|
Autor |
Mesaj |
AdySoLenZa Priceput
Data înscrierii: 24/Sep/2006 Mesaje: 340 Locație: Micul Paris...
|
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 12:42 am Titlul subiectului: |
|
|
Tu ce crezi ca reprezinta logo-ul meu ? E tare ideea unui astfel de difuzor, chiar bolnava. Mai culmea a fost cand pe aici pe undeva intr-un topic a intrebat cineva "aduceti MTX Jackhammer ?". Pretul difuzorului este de vreo 7500$. Partea de amplificare (5 amp in cascada pentru doar 6000W, baterii condensatoare, cabluri) probabil inca vreo 10000$. Masina trebuie seios antifonata si ramforsata.........
Exista si vasianta SPL a lui JackHammer care ar rezista pana la 12000W cu 10 amp puse in cascada in cazul unor competitii.
"Remember kids it's not healthy to listen to anything below 130 db" - asa s-ar traduce ideea unui astfel de difuzor. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee.... 
Ultima modificare efectuată de către Silviu la Joi Sep 28, 2006 11:23 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 12:46 am Titlul subiectului: |
|
|
Am uitat sa spun ca "animalul" cantareste 170 kg. Ei recomanda de avut la indemana un motostivuitor sau o mini-macara. Magnetul are locasuri speciale in care se baga suruburi pentru a echilbra greutatea sau de a-l prinde de peretele opus al incintei.
Era sa uit Xmax=5cm. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
Ratonul Pasionat

Data înscrierii: 28/Aug/2006 Mesaje: 81 Locație: moreni
|
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 1:22 am Titlul subiectului: |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=E7Bkrypxzs4&mode=related&search=
singura metoda de a reproduce hi-fi frecvente intre 2 hz si 20 hz.
Sa stii ca incinta pt Kicker e prost facuta (pt mesajul anterior). Ea trebuie sa ramana "rece" la orice frecventa, daca nu apar coloratii a sunetului. Cea mai avansata incinta pe care am vazut-o este dintr-un material ce imita granitul, material numit Granitex (parca, pvc dur amestecat cu pulbere de granit si rasini). Nu vibreaza deloc. Incinta respectiva are un plus de pana la 6 db.
Deci "spectaculosul" cu sticla ce se misca pe incinta este ineficienta pura. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 4:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
pai silviu pentru ce iti tre tie 2-20hz ???
zau ca sunt curios...sau iti place sa ai dureri de stomac si plamani+dinti si masele ?  _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 5:51 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sincer nu stiu sa-ti raspund, doar presupun. E pentru acelasi motiv pentru care sunt boxe care zic ca reproduc pana la 35000hz. Se considera ca in Hi-fi audiofil sa se poata reproduce orice sunet din gama audibila sau nu. Un exemplu foarte bun ar fi in timpul filmului Star Wars. M-am uitat odata fara subtitrare, inainte de a avea subwoofer cum trebuie. Dupa ce l-am facut am avut ocazia sa ma ui la alt "episod". Si incredibil erau o serie de sunete de vreo 23-30 hz de care nu stiam ca exista in vreun film. Era ceva de ziceai ca bate un vantul unui uragan sau ca trece un camion turat Roman pe langa tine. .
Eu tot nu cred ca patesti ceva de la unde acustice, asta e daca iti vibreaza plamanii si cutia toracica. Nu asta cautam defapt ? Pe oamenii aia i-a speriat in film ventlatorul ala dar cred ca le-a dat si un pumn in piept. Nu se asculta de atat de aproape asa ceva.
Pur informativ: acel difuzor se monteaza in mansarda caselor intr-o incinta destul de mare si reproduce acele frecvente in mod liniar pe la vreo 110-115 db max sa se auda pana in sufragerie.
Mai este o jucarie care face doar vibratii de aceale frecvente. Se cheama kicker (parca, se poate sa gresesc). E o bucata de metal de vreo 10-15 kg ce se mista controlat de jos in sus. Galma asta se fixeaza serios de podea si se pune in spatele canapelei de auditie. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 7:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
mie sincer m ise par total inutile frecvente de genu ala...
oricum daca cineva are nevoie de asemenea frecvente e liber sa isi cumpere o asemenea ciudatenie
hai noroc _________________ SERVICE statii emisie receptie si antene, calibrari, vanzari accesorii 0788.879.589 (Alba Iulia) |
|
Sus |
|
 |
Silviu Priceput
|
Trimis: Joi Sep 28, 2006 7:16 pm Titlul subiectului: |
|
|
"Impresi de cartier" Sa se sperie si vecinii de cutremur.
In foarte mare parte ai dreptate. Eu nu am reusit sa aud sub 20 Hz sau peste 18500hz. Astea sunt limite pe cate le aud cu greu si mare parte a oamenilor tot atat aud.
Spre exemplu copii nou nascuti aud pana la 25000 hz. Pana la 7 ani aud pana la 20000. Sunt cazuri de oameni care la 70-80 ani aud doar pana la 13000 hz.
IMPRESII DE CARTIER si atat.....  _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
|
Sus |
|
 |
|