Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
themichael
Pasionat

Data înscrierii: 15/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 12:46 pm    Titlul subiectului: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

Salut. Am si eu nevoie de un sfat,va rog. Nu prea ma pricep la diferenta intre boxele coaxiale si cele sistem. Am inteles ca totusi cele sistem se aud mai bine. La bugetul meu si la watii pe care ii vreau minim(70wrms) am gasit astea 3variante care mi se par interesante. mentionez ca imi trebuie de 16cm. ce ziceti? 1. Xcess 162 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Coaxiale/Xcess_162/
2. Magnat Classic 216 http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/ (cu mentiunea ca au 75w rms ,nu 70 cum scrie aici - am verificat pe site-ul oficial Magnat) si 3. Clarion 1773 http://www.mundoelectro.com/product_info.php?products_id=1872. La primele ma incanta ca au 100w rms dar sunt coaxiale. Se aud oare mai tare astea de 75w doar pt ca sunt sistem,sau e vorba de o calitate mai buna? Ultimele nu cred ca au filtre,asa ca eu as fi orientat spre numarul 2. VA multutmesc frumos! Sper sa ma ajutati. Atat e bugetul - pana in 3mil. nu pot sa il depasesc. pe spate am pioneer de 80w rms. Ar fi fost bine sa gasesc unele tot de 80 dar nu gasesc la banii astia. Iar cele Clarion mi se par ca se duc foarte sus pe inalte,au oare si bass? nu ma intereseaza chiar asa de mult inaltele!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:11 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

o intrebare...cu ce vrei sa le amplifici? intr-adevar din cele 3 variante alese de tine, si eu as alege varianta 2. mai ia in calcul si:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THS652/
acei 36hz declarati de magnat sunt cam ireali, un HPF la 60 Hz ar fi ideal pentru amandoua variantele. altfel vor suna ok doar la volum mic si spre mediu, mai ales daca le vei si amplifica. pe amplificarea playerului poti merge si pe ceva mai ieftin, gen sistem Coustic, care si ele merg bineinteles amplificate la nevoie, dar vor suna poate chiar mai bine decat celelalte pe amplificare mica, gen 25W din HU. diferenta sistem coaxiala e destul de mare prin posibilitatea ridicarii auditiei la nivelul urechii, nu la nivelul genunchiului sau mai jos, ca in cazul coaxialelor in portiere. totusi, la espero ai in usi difuzoarele, nu? sau in bord?
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:23 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

Da,le am in usi,dar pot monta tweeter-ele pe bord,nu??? Adica eu acum am niste boxe jvc pe fata si am tweeter-e montate la ele care le am puse pe bord in colturile de jos ale parbrizului. Deci nu ar fi problema sa imi iau sistem,nu?! Eu asa ma gandesc. Da,asa e,vreau sa imi iau si statie,chiar daca o sa se auda mai slab pana atunci,macar cand imi voi pune statia sa se auda k-lumea! Mai vroiam sa te intreb ceva. Eu nu ma pricep asa de bine si vroiam sa te intreb astea sunt firme bune,Mac Audio,Coustic si Mtx. Adica ce parere ai despre fiecare? Merci frumos! Nu ma lasa la greu! Smile
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:27 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

Uite de exemplu,astea mi se par si bune cum vreau eu de 80w si sistem si nici nu sunt scumpe dar nu stiu daca sunt buni astia. Daca se aud bine astea mac audio. Nu am incredere pentru ca eu nu stiu nimic despre ei decat ca sunt germani si astia din cate stiu , de obicei, fac treaba buna!
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Mac_Audio/Super_Audio/Super_Audio_2.16/ ce zici?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:29 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

toate 3 sunt firme cu ceva renume in domeniu. in fapt, coustic e sora cu MTX...si totusi, a reusit MTX-ul sa produca cel mai mare subwoofer din lume? a reusit Very Happy
da, e bine cum ai gandit, tweeterele in coltul bordului. daca pe viitor vrei amplificare, niste difuri care suna chiar ok si nici nu sunt scumpe:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/GTO/GTO607C/
dar nu stiu daca vei rabda sa nu le instalezi pana nu ai si amplificatorul...sunt pe 2 ohm.

ai avantajul la ele ca fiind pe 2 ohm, poti cumpara un amplificator mai mic (deci mai ieftin) decat unul pentru difuri de aceeasi putere, dar pe 4 ohm.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:35 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

am inteles. mai zi-mi ceva. dar nu ar afecta boxele pe spate,care sunt pe 4 ohmi? sau nu conteaza?! si zi-mi ce parere ai de alea mac,sunt cacaturi de sunt asa de ieftine la puterea aia?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:49 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

nu pot comenta un produs pe care nu-l cunosc...am preferat alte alternative pana acum Very Happy . si nu, daca le amplifici separat, nu au nici o importanta ca cele din spate vor fi pe 4 ohm.
Sus
themichael
Pasionat

MesajTrimis: Vin Feb 02, 2007 1:54 pm    Titlul subiectului: Re: Clarion sau Magnat - Ajuta-ma Assus,please Răspunde cu citat (quote)

Vroiam sa iti zic ca nu merge varianta aia care ma gandeam eu cu suedia cu dls-urile. e tata acolo si sunt mult mai scumpe ca aici,nu au nici reduceri(ma gandeam ca ar avea in perioada asta a anului). Pana la urma am ramas la mtx-urile alea. Mi-ar fi placut sa aiba fix 80w cum vroiam eu,dar asta e. Crezi ca ar trebui sa imi cumpar si niste folie din aia impotriva distorisunilor sau pot sa le montez pe altceva,adica sa pun ceva acolo sa nu fie direct pe tabla. Nu stiu,magandeam la un pad de mouse din ala gros. Laughing Ce zici?
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Sâm Feb 03, 2007 1:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cred ca ai putea sa folosesti ca izolatie mocheta, iesi aproape gratis Very Happy iai chiar cauciucata cu 20 lei metru patrat Exclamation
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum