Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce tip de cabluri si cum....? pls help

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
jory

Data înscrierii: 25/Aug/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Sep 06, 2007 6:44 pm    Titlul subiectului: ce tip de cabluri si cum....? pls help Răspunde cu citat (quote)

salutari la toata lumea.sunt nou pe forum dar de ceva timp citesc tot felu de discutii ale voastre legate de amplificare, boxe etc.
doresc sa intreb ce cabluri imi trebuiesc, distribuitor si cum se leaga un condesator si doua statii.

JBL 75.4 http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/GTO_75.4/
Alpine MRV T320 http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Alpine/V12_Power/MRV-T320/
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Condensatoare/Dietz/Power_Cap_1F_(21000)/

alpine va amplifica dif usi spate DLS 257...JBL-ul amplifica in punte Alpine SWR - 1241D de 300 RMS si Hertz DSK 165

am un chit de cabluri care vreau sa il folosesc cu ajutrul unui distribuitor catre cele 2 statii pt ca este depasit acum are o sigurantza de 60A si este de 10mm(o sa tai plusul in doua si dintr-un distribuitor sa plece catre cele 2 statii), iar statiile JBL are 2x30A si alpine 1x30A.deci mi-ar trebui o sigurantza mai mare.

mentzionez deocamdata provizoriu folosesc statia JBL pe subwoofer si la volum mai mare palpaie farurile...probabil firul de alimentarea este prea mic in diametru(respectiv cablul AIV cu sig. de 60A).

multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
jory

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 11:46 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu ma poate ajuta chiar nimeni? Sad
Sus
dorin
Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 1:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ia cablu de 20 mm. cel de 10 mm nu e suficient pt cele 2 statii.
distribuitor apoi, si gata, ai rezolvat problema
siguranta 80 - 100 amperi. siguranta trebuie sa fie un ic mai mare decat ce consuma statia, dar nici nu o sa ajunga statiile alea la 90 amperi.

cu palpaitul depinde! daca e bine instalat, atunci bateria e slaba, e posibil sa rezolvi cu condensator, e posivil sa nu rezolvi. Depinde de masina si de instalare
Sus
jory

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 2:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

salut dorin si multumesc...am urmarit din discutiile tale si si pozele puse de tine...insonorizari, instalari, etc faci super treaba.

sti ma ma gandeam ceav in genu la ce ai zis tu.adik: de la baterie pana in distribuitor cablu 20mm si de aici cu cel de 10mm la fiecare statie si plus un condensator de 1F.dar yo as vrea singur sa imi fac instalarea, dar un stiu cum se aseaza firele de la baterie la condensator la statii.sau se pun + la + si - la - pur si simplu?

masina este un ford fiesta >'02, iar bateria este cea originala ford(asa scrie pe ia)
Sus
dorin
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 5:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca esti descurcaret si te bagi pe la masina, sa desfaci o usa, sa dai jos un scaun, nu vad de ce nu ai putea face singur instalarea. Insa trebuie sa stii totusi cate ceva de instalarea cablului de curent, de incarcarea condensatorului, succesiunea de operatii ce trebuiesc facute.
Sus
jory

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 8:10 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

da pot zice k ma descurc.singur insonorizarea...adik demontat fetze de usi...kitul de cabluri actual....boxele fatza spate usi schmbate...iar pe fatza k sa zic asa am facut inele din lemn,deoarece fiesta are fata-spate boxe de dimensini 5x7 si atrebuit sa fac pt cele de 16.5 din fata.....io zic k ma descurc si imi si place sa pierd ore facand treburi de genu...
ce zici crezi k ma poti lamuri cu legarea codensatorului si a celor 2 statii?

ms oricum pt timpul acordat
Sus
dorin
Priceput

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 8:40 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

plus de la baterie la condensator, minus de la surub portbagaj(centura) la condensator, si apoi + si - de la condensator la fiecare statie. condensatorul vine cu o siguranta mica! cel mai bine e asa :

montezi cablul, fara sa pui siguranta din fata, deci cablul sa fie intrerupt!
legi tot in spate, legi bucata de maxim 40 cm de la baterie la siguranta! inainte sa conectezi la siguranta, iei siguranta mica a condensatorului si faci legatura intre baterie si traseul spre spate. 5 secunde, se incarca condensatorul, apoi legi linistit firele in ANL.

cam atat. Alte sfaturi luni:) am plecat la DROBETA. EMMA IRON GATES Smile
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 9:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu as trage masa de la stie separat. adica de la statie la surub ... nu de la statie in condensator.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Sep 07, 2007 10:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu prea conteaza cum. la masa sa fie si preferabil toate legate in acelasi punct. Adica poti sa nu mai treci masa statiei prin condensator dar pe caroserie sa fie legate in acelasi loc toate.
Un bloc de distributie potrivit poate face minuni dpdv al simplificarii instalarii. cel putin pentru +. masele pot fi toate pe caroserie impreuna...
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum