Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cele mai potrivite boxe pentru cd-player alpine

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
zengy
Priceput

Data înscrierii: 31/Dec/2009

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 12:39 pm    Titlul subiectului: Cele mai potrivite boxe pentru cd-player alpine Răspunde cu citat (quote)

Salut, am fost sfatuit sa iau un amplificator si boxe noi pentru a schimba sunetul in masina mea, sursa e ceva standard de la sony, 4x20 de wati sau ceva de genul, nu e cine stie ce, la fel boxele sunt ceva standard, chestia e ca nu vroiam cablaraie si gauri ca urmare a instalarii ampu-lui, ca atare am luat in calcul si varianta achizitionarii unui player alpine cu care sa inlocuiesc player-ul actual, m-am gandit la:

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-102Ri/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-W203Ri/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-113BT/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDE-9882Ri/

toate au 4 canale x 50 wati RMS per canal, acuma puteti sa imi recomandati unul dintre el ? Parerea mea este ca cel mai bun ar fii CDE-9882Ri sau CDE-113BT pentru ca au si ceva filtre, insa nu as da diferenta de bani daca credeti ca nu ar merita la calitatea sunetului!

Mai departe as dori va rog sa-mi recomandati si un sistem de boxe calumea, sincer nu prea ma pricep la detaliile tehnice, dar nu vreau sa dau gres cu aceste achizitii, va rog recomandati-mi niste boxe bune care sa se auda bine din unul dinte cele 4 playere?

Precizez ca vreau sa achizitionez si kitul de insonorizare pentru portiere si difuzoare!

Pe fata vreau sistem iar pe spate vreau coaxiale, fara tweete-re am inteles ca nu prea isi au rostul, pe spate ar putea fii ceva mai slabutze ca nu prea cred ca conteaza insa e doar o parere neavizata, difuzoarele pe spate le pot lua si mai tarziu, daca sistemul de pe fata e prea scump insa dau banii daca merita!

Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ekofresh
Pasionat

Data înscrierii: 28/Dec/2009
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 3:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

zengy - fa te rog o poza cu interiorul masinii tale, sunt curios cum arata bordul.
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 3:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asta e bordul la leon facelift, ma gandesc ca te intereseaza consola nu, sa vezi cd player-ul? Sau daca vrei alte poze iti trimit pe mail!

1RU1z0-58b0241b571d6325a42ba056b51c9faa-resize.jpg
 Description:
Poza nu e de la masina mea dar bordul e identic, asta e mai clara si o aveam la indemana!
 Filesize:  82.06 KB
 Viewed:  289 Time(s)

1RU1z0-58b0241b571d6325a42ba056b51c9faa-resize.jpg

Sus
Mada91g
Pasionat

Data înscrierii: 26/Sep/2009
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 4:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

De ce sa nu pui tweetere ? Sunt chiar utile pentru sunete inalte.

Din cele 4 playere care le-ai aratat ca ai fi interesat cred ca ultimul e cel mai bun : are 3 preout-uri , filtru HPF - e chiar bun.

Acuma la difuzoare , depinde si ce buget ai disponibil.
Sunt foarte multe tipuri de difuzoare foarte bune , depinde si fiecare cum ii place sa asculte muzica, ce gen asculta s.a.m ..
Eu iti pot recomanda sa te orientezi la boxe la firmele : DLS , HELIX sau JL AUDIO (ultimele care sunt foarte scumpe,dar isi MERITA banii).
Aici cateva exemple :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/E_135_Esprit/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_R6A/
Le-ar trebui un amplificator de 2 canale sau 4 in caz ca mai pui si pe spate.
Asta ar veni pe fata,pana aici poti sta cu acest sistem ceva vreme,pana o sa te saturi si o sa vrei mai mult si atunci poti incepe sa pui si pe spate niste difuzoare coaxiale si poate un subwoofer + amplificare si insonorizarea masinii.

Eu asa am inceput, am un mp3 player mai slabut (tot Alpine,dar mai vechi) si niste difuzoare HELIX DB 62.1 Dark Blue care isi fac pe deplin treaba,imi plac foarte mult.

La inceput e bine sa incepi cu un mp3 player si niste difuzoare pe fata si mai apoi sa iti poti pune celelalte.

Multa bafta in alegerea sistemului!
Sus
Mada91g
Pasionat

Data înscrierii: 26/Sep/2009
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 4:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

UN ADMIN , te rog sterge acest post , am postat din greseala Sad
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 4:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mada91g a scris:
De ce sa nu pui tweetere ? Sunt chiar utile pentru sunete inalte.

Din cele 4 playere care le-ai aratat ca ai fi interesat cred ca ultimul e cel mai bun : are 3 preout-uri , filtru HPF - e chiar bun.

Acuma la difuzoare , depinde si ce buget ai disponibil.
Sunt foarte multe tipuri de difuzoare foarte bune , depinde si fiecare cum ii place sa asculte muzica, ce gen asculta s.a.m ..
Eu iti pot recomanda sa te orientezi la boxe la firmele : DLS , HELIX sau JL AUDIO (ultimele care sunt foarte scumpe,dar isi MERITA banii).
Aici cateva exemple :
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/HELIX/Sisteme/E_135_Esprit/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_R6A/
Le-ar trebui un amplificator de 2 canale sau 4 in caz ca mai pui si pe spate.
Asta ar veni pe fata,pana aici poti sta cu acest sistem ceva vreme,pana o sa te saturi si o sa vrei mai mult si atunci poti incepe sa pui si pe spate niste difuzoare coaxiale si poate un subwoofer + amplificare si insonorizarea masinii.

Eu asa am inceput, am un mp3 player mai slabut (tot Alpine,dar mai vechi) si niste difuzoare HELIX DB 62.1 Dark Blue care isi fac pe deplin treaba,imi plac foarte mult.

La inceput e bine sa incepi cu un mp3 player si niste difuzoare pe fata si mai apoi sa iti poti pune celelalte.

Multa bafta in alegerea sistemului!

Multumesc, de ce zici ca pe spate nu e suficient player-ul, pe fata se leaga la 2 iesiri deci am 100 wati rezervati pentru fata si pe spate raman alte 2 iesiri a cate 50 de wati deci am si pentru spate inca 100 de wati?

Nu inteleg eu exact cum se leaga boxele la cd-player? Boxa mare plus tweeter-ul se leaga la o singura iesire a cd-player-ului nu? Iar filtrele boxelor, unde se monteaza, in portiera? Sunt mijloace de fixare buna nu vreau sa-mi zdrangane prin usi? Cine poate sa ma lamureasca ce putere tre sa aiba boxele in raport cu puterea cd-playerul? Am vazut ca un sistem de boxe compus din 2 boxe mari si 2 mici au o puterea totala RMS, acea putere e cea totala incluzand si boxele mici?
Sus
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 4:57 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

arata extraordinar, deci concluzia, renunta la schimbarea cd-playerului. Nu merita sa pui gioarse deastea de 1din si sa arate ca naiba. In al doilea rand schimbarea hu-ului,cred ca ti-ar afecta garantia.
Cate boxe ai tu 6 sau 8? ti-ai ales ceva optional sau e standard? Ce inseamna 6 difuzoare, 6 woofere sau 4woofere+2tweetere, sau cum ai?
Sfatul meu e sa lasi bordul asa, nici cu 2din nu cred ca va arata mai bine. Dar daca nu te intereseaza aspectul, cumpara un hu bun, din cele alese de tine niciunul nu exceleaza. Daca vrei ceva bun, indreapta-te spre varfurile de gama http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P88RS_II/ sau http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDA-9887R/ pe ambele le vei gasi mult mai ieftin la alte magazine.
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 5:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc de sfaturi, am 6 boxe standard, 4 woofere si 2 tweetere, sincer inca nu m-am decis, nici eu nu as vre sa schimb bordul, mi-e frica ca nu va arata pre bine mai apoi, insa singura solutie e cu un amplificator montat cumva ingenios nush ce sa zic ca nu vreau sa stric bancheta spate gaurindul, asta e singura alternativa de prindere oferita de ce i de la reprezentanta, dati-mi va rog niste idei, cum sa-l prind ingenios fara sa dau gauri, am vazut ca sunt pachete / kituri de subwoofer care e introdus intr-o cutie speciala cu suport pentru integrare amplificator ca in poza de mai jos, ce solutii ar mai fii pentru niste prinderi cat mai ingenioase, subwoofer nu vreau asa mare, ca imi oucpa tot locul in portbgaj, mai este o posibila solutie cu benzile alea adezive cu scai, sau benzi velcro insa nu-mi pot imagina cum sa le folosesc!

Bp1247852357.jpg
 Description:
Exemplu
 Filesize:  126.84 KB
 Viewed:  240 Time(s)

Bp1247852357.jpg

Ultima modificare efectuată de către zengy la Dum Ian 17, 2010 1:42 am, modificat de 1 dată în total
Sus
diesel
Pasionat

Data înscrierii: 02/Feb/2008
Locație: Bistrita

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 5:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

"50 de wati RMS" nu o sa aiba dar totusi o sa simti diferenta de acel sony Wink deci cel mai probabil ar avea 4 x 25 de wati RMS (pe fiecare iesire 25 de wati). Watii la sistemele de boxe se refera la watii care pot fi consumati de toate componentele impreuna in cazul tau cele 2 tweetere si cei 2 mid-basi. Puterea afisata de producator este maximala si cea reala. Cea maximala nu o so poti folosi niciodata (defapt o sa poti doar pentru cateva secunde Wink) )deci puterea RMS este cea maxima recomandata de producator, in care ei dau garantia ca bobina rezista acelui consum (exemplu in cazul tau cei 80 de wati DLS ) Wink NU wati inseamna putere, wati inseamna consum , PUTEREA este cea data de decibeli.
ekofresh
Pasionat

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 6:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lasa sw si hu pt moment, daca te nemultumesc boxele, schimba-le.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Polyglass_165_VR/
sfatul meu e sa mergi pe focal
Sus
zengy
Priceput

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 6:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ekofresh a scris:
lasa sw si hu pt moment, daca te nemultumesc boxele, schimba-le.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Sisteme/Polyglass_165_VR/
sfatul meu e sa mergi pe focal

Da dar din cate am inteles amplificatorul e sfant,tu zici ca se obtin ceva diferente notabile cu acest sistem fara amplificator? Multa lumea mi-a zis ca daca vreau treaba calumea trebuie sa ma gandesc la amplificator si boxe calumea, fie ele pentru inceput si cele mai scumpe puse numa pe fata si conectate la amplificator, am observat ca multa lume lauda sistemele de la focal!

Ultima modificare efectuată de către zengy la Lun Ian 04, 2010 10:18 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
blacired
Priceput

Data înscrierii: 14/Noi/2009

MesajTrimis: Lun Ian 04, 2010 8:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Atentie! FOCAL provoaca dependenta!
Sus
mike_insane

Data înscrierii: 09/Dec/2009

MesajTrimis: Joi Ian 07, 2010 2:50 pm    Titlul subiectului: FOCAL Răspunde cu citat (quote)

O varianta ceva mai ieftina pentru difuzoarele FOCAL 165 VR. Eu mi-am instalat difuzoare pe fata FOCAL 165 A1 si pot sa-ti spun ca se descurca destul de bine, chiar si neamplificate.

Uite niste poze cu antifonarea usilor:
http://www.be-loud.ro/forum/neclaritati-instalare-difuzoare-si-amplificator-t9337.html#76393

Crossoverele le-am lipit cu banda dubluadeziva de folia de antifonare si stau acolo destul de bine.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum