui sa fi meserias in chestii dastea ... ma gandesc cam cate incinte ai facut la viata ta
eh pana la urma noi sa fim sanatosi
o zi buna |
|
Sus |
|
 |
B25BUY

|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 1:55 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu nu vreau sa ma laud...am construit la viata mea si incinte acustice de putere si filtre pasive pentru boxe si chiar si destule amplificatoare cu celebrele 2N3055 si pana la integrate TDA 2050 sau altele de putere si mai mare montate si in punte si single...
Am construit si filtre Baxtendall, am lucrat si cu circuite operationale...
M-am preocupat si de transformare,redresare si filtrare completa pentru amplificatoarele audio...
Apropos, tot vad in ultima vreme ca o moda, montajul unui condensator de 1 Farad in circuitul masinii... Chiar are efect de acumulator !?
Sau absoarbe doar varfurile de curent necesari pentru bass-ul extrem...
V-ati intrebat vreodata ce ne facem pentru un semnal de 60 Hz aplicat mai mult de 1 minut pe intregul lant acustic, la un nivel sonor echivalent al unei puteri sa zicem RMS de 200 W ?!?! Va spun eu, se descarca condensatorul brusc si dupa ce inceteaza aceasta sinusoida, vom avea o cadere de tensiune destul de mare pe alternator si pe baterie...care poate duce aproape la scurtcircuitarea partii electrice...
Asadar NU RECOMAND utilizarea astfel de condensatori ...mai degraba as recomanda folosirea de baterii de masina (Acumulatori) de capacitate mai mare...sau a unui alternator suplimentar !!!
Revenind, va intreb despre un anume Tub de Bass pe care l-ati utilzat si pe care mi-l recomandati ?!
Multumesc !!!
Andrei |
|
Sus |
|
 |
danmoise
Data înscrierii: 28/Iul/2006 Mesaje: 38
|
Trimis: Joi Aug 03, 2006 1:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
o_kh3 a scris: |
mai am multe de invatat ca sa stiu si cand voi invata destul nici atunci nu voi stii totul...
|
Asa e! Omul cat traieste, invata, iar la sfarsit...tot nepriceput moare!
Stiu cum se calculeaza o incinta, ca sa ajung la Poli, am facut 8 ani de scoala generala si 4 de liceu, deci cu geometria, aritmetica si eventual analiza matematica nu e o problema
Ma gandeam totusi, ca daca nu esti expert, nu sfatuiesti un om sa lase usile in pace, "ca tot aia e". Nu e tot aia, primul pas este insonorizarea usilor pt reducerea vibratiilor etanseizarea volumului.
@mihai: chiar se fac din MDF fetele de usi, are cineva la Drobeta.
Link-ul din semnatura mea era catre site-ul OFICIAL Ground-Zero, nu am inteles de ce l-ai sters, iar celalalt era catre un forum cu caracter informativ.
@B25BUY: incearca sa folosesti un sub de 8'', in incinta sealed. Iti va ramane destul loc pt uzul cotidian, iar la nevoie poti lasa wooferul acasa. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|