| |
| Autor |
Mesaj |
TWISTER Pasionat

Data înscrierii: 02/Sep/2006 Mesaje: 127
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 12:11 am Titlul subiectului: Clarion DXZ768RMP |
|
|
ce parere aveti despre acest player, l-ati auzit "in actiune"? Sunetul cum este fata de Pioneer sau Kenwood sa zicem? Sau mai bine zis, fata de vechile Clarion, campioane in SQ, au pastrat traditia?
Ma bate un gand...  |
|
| Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
Data înscrierii: 23/Oct/2006 Mesaje: 75 Locație: Jud. C-ta
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 9:41 am Titlul subiectului: |
|
|
OT: La asta visez si eu.
Oricum la pretul asta ar mai fi concurent Pioneer DEH-P55BT, dar care este mult mai slab in specificatii.
Clarionul are 4*54, 4v preout care mie mi se pare foarte important si mai are si 24-bit D/A converter.
Oricum poate il are totusi cineva si ne va spune parerea sau la butonat chiar Mihai, ca doar il vinde. |
|
| Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 9:50 am Titlul subiectului: |
|
|
Exact, asta ma incata si pe mine, DAC-ul de 24bit, cele 3 iesiri de 4V si sound-ul specific Clarion. Puterea nu ma intereseaza in mod deosebit, ca oricum va avea 3 statii pe el.
Foarte important, cum reactioneaza la gropi, vibratii etc, sunt probleme specifice de citire a CD-ului sau de memorie anti-soc? Eu am un Panasonic
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Panasonic/CQ-C7303N/, comparabil ca pret si performante (in specificatii e gresit, are 3 iesiri de 2,5V) , dar care am impresia ca sare (CD-ul) datorita... vibratiilor induse de cele 2 subwoofere Nu sare la gropi, dar sare cand descarca bass... cu tot sistemul lui “Hologram Pick-up”cu trei fascicole & stuff  |
|
| Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 11:52 am Titlul subiectului: |
|
|
Totusi e cam 400ron diferenta intre Clarion si Panasonicul tau.
Comparabil ar fi cu asta http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Panasonic/CQ-C8403N/ care vad ca are 5v preout si e mai ieftin si asta cu 250ron.
Eu vreau sa aflu daca Clarionul are folder search. Adica in timp ce ruleaza o melodie tot sa poti cauta prin foldere ca la comp. cu explorerul. Sper ca a-ti inteles ce vreau sa zic. La un DEH-P80MP am vazut chestia asta.
Daca nu face asta nu-l mai cumpar  |
|
| Sus |
|
 |
TWISTER Pasionat

|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 1:40 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cand am luat eu Panasonic-ul costa 12mil, deci comparabil cu cei 14 ai Clarion-ului. Daca esti dispus sa dai 12mil pe un HU, nu cred ca mai conteaza 2mil in + sau in -.
Foarte buna functia de search, insa era minunat daca putea cauta si file, nu numai foldere. Oare e pe soc acest HU? |
|
| Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 2:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
La asta ma refeream si eu. Sa caute melodii prin foldere.  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Noi 10, 2006 5:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu personal nu am ascultat inca noile playere Clarion. Le-a ascultat Vlad insa si mi-a zis ca a fost placut surprins, suna si arata excelent. Si el cunoaste bine marfa Clarion, a avut pe masina multe modele Clarion inclusiv 948, 858 etc.
Eu am un 658 (model de anul trecut) si sunt foarte multumit... nici o problema de nici un fel. si imi si place cum suna foarte mult.
Al meu nu are cautare prin foldere/fisiere in timp ce melodia curenta continua sa cante. Astea noi nu stiu sigur dar nu cred.
Niste modele mai vechi aveau ceva de genul asta dar greu de folosit, trebuia sa "scrii" primele litere ale melodiei din rotita etc.
Concluzie, recomand cu caldura 768, nici nu merita aduse in discutie modele Panasonic... parerea mea. |
|
| Sus |
|
 |
fox
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 17
|
Trimis: Joi Noi 23, 2006 12:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| 768 are dac-ul pe 24biti, voiam sa va intreb daca e asa mare diferenta ca si calitate a sunetului dac-ul? Eu l-as folosi pt a pune direct pe el 4 boxe: pe spate niste hertzuri dieci ovale iar pe fata c5 care urmeaza sa le cumpar, fara amplif. Oscilez intre 668 si 768, amplificatorul banuiesc ca este acelasi 4x53mosfet, diferenta fiind dac-ul, dar nu vreau sa dau 2.5mil in plus pt 768 si practic sa nu ma ajute cu nimic acel dac, fiind limitat de boxe (totusi nu sunt niste boxe de top, nici amplificate, astfel incat sa simt vreo diferenta intre cele 2 playere) Ce parere aveti? Eu sincer tind spre 668... |
|
| Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
|
Trimis: Mar Dec 19, 2006 4:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
M-am jucat putin cu el in weekend la un magazin si mi s-a parut varza la egalizator. Nu are egalizare pe medii, ci doar pe bass si inalte, ceea ce mi se pare absurd la pretul lui.
Se pare ca tot Pioneer-ul este mai bun in egalizator si setari.
Am incercat un P75BT care e vis  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mar Dec 19, 2006 5:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
Asa e, nu are nici jumatate din reglajele de sunet ale unui Pioneer de nivel mediu.
Dar.... poate ca nu are nevoie de ele?
Eu am Clarion 658 si pana recent nu am simtit lipsa unui reglaj pe medii, aparatul suna bine si liniar, se intelegea bine cu restul sistemului. De cand am orientat insa mediile de 13 cm in sus parca am prea mult sunet in zona 1-2-3 Khz si un reglaj de medii m-ar ajuta.
Cat mai multe reglaje cauti in mometul in care alegi un player, dupa ce il ai in masina s-ar putea sa fie un cosmar. Cu cat sunt mai multe cu atat e mai greu de umblat la ele si e mai greu si sa apreciezi daca e bine asa sau invers... iti trebuie foarte mult timp liber, ureche fina, un CD bun de referinta si multa rabdare. Eu cu acel unic reglaj de inalte de pe 658 am stat 15 minute la EMMA sa ma hotarasc daca il las la -1 sau la -2 pe 8 Khz.... puteam sa aud diferenta doar pe anumite melodii si doar daca ascultam mult pe -1 si dupa aia la fel de mult pe -2... Daca as fi avut vreun DSP cu 16 benzi muream langa el, ma apuca etapa urmatoare si nu eram gata cu reglajele  
La Pioneer apreciez nu reglajul pe medii suplimentar fata de Clarion ci filtrul HPF foarte util in cazul in care sistemul contine subwoofer si difuzoare amplificate de player. |
|
| Sus |
|
 |
taz21 Pasionat
|
Trimis: Mar Dec 19, 2006 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu am dat ca exemplu mediile, pt. ca mi-au sarit in ochi la Clarion. Stiam ca toate player-ele au asa ceva.
P75BT-- are cateva setari separate numai pt. sub,parca niste filtre, ceea ce la Clarion era numai un volum de -6 la +6.
Oricum la Pioneer iti cam prinzi degetele prin setari. Trebuie neaparat sa citesti manualul.  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
|
Trimis: Mar Dec 19, 2006 8:05 pm Titlul subiectului: |
|
|
Si clarion-ul are LPF variabil pe subwoofer, nu ai dat tu peste setarea aia... n-ai stiut cum sa ajungi la ea.
Pioneer mai stie si inversarea fazei, Clarion nu, cu Clarion trebuie sa legi firele corect
Oricum, te vad capsat rau pe P75bT, e un aparat excelent intr-adevar dar nu mai da in saracul Clarion ca e si el un aparat foarte bun. |
|
| Sus |
|
 |
|