| |
| Autor |
Mesaj |
Bogus
Data înscrierii: 08/Noi/2006 Mesaje: 11 Locație: Sibiu
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 9:35 am Titlul subiectului: Clarion DB568RUSB cu blaupunkt GTA 270 |
|
|
Am si eu o intrebare.
Merge bine Clarion DB568RUSB cu blaupunkt GTA 270.
Am statia cu o boxa JL si as vrea sa iau mp3-player-ul.
Acum se aude foarte bine bas-ul in masina, dar am un mp3 player fara line out si statia este legata direct pe iesirea difuzoarelor din spate.
Are reglaj de intrare statia: de la 8 V pana la 0,6 parca.
Problema ii daca se va aude la fel de tare bas-ul si daca pun statia pe iesirea de la clarion (fiind de 2V).
ms anticipat!!! |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa stii ca ar trebui sa se auda chiar mai bine, mai calitativ. Statiile au fost concepute sa merga de la iesire RCA, mai putin (sau nu in toate cazurile) sa ia semnal de la un canal dedicat difuzoarelor.
Ce sub JL ai ? Si ce masina ? _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Bogus
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
masina ii Opel corsa cu 2 usi, iar woferul http://mobile.jlaudio.com/products_subs.php?series_id=15
Mie mi sa nu se auda mai incet
Stiu ca suna mai bine pe Rca. Dar mi frica de cei (numai) 2 V pe iesire la caset.
Poti recomanda eventual un alt mp3-player cam la acelasi pret.(Pioneer, Alpine). Ceva cu ce crezi ca ar suna mai bine.(desi imi place ideea de intrare USB) si obligatoriu sa aibe si intrare aux.
Nu basul ma deranjeaza la actualul caset (face treaba statia). Problema ii ca nu am deestule medii pentru basul asta si nu pot sa-mi pun boxe in spate pentru ca-i statia pe iesiri. (dupa caset urmeaza sa mai achizitionez 2 dif JlL audio ovale) |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 12:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca acum zici ca se aude bine, cu semnal de pe RCA se va auzi lacrima!
Tocmai de aia toate statiile au un reglaj "level" sau "gain"... ala nu e reglaj de volum asa cum crede lumea, e reglaj de nivel semnal intrare... trebuie teoretic reglat la acelasi nivel cu nivelul iesirii RCA a player-ului.
Chiar daca e pe 2V, nu-i nici o problema, statia va trebui reglata pentru acest nivel si/sau dupa ureche si va suna sensibil mai clar decat cu semnal de difuzoare si cel putin la fel de tare.
Boxe poti sa pui pe spate chiar daca bagi semnal high level si in statie... trebuie doar sa faci o derivatie pe firele alea. Oricum e mult mai bine cu semnal de linie pe RCA-uri.
Clarion e o alegere foarte buna si daca zici ca te incanta si portul USB, ia-l cu incredere. |
|
| Sus |
|
 |
Bogus
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 1:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
mersi * de mesaje.
Nu pateste nimik caset-ul sau boxele daca leg 2 dif pe iesirea pe care este statia?(nu scade rezistenta pe circuit?)
Sunt curios.
De JL audio nu s-a auzit pe-aici. Am tot cautat mesaje da nu am gasit chiar nimik.
Cei care stiu, ce parere au de ele. Eu cel putin sunt extrem de multumit!  |
|
| Sus |
|
 |
Silviu Priceput
Data înscrierii: 17/Iul/2006 Mesaje: 625
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 1:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mihai se referea ca poti sa iei semnal de la un canal si sa ii pui un cablu Y, fara sa fie nevoie sa legi difuzoarele in serie (sau paralel). Daca le-ai lega in paralel e periculos pt ca-ti da 2 ohm -> arzi amp din player. Daca le-ai lega in seie da 8 ohm -> se aude mai incet un pic, dar nu risti nimic. Oricum solutia e cu un "cablu Y" care sa duca o ramura la difuzor iar cealalta la statie. _________________ Architect at your service ... of course for a small fee....  |
|
| Sus |
|
 |
Bogus
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 2:17 pm Titlul subiectului: |
|
|
Inteleg ce zici. La asta ma refeream si eu.
Asa cum ziceti voi fiecare difuzor din spate o sa fie in paralel cu statia.
Da acum am aflat ca statia are o rezistenta foarte mica si nu se-ntampla nimik.
Ms :) . |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mie Noi 08, 2006 8:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
foarte mare adica, zeci de kohmi.
poti sa pui linistit o derivatie din firele de difuzoare in intrarea high level a statie, tot 4 ohmi raman. |
|
| Sus |
|
 |
|