Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Clarion DXZ578RUSB. Ce boxe merg?
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
marin

Data înscrierii: 20/Noi/2007

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 7:12 pm    Titlul subiectului: Clarion DXZ578RUSB. Ce boxe merg? Răspunde cu citat (quote)

Salutari!!!
Am un Clarion DXZ578RUSB si as dori sa cumpar si boxe pentru el dar chiar nu ma pricep.
Masina este un logan laureat (3 centuri pe spate)
La un buget inca nu m-am gandit. Eu as vrea ca muzica sa sune clar fara sa-mi vibreze nr de inmatriculare sau sa-mi sara vopseaua dupa ea. Nu vreau putere ci calitate!!!
Astept un sfat de la voi! Si intrebari!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 8:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_130_A1/ astea pe fata

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX653/ astea pe spate.

marin

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 8:55 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si nu-mi mai trebuie amplificator? eu as vrea pe spate ceva cu basi multi (potrivite si pe inalte) deoarece nu prea as vrea sub in porbagaj.
Sus
ursachemihai
Priceput

Data înscrierii: 06/Sep/2007
Locație: Piatra Neamt

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 10:06 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
Eu as vrea ca muzica sa sune clar fara sa-mi vibreze nr de inmatriculare sau sa-mi sara vopseaua dupa ea. Nu vreau putere ci calitate!!!

Nu te contrazici putin ? daca vrei mai mult bass....atunci vrei mai multa putere....
Mai mult bass = vibrare numar de inmatriculare! Smile

deci?
recomandarea facuta de o&g e buna!
se poate pune totusi si pe fata de 16,5. ca sa echilibrezi un pic sunetul.
zi un buget si mai vedem!

marin

MesajTrimis: Mar Noi 20, 2007 10:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

...pai nu vreau ca bass-ul sa-mi sparga tabla ci vreau ca el sa se auda clar...infundat....grav
Ma gandeam sa-mi pun acum boxe pe spate si pe urma (prin ian) restul.
pe fata imi este frica ca am vazut pe forum ca nu prea merg alea mari deoarece tb prinse cu nustiu ce....
Pt boxe fata am cam 2-3 mil....

Ultima modificare efectuată de către marin la Mie Noi 21, 2007 1:02 am, modificat de 1 dată în total
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 12:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Rolling Eyes deci vrei totusi bas...

zi un buget pt difuri fata/spate +amplificator

@ursachemihai cu focalurile alea sunetul era destul de bine echilibrat.

pe fata poti pune de 13.5cm fara alete modificari.

ursachemihai
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 12:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
@ursachemihai cu focalurile alea sunetul era destul de bine echilibrat.

corect, scuze....nu vazusem corect acele Coustic. Credeam ca sunt 693!

Oricum, bas infundat, grav, doar din din difuri de 13 nu poti scoate!
Nu e greu sa faci niste inele adaptoare pentru fata, si poti pune de 16,5.
pe spate, daca intr-adevar vrei bas grav (ma rog, atita cit poti cere de la niste difuri) iti trebuie de minim 16,5. Ideal ar fi de 20' sau ovale 6x9!

PS.:si ca un exemplu personal, difurile din semnatura mea imi satisfac cerintele in materie de sunet mai mult decit ma asteptam....asta IN masina. in AFARA nu prea se aude nimic , nu atrag atentia, etc.

marin

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 12:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai zic ca in jur de 5 milioane.
Nu prea vreau sa modific ceva la masina pt ca nu ma pricep. Eu ma gandeam sa le montez io, dar vad ca nu prea am cum. Oricum astept sa aud de la voi configuratia perfecta. Merg pe mana voastra.
....poate imi sugerati si un buget!!!!
...Inelele adaptoare cum se fac? din ce?
Scuze dar sunt chiar afon...nu ma pricep deloc!!!
Sus
ursachemihai
Priceput

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 10:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inele se fac din MDF, PAL.

nu e greu....daca ai ceva rabdare si migaleala le faci si acasa cu un fierastrau circular! Smile

o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 11:52 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu 5 bulioane nu iti poti lau si amplificator si difuri fata/spate...
iti recomand sa le faci pe rand...adica prima data difuzoare bunicele amplificate de player,iar pe parcurs mai adaugi un amplificator.
daca esti de acord iti recomand asa :

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_130_A1/ (in fata)

spate:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/GTO/GTO6527S/

sau

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-S/SPS-17C2/

liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 1:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mai vin si eu cu o varianta:
fata:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_R5A/
sunt difuri care au 80w deci le poti amplifica cu rezultate foarte bune.

pentru spate, ca sa te incadrezi in pret, mergi pe alpine sps-17c2. faptul ca au diametru mai mare o sa ajute la redarea frecventelor mai joase.

atentie la gto 6527s, sunt difuzoare pe 2 ohmi, deci nu este recomandat sa le pui direct pe player.

cand mai strangi ceva bani, ia-ti un amplif de 2 sau 4 canale pentru a amplifica fata sau toate difurile (fata/spate)

bafta!

AnDrU
Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006
Locație: Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 1:37 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am r6a si pot sa`ti spun ca merita fiecare banut
DAR
au nevoie de amplificare. le-am pus si pe player, si pe statie si diferenta e enorma. daca nu te gandesti la o statie pentru ele.. nu cred ca vei fi multumit cum suna
in al doilea rand vreau sa spun ca desi mediile si inaltele suna incredibil de bine, melodios si clar (parerea mea) pe partea de joase (40-60 Hz) nu stau stralucit. pe mine unul nu ma deranjeaza ca oricum tin hpf la 80, iar de bass se ocupa subwooferul, dar daca tu nu te gandesti la un sub si mai mult, nu te gandesti sa le amplifici .. ti`ar recomanda sa te orientezi spre altceva

o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 1:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

auuu liviu merci de corectare difuzoarele jbl pot fi folosite doar pe amplificator, in nici un caz pe player...

cand ti le-am propus ma gandeam ca ai amplificator...

liviu
Priceput

Data înscrierii: 08/Noi/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 3:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai dreptate AnDrU, e pacat de ele daca le lasi neamplificate. in ceea ce priveste bassul, nu stiu ce sa zic, parerea mea sincera e ca oricum nu e suficient, mai devreme sau mai tarziu tot iti trebuie subwoofer. eu le-am recomandat ca alta varianta la focalurile alea, practic aceiasi bani dar un pic mai puternice si dupa parerea mea mai bune. daca intr-adevar vrea sa faca economie nici astea nici primele nu sunt ok.
ar putea sa recurga si la alta varianta : un sistem bunicel pe fata si un subwoofer mic, ambele amplificate de o statie 4 canale....e mai simplu, si ai parte si de un sunet clar, si de bass. oricum din spate, daca iti iei si subwoofer nu mai scoti mare lucru, asta am vazut si eu pe propria piele cu toate ca am si fata si spatele amplificate pe masina.

daca intr-adevar vrea sa faca un sistem foarte bun fara sa fie nevoit sa schimbe des, trebuie sa bage mana mai adanc in buzunar....

ps: o&g, nu e nicio problema, toata chestia e sa nu scoata fum playerul omului... Laughing

o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mie Noi 21, 2007 7:36 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

liviu a scris:

ps: o&g, nu e nicio problema, toata chestia e sa nu scoata fum playerul omului... Laughing

chiar e o problema...
nu poti sa pui 2 ohmi pe player
teoretic de scos fum nu scoate pt ca ar trebui sa intre protectia, dar practic nu e de incercat daca tii la player.

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum