Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Clasament difuzoare !

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
scubamario

Data înscrierii: 22/Noi/2009

MesajTrimis: Dum Noi 22, 2009 12:19 pm    Titlul subiectului: Clasament difuzoare ! Răspunde cu citat (quote)

Salut tuturor si bine v-am gasit!

Incep acest topic adresandu-ma cunoscatorilor de pe acest forum in ideea de aface un fel de clasament al difuzoarelor auto de pe piata.
Observ ca oferta de difuri este foarte larga si chiar pentru care se pricep cat de cat este foarte greu de ales un difuzor de aceea va invit de a face un clasament cu 5 locuri sa zicem.
Ar fi bine sa avem pareri de la cei care detin sau au auzit sistemele despre care vor da referiri.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
adi90
Pasionat

Data înscrierii: 21/Iul/2009
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Dum Noi 22, 2009 2:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1 difuzoare bune
...........................
69.difuzoare proaste
Laughing

nu poti face un clasament exact pt ca totul tine pana la urma de gusturi
in general(dar nu in toate cazurile) pretul spune totul:vrei ceva mai bun,dai mai mult
si sa nu uiti ca fara o amplificare corespunzatoare si insonorizare chiar si cele mai bune difuri vor suna mediocru
Sus
Ciochy
Pasionat

Data înscrierii: 17/Noi/2008

MesajTrimis: Dum Noi 22, 2009 5:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

interesanta idee dar greu de conceput lista poate totusi zice cineva cate un modele de la 4-5 firme, ceva mediu nu entry in jur de 100 w rms PS: Sisteme nu coaxiale
Sus
jlaudio
Pasionat

Data înscrierii: 08/Dec/2008
Locație: Oradea

MesajTrimis: Dum Noi 22, 2009 9:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ce conteaza cati W are? Poata sa aiba cat vrea producatorul, asta nu are mare importanta. Mai bine spui cati bani esti dispus sa cheltuiesti si cu ce vrei sa le amplifici.
Ciochy
Pasionat

MesajTrimis: Dum Noi 22, 2009 10:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

stii la ce conteaza cati w au, pretul, cine va citi "clasamentu/lista" isi va face o parere si un buget, buget pt difuzoare si in functie $$ si de un amplificator ... deci nu mai este relevant sa spun cu ce vreau sal amplific si in cati bani sa ma incadrez ... 100W e un difuzor zic eu bunicel dupa cele entry gen 50-75W Mersi
Sus
jlaudio
Pasionat

MesajTrimis: Lun Noi 23, 2009 4:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Citat:
stii la ce conteaza cati w au, pretul, cine va citi "clasamentu/lista" isi va face o parere si un buget, buget pt difuzoare si in functie $$ si de un amplificator ... deci nu mai este relevant sa spun cu ce vreau sal amplific si in cati bani sa ma incadrez ... 100W e un difuzor zic eu bunicel dupa cele entry gen 50-75W Mersi

Hm atunci dupa ce spui tu un ScanSpeak revelator 18s care are 70W ar fi un entry? Nu are importanta cati W are un difuzor, ele nu au nici un W ele SUPORTA un anumit W care nu spune nimic despre calitatea sunetului si nici nu poti sa stii cat de tare o sa sune. Sunt o gramada de parametri care sunt mai importante decat W, iar W se poate masura prin zeci de feluri... Iar daca dai 100 euro pt un amplif e logic ca nu o sa dai 5oo euro pe o perehe de revelator. Daca le folosesti legat pe HU trebuie sa alegi un set care nu e pretentios la putere altfel arunci banii si ai surpriza ca degeaba este mai scump, o sa suna mai prost decat unul mai ieftin.

scubamario

Data înscrierii: 22/Noi/2009

MesajTrimis: Lun Noi 23, 2009 6:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

jlaudio a scris:
Ce conteaza cati W are? Poata sa aiba cat vrea producatorul, asta nu are mare importanta. Mai bine spui cati bani esti dispus sa cheltuiesti si cu ce vrei sa le amplifici.

Este foarte usor sa zici ca difurile mai scumpe sant mai bune!
Dar argumentele unde sant?

Eu nu vreau sa bag zazanie intre membrii forumului dar spuneti si voi cum sa alegi intre ce 35 marci de difuzoare de pe be-loud,doar dupa pret?
Trebui sa existe cateva firme care au un raport calitate-pret mai bun decat altele.
Nu spune nimeni sa nu cheltuiesti bani dar macar sa stii pe ce.
In domeniul profesional de mare putere(discoteci) cu un amplificator,sa zicem Behringer nu faci mare lucru dar daca esti putin atent si iei un Yamaha aproape la acelasi pret iesi mai bine.
Sau mai pui putin si iei Ecler sau Crown care chiar isi fac treaba bine pentru banii lor.
Sau poti sa-ti iei Dynacord la care platesti mult firma.
Sper ca m-am facut inteles si scuze pentru postul poate prea lung.
Sus
mgm2000ro
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2007

MesajTrimis: Lun Noi 23, 2009 7:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Da-mi raspunsul , care este cea mai buna/tare masina si eu i-ti dau raspunsul ce dif sa cumperi!

Te inteleg ca nu esti hotarat ..dar trebuie sa vezi si sa asculti ceva difuri!
Nu trebuie sa te iei dupa vorbele unora ! difurile sunt pt tine pt urechile tale!
Mai bine cere o auditie forumistilor!
Succes! Wink
Sus
jlaudio
Pasionat

MesajTrimis: Lun Noi 23, 2009 9:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sa alegi difuzor dupa net este cam dificil, fiecare difuzor suna altfel int-un sistem, cel mai bine este sa le asculti montat in masina ta.
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Lun Noi 23, 2009 10:18 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mi se pare, sau uitam ca in masina instalarea e pe locul 1 ?

5% produs, 90% instalare, 5% bere. Daca mai curge si sange la instalare sigur iese lucru bun Cool

Sus
costin07
Pasionat

Data înscrierii: 12/Dec/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Noi 24, 2009 10:19 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Era mai bine vot pe fiecare segment de $$ sa zicem <300 leo; 301-500 leo; 501-800 leo etc etc
Ciochy
Pasionat

MesajTrimis: Mar Noi 24, 2009 3:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vot nu are rost ... Berea e importanta si mai ales ceilalti parametri (temperatura ei,temperatura paharului si amplasarea umbra sau soare) Very Happy ... pt cei mai mult W inseamna putere (daca nu ma insel) si puterea aia e data de acei parametrii (mult mai importanti) pt un necunoscator e mai simplu sa te referi la W decat sa il ametesti cu curse, domenii de frecventa si mai stiu eu ce. Amplasarea sigur e foarte importanta difuzoarele dupa logica mea trebuie dispuse in masina in asa fel incat sa acopere unifor intreg spatiul.

Probabil mai scump inseamna mai bun in Hi-Fi dar pana la o limita unde urechea deja nu mai percepe diferente direct proportionale cu dif. de calitate
de aceea probabil nu o sa iau niciodata difuri de 500 euro

Nu vad sa fie motiv de cearta eu am propus sa dati si voi exemple sa se incadreze intro anumita categorie ca sa fie mai putin de "clasificat".

PS: 100w am ales sa poti amplifica pt inceput din player iar apoi cu un mic amplificator

Mersi
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum