Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Comanda Infinity REF6812CF

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Feedback Be-loud.ro

Autor Mesaj
CTT
Pasionat

Data înscrierii: 21/Dec/2006
Locație: Arad/Timisoara

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 2:00 am    Titlul subiectului: Comanda Infinity REF6812CF Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Am comandat o pereche de difuzoare Infinity REF 6812CF, insa la instalare am avut surpriza sa descopar ca de fapt sunt REF 6822CF, model care nici nu apare pe site. Am verificat factura si pe ea e trecut 6812.

Raman asa? E vreo problema in privinta garantiei?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 8:41 am    Titlul subiectului: Re: Comanda Infinity REF6812CF Răspunde cu citat (quote)

cum sunt amplificate? este o problema, 6822 au o impedanta de 2 ohm, risti sa arzi playerul (daca sunt puse pe player). suna luni la 072.04.20.265 076.59.12.534 021.34.80.678 sa discuti problema. daca sunt amplificate pe amplificator stabil la 2 ohm, nu e nici o problema, chiar parca 6822 au sensibilitatea ceva mai mare decat 6812 Smile . suna oricum.
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 4:38 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Importul Infinity sosit in tara noastra saptamana asta a inclus difuzoare din noua serie REF, seria 2007. Chiar eu am avut difuzoarele tale in mana si ne-am mirat toti, am vazut diferenta din codul produsului.
Acelasi lucru se intampla la multi producatori, cu fiecare an schima o cifra in codul produsului si ceva pe la design, in rest, aceleasi difuzoare.
Probleme sunt cand se trece de la 4 la 2 ohmi cum a fost cu seria JBL GTO anul trecut.
Eu insa am avut in mana cutia difuzoarelor tale si parca imi aduc aminte ca scria pe ele "4 ohmi", undeva destul de mare in coltul dreapta sus al cutiei. Poti sa verifici te rog? Ce scrie pe cutie sau pe magnet?
Te intreb asta pentru ca pe internet gasesc informatii contradictorii si deabia maine pot afla exact.
Daca sunt pe 2 ohmi si tu aveai de gand sa le pui pe un player ce suporta minim 4 ohmi, exista riscul de a arde player-ul daca il dai spre maxim. Daca e vorba de amplificare, nu-i nici o problema, e chiar foarte bine.
Daca sunt pe 2 ohmi si vrei sa le pui pe player, ti le putem inlocui fara nici un cost cu ceva similar dar pe 4 ohmi. Trimite-ne un email.
Sus
CTT
Pasionat

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 9:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzoarele nu sunt amplificate si sunt pe 2.65 Ohm (atat scrie pe cutie, in brosura si atat am si masurat). De fapt asa mi-am dat si eu seama ca nu sunt cele pe care le comandasem: mi-au cazut ochii din intamplare pe specificatii si am vazut impedanta, abia apoi m-am uitat la modelul exact.

In ceea ce ma priveste pot sa ramana, ca si daca le-as schimba probabil nu as simti mare diferenta (intr-adevat la acest model tweeter-ul nu mai e din matase, ci doar "material textil", dar sa zicem ca o sa pot trai cu asta Very Happy).

CD-Player-ul nu a protestat in timpul reglajelor cand a mers la putere maxima ~20 min; in mod normal nu ascult la maxim mai mult de cateva minute. Oricum impedanta fiind 2.65 si nu 2 Ohm, "trage" doar cu 50% mai mult curent, nu dublu.

Sper doar sa nu fie probleme cu actele pentru garantie (find trecut un alt model).
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 10:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ai grija sa nu prajesti amplificarea player-ului. dupa 20 minute de mers nu era incins in draci?
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Dum Feb 11, 2007 11:56 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Interesanta treaba...
Tu ai masurat rezistenta ca fiind de 2,65 ohmi, impedanta e de fapt chiar ceva mai mare, corect?
Intre timp am gasit pe site-ul Infinity:
Citat:
Infinity Reference speakers have two-ohm voice coils. This unique approach extracts more power from your amp or head unit. Many factory OE systems include two-ohm speakers. Infinity Reference speakers are perfect for those applications.If your head unit or amplifier is rated to drive a four-ohm load, Infinity Reference speakers are still the best option.

Acolo scrie 2 ohmi...
Daca de fapt sunt difuzoare de ~3 ohmi deci n-ar trebui sa omoare player-ul.
Cu actele nu e nici o problema in ceea ce priveste garantia, problema a fost ca actele au fost facute de dimineata pentru eficientizarea activitatii si marfa a fost ridicata pe la 3 si ulterior livrata. S-a aflat de trecerea la noua gama in momentul ridicarii produselor de la importator, deabia sosisera si nici catalogul cu noua gama nu este inca gata.
Vom actualiza si noi site-ul in cursul saptamanii care vine si nu le vom mai recomanda pentru amplificare pe player, chiar daca Infinity zic ca sunt "best option" Smile
Sus
CTT
Pasionat

MesajTrimis: Lun Feb 12, 2007 1:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, deci raman asa.

Rezistenta masurata a fost 2.6 Ohm cu un multimetru cu rezolutia de 0.1 Ohm, iar cea specificata e de 2.65, si din cate am observat din masurarile facute pana acum rezistenta e ~90-95% din impedanta. Probabil ca au facut acest artificiu si nu au pus bobine de exact 2 Ohm tocmai ca sa nu intre protectia la playerele pe 4 Ohm (care o au, ca din cate am inteles Sony-urile nu prea protesteaza).

Oricum ar fi o idee buna sa actualizati si site-ul Wink, atat pentru a preveni aceste neintelegeri dar si pentru a informa clientii (probabil ca as fi comandat modelul asta daca stiam ca e disponibil).

Playerul nu am observat sa se incinga. Oricum eu am fader-ul dat mai mult pe fata, deci presupunan o putere cu 50% mai mare pe fata si cu 50% mai mica pe spate ar duce la aceeasi putere totala si implicit aceeasi caldura disipata, doar ca integratul/integratele/tranzistoarele care amplifica canalele fata ar fi mai solicitate. Da' deja am dat-o in offtopic Smile.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Feedback Be-loud.ro Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum