|
|
|
Autor |
Mesaj |
CBI Priceput
Data înscrierii: 07/Dec/2007 Mesaje: 502
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 12:22 am Titlul subiectului: Cine poate sa faca niste inele |
|
|
Vreau sa-mi montez un sistem de 165 pe fata ,si as vrea sa le prind putin inclinate spre in sus,ceva in genul ,stiti voi de ce
http://www.be-loud.ro/forum/solenza-t3192.html
cum are sharkky,ultimele 3 poze se vede mai bine,dar nu trebuie neparat finisate,le pot face eu.Chiar nu am chef de facut mizerie cu freza in balcon si ce-o mai trebui pe tzantzarimea asta
Deci poate sa-mi faca cineva 2 bucati,ca nu cunosc prea bine membrii forumului,stiu doar ca sunt cativa care se mai ocupa.O sa dau si niste dimensiuni pt gaura de prins in usa,cea de dif e standard de 165.As vrea si un pret estimativ,2 bucati.Nu e graba,ca nu am nici difurile inca
Va multumusc anticipat
|
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

Data înscrierii: 29/Mai/2007 Mesaje: 356 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 9:29 am Titlul subiectului: |
|
|
eu i-am facut lui Sharkky ce are acolo. Ce masina ai?
|
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 1:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
Vreau sa le pun pe o Dacie berlina 1410.Gaura este cam de 130 mm acum,am avut 'norocul' sa prind niste difuri de 5,5",naiba sa le ia.Deci am da gand ori sa mai decupez putin pana la 140 si sa bag direct de 17,dar cred ca mai bine fac inele tot asa mai mici la gaura dinspre usa,ca poate le mut si pe Logan,daca nu-mi place cum se aud in Dacie.Majoritatea usilor au gaura pt difuri de 5",chiar si de 4".Pt 6.5" f rar.Deci asa vrea tot ca ale lui sharkky,de la 120mm(fac eu niste inele din aluminiu la strung pana la 130 si le leg cumva) pt 13cm la 140 pt 17cm.Nu vrea cine stie ce lucratura,finisaje,daor a am o strcutura sa pot sa ma leg de ea
Ms mult.
|
|
Sus |
|
 |
moga_mihai Priceput
Data înscrierii: 19/Iul/2007 Mesaje: 685 Locație: Bucuresti !
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
cbi am yo unele...dar nush kt de bune sunt...sunt km de 14 mm grosime...cam asa..:
_________________ pWd by --> B-05-MKG |
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 1:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei sa lucrezi cu fibra, sunt bune inelele din lemn / mdf! orientarea de face din 2 inele, si anume, primul inel prins pe usa, si al doilea inel orientat cum iti doresti! legatura intre ele se face cu fibra! Te rog frumos spune-mi si mie partea aia cu inelele la strung, din metal, ca sunt interesat! poate sa imi faca si mie niste inele metalice? da un pm cu contact daca ma poti ajuta.
|
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 3:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Stiu cam cum se face,doar ca nu am de unde sa iau inele gata taiate,nu sunt ateliere de mobila pe langa mine,si sa stau sa fac mizerie in casa pt niste cercuri,chiar nu-mi arde.
Am doar o nelamurire- materialul/panza aia de sustinere(de seamana cu tifonul) pe care se aplica fibra,este ceva special pt asa ceva,se gaseste de cumparat ,sau este vreun material de haine sau ceva de genu?
Cat despre inelele ce am zis,am un prieten care lucreaza la un particular ,e strungar,si cand mai are cate putin timp liber,mai face bacsis .Eu ziceam sa fac niste inele tot ceva in genul celor de lemn,dar nu asa de groase,diametrul pe exterior si pe interior il pastrez,dar le fac din inox sau duraluminiu groase de vreo 2-3mm in carne,si le atasez din nou pe cel facut de tine,ca am gaura putin mai mare data.Stiu ca mi-a mai facut odata mai demult pt boxele din casa,am niste hornuri cu difuri pro,coaxiale de 12",si sunt montate lamat,iar deasupra la cauciucul de la dif am atasat un inel de 3mm grosime(sub care am atasat si niste material sintetic pt acoperit diful) cu care am strans diful pe panou.Mi-a facut sanfrene la suruburi,mi le-a dat la perie sa iasa lucioase.Poate sa faca si cu umar,daca are material,dar din pacate nu prea
Nu cred ca poate sa faca prea groase in carne, ca are strungul micutz,si il munceste mult,il prinde shefu
Zi-mi un pret aprox pe privat,sa stiu la ce sa ma astept,pt acele tuburi,deci gaura de 120 la 140 si inclinate sub un unghi,sa stiu ce fac,ca inca nu mi-am luat niste difurile
Apropo,o prinde fibra de metal ,ca presupun ca asta vrei si tu sa faci,sa inlocuiesti mdf-ul,ca e gros si se prelucreaza anevoie
Zi-mi exact ce doresti,masura si-l intreb si iti zic
@moga mihai - nu vreau doar inele simple asa ,vreau ceva inclinat sub un unghi,ca in pozele alea
|
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 7:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
fibra + metal nu merge
Nu merge nisi rasina aplicata pe haine
gasesti la rompolimer stratimat si alte chestii de materiale, care le poti folosi.
Fibra + lemn e combinatia cea mai buna!
O sa fac eu niste inele in curand, dar de 25 mm grosime!
ce vrei tu sa faci parerea mea e ca nu o sa arate bine, o sa arate ca o palnie! ingusta la baza si mai larga la capat. Parerea mea ar fi sa faci inelul de baza cu 14 cm decupaj interior ( 18 -19 cm diametru ), si apoi alt inel peste el, imediat, orientat cum vrei tu! si gata
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 8:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
Prea mare bataie de cap ca sa merite orientarea. Le pui pe acelasi plan cu usa si ai scapat de probleme.
_________________ Scoruri, nu povesti...
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
CBI Priceput
|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 10:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aha.Pai creca o sa incerc sa le pun asa ,in acelasi plan,si vad apoi daca mai merita.Ele vin destul de jos,midbasii,si stiti si voi ca sunt lasati sa urce destul de mult,filtre simple si devin directionale.Tot ce am ascultat ,orientat asa are gaura in medii.Astea-s conditiile.Oricum mi-e teama ca o sa iasa mult in afara si o sa inceapa sa primeasca picioare
@dorin,spune-mi te rog un pret,ca promit sa nu mai zic la nimeni ,si cu inelele alea,da-mi niste dimensiuni si spune-mi din ce materiale le vrei facute,poate pot sa te ajut.
Of,ca greu e sa fii 'audiofil' in tara asta.Prea multa bataie de cap
|
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 11:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
la inele de mdf, care le fac eu, 40 - 50 ron perechea.
apoi la celelalte inele, care le vreau eu, nu prea sunt inele, adica nu au forma rotunda, si trebuie sa intre in locul inelelor alea de la solenza lui sharkky, si sa fie la nivel cu fata usii, putin iesite in afata! E treaba de CNC, nu cred ca merge la strung. Oricum, mersi mult, o sa mai studiez problema, si daca o sa ma poti ajuta, o sa apelez la tine!
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mar Ian 15, 2008 11:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca ai vorbi de niste medii dedicate, atunci in mod sigur as spune sa le orientezi.
Vezi ca nici cu orientarea nu e floare la ureche, exista si acolo metode si metode, iar principala idee este reducerea diferentelor intre staga / dreapta si urechi.
dorin, exteriorul inelelor nu se poate face cu circularul ?
Inca nu am macelarit usi de Solenza, dar promit sa nu raman in urma prea tare
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
dorin Priceput

|
Trimis: Mie Ian 16, 2008 9:24 am Titlul subiectului: |
|
|
inelele pentru solenza sunt unele foarte speciale. nu merg din lemn, din cauza ca trebuiesc sa fie f subtiri, sa poata intra un difuzor de 16.5 neorientat. apoi fata de plastic nu este la aceeasi distanta de tabla, in dreapta are vreo 2-3 cm, iar in stanga scade, la 1 cm. Inelul ar trebui facut de 3 cm adancime, iar la exterior sa aiba o buza, care in dreapta va fi mai subtire, iar spre stanga sa inceapa sa creasca, si sa stea lipita pe fata de usa.
cam asa arata, ce am putut sa desenez in paint dimineata la 8
Description: |
|
Filesize: |
6.64 KB |
Viewed: |
981 Time(s) |

|
|
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

|
Trimis: Mie Ian 16, 2008 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am priceput
151.4 - Maxi 3000
148.2 - Mini 2000 |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|