Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

ce woofer in limita a 6mil

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
rami2k6
Pasionat

Data înscrierii: 01/Iul/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Aug 17, 2006 5:52 pm    Titlul subiectului: ce woofer in limita a 6mil Răspunde cu citat (quote)

ce woofer imi recomandatzi in limita a 5 -6mil , combinatia perfecta intre claritate si putere plsss
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
admin
Site Admin

Data înscrierii: 15/Apr/2006

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 12:44 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

JBL 1204BR dar sa fie si amplificat corect, cu minim 300W RMS (valabil pentru orice difuzor dealtfel).
Sus
rami2k6
Pasionat

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 5:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

care e diferenta intre 1204br si 1204 bp?
Sus
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 5:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

tipul de incinta... BR=bass reflex(spl superior BP)
BP=bandpass(coboara mai bine in frecventa,dar scade din SPL)
Sus
rami2k6
Pasionat

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 5:28 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

iar pentru claritate de preferabil bp?

merci
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 5:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
tipul de incinta... BR=bass reflex(spl superior BP)
BP=bandpass(coboara mai bine in frecventa,dar scade din SPL)

urechea mea zice cam invers (o fi dereglata), adica BP mai galagios decat BR, si BR sunet mai curat. la faza cu coboratul in frecventa la BP n-am ce sa comentez.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 6:29 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

BP=spl scazut comparativ cu BR.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 6:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
BP=spl scazut comparativ cu BR.

http://www.be-loud.ro/forum/viewtopic.php?t=216 ....asa am aflat si eu. intre timp am putut face o comparatie live.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 7:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu m-am jucat cu difuri de camera de la poweraudio si asta e rezultatul...
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 7:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o&g a scris:
eu m-am jucat cu difuri de camera de la poweraudio si asta e rezultatul...

nu zic ca nu e asa, dar in cazul de fata, jbl 1204bp si 1204br, cam asta e realitatea, band pass suna mai tare, coboara mai bine in frecventa, iar bass reflex....toata lumea stie ca are un bass superior calitativ decat sealed(doar band pass cam aia e...o combinatie intre BR si sealed)
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Vin Aug 18, 2006 11:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

my 2 cents:

conform teoriei, bass reflex-ul sta mai bine la fidelitate (group delay mai mic) dar bandpass-ul poate avea un SPL mai mare.
cine vrea sa mearga cu SPL-ul la extrem va face o incinta band pass acordata la o frecventa relativ mare dar acel subwoofer va suna tare si atat.
Subwooferele bandpass comerciale cum este si 1204BP nu intra in categoria asta, compromisul pentru calitate este mic sau inexistent dar nici nu se ating performante de SPL maxime (oricum, putin peste bassreflex).

din experienta mea, nu pot decat sa confirm teoria: bass reflexul suna mai corect si bandpass-ul suna ceva mai tare. asta e valabil si la Magnat sau mac audio, nu numai la JBL. Eu personal pentru masina mea prefer bass reflex dar daca as vrea sa ma duc la o competitie de SPL m-as gandi serios la o incinta band pass facuta special pentru asta...
Band pass-urile comerciale, cu incinte facute de producatorii de difuzoare. suna foarte bine si ele, nu sunt optimizate 100% pentru SPL.

despre afirmatia "band pass coboara mai bine in frecventa" pot sa spun ca nu este universal valabila. Depinde de incinta si de difuzor. Poate ca coboara cateodata mai jos, dar cu ce group delay / phase shift? daca merita sau nu depinde de incinta si de gusturi. pentru o ureche neavizata ambele suna bine / comparabil oricum....
Sus
ELNA
Priceput

Data înscrierii: 06/Aug/2006

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 3:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca bagi subwooferul in porbagaj cum fac 99% din oameni te cam doare in cot de group delay si phase ! oricum mai canta porbagajul si dupa ce ai oprit muzica (am auzit asta odata). ce mai conteaza 20ms pe langa cele 100ms pe care le ofera porbagajul gratis ?

mie nu imi plac incintele band-pass , dar e o chestie de gust ! unii oameni numai din astea ar asculta !
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Sâm Aug 19, 2006 9:37 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca asculti rap GD ajuta mult...cel putin in camera...am eu incinta BP si BR cu acelasi difuri(15")(proiete calculate de producator)... BP la rap e bestial...in schimb la disco unde tre bas scurt e putin cam "lenes" in BP,dar se misca bine in BR si urechea mea zice ca are un SPL superior(poate ma deruteaza si amplasare in camera a suburilor,dara asta se aude)

teoria e una practica e alta...desi nu te contrazic,in masina poate sa stea altfel treaba ca si in casa.

o zi buna
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum