Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Ce tweetere? [sistem amplificat]

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
[g]
Pasionat

Data înscrierii: 26/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Aug 30, 2013 7:24 pm    Titlul subiectului: Ce tweetere? [sistem amplificat] Răspunde cu citat (quote)

Salutare,

Am un sistem pe componente Hertz Energy ESK165 la care mi-a picat unul din tweetere. Sistemul a fost amplificat cu o statie JBL 755.6, iar acum am trecut la un DLS CA41, deci ar fi undeva la 4x70w.
Cum pe bursa nu am avut noroc sa gasesc tweetere Hertz SH sau macar ceva echivalent ma vad nevoit sa caut ceva nou, asa ca s-a iscat urmatoarea intrebare...

Ce tweetere sa aleg date fiind conditiile de mai sus?
- DLS Classic T20
- DLS Reference T25
- Hertz Energy ET20.4 - astea cred ca ar fi varianta revizuita la ce am avut eu in sistemul ESK165
- Hertz Energy ET26.5
- Helix Precision P1

Sau sa schimb sistemul cu totul [ceva in limita a 5-600RON]?
Alte propuneri?
Multumesc anticipat!

LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Dum Sep 01, 2013 7:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

DLS t25. are cea mai buna frecventa, plecand de la 1.5khz fata de 2000 - 2500 khz la care pleaca celalate.

Mie unul mi-au placut tweeterele care pot lua frecvente usor mai joase.
De preferat as fi cautat cu Membrana de 28mm ... dar na DLS T25 e foarte bun.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
[g]
Pasionat

MesajTrimis: Dum Sep 01, 2013 5:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pentru raspuns! Wink
alexandru.antrax
Priceput

Data înscrierii: 22/Mar/2012

MesajTrimis: Dum Sep 01, 2013 9:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

LooSeR a scris:
DLS t25. are cea mai buna frecventa, plecand de la 1.5khz fata de 2000 - 2500 khz la care pleaca celalate.

da e corect ce spui tu dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne imbatam cu apa rece, in abele cazuri tweeterul trebuie taiat cel putin la 3,5khz cu o panta de 12dB/octava

LooSeR a scris:

Mie unul mi-au placut tweeterele care pot lua frecvente usor mai joase.
De preferat as fi cautat cu Membrana de 28mm ... dar na DLS T25 e foarte bun.

un tweeter nu are rost sa mearga la frecvente joase pt ca oricum midbasii de masina sunt majoritatea de maxim 16,5 cm si ajung lejer la 3-4 khz
Sus
LooSeR
Priceput

Data înscrierii: 03/Mar/2007

MesajTrimis: Lun Sep 02, 2013 12:29 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aici asa e... dar prefer sa am un tweeter ce coboara mai jos si sa il tai decat sa nu pot sa il tai daca am nevoie.

Daca iti faci sistem cu midbasii de un brand , tweetere de un brand totusi treb uie sa intersectezi frecventele undeva la 2khz 2.5khz ca sa nu ai pierderi in banda. Iar daca dai de un midbass care are probleme la interpretarea celor inalte poti compensa din tweeter. Ma rog .. .acum e dupa ureche - 1000persoane 1000 pareri Very Happy

Una alta DLS t25
Sus
[g]
Pasionat

MesajTrimis: Vin Sep 13, 2013 9:53 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Momentan am gasit un sistem Hybrid Audio Imagine I61-2, tre' sa-l pun la treaba sa vedem ce stie Smile

Se poate inchide, multumesc.

Ratonul
Pasionat

Data înscrierii: 28/Aug/2006
Locație: moreni

MesajTrimis: Lun Oct 31, 2016 6:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

care ar fi bugetul minim pentru inlocuirea unor tweetere de fabrica? amplificatorul are 4x100, difuzoarele nu sunt cele originale. care e regula? se iau 2 mai bune doar pe fata sau 4 mediocre fata+spate ?

1.jpg
 Description:
 Filesize:  485.37 KB
 Viewed:  268 Time(s)

1.jpg

2.jpg
 Description:
 Filesize:  528.65 KB
 Viewed:  264 Time(s)

2.jpg

3.jpg
 Description:
 Filesize:  551.65 KB
 Viewed:  266 Time(s)

3.jpg

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum