|
|
|
Autor |
Mesaj |
dan81
Data înscrierii: 07/Aug/2007 Mesaje: 3 Locație: MICRO DOUAZECI
|
Trimis: Mar Aug 07, 2007 4:55 pm Titlul subiectului: combinatia castigatoare? boxe + subw :) |
|
|
dupa ce m-am informat pe mai multe forumuri, am reusit sa mai vad unele din boxele la care m-am oprit tot nu pot sa ma hotarasc.
deci ,
vreau un subwofer(care sa se auda la mine in casa, nu la vecinul)
si 2 sau patru sateliti in configuratie stereo (vor fi pusi la o combina care suporta 3 ohmi deci merg si 2 sateliti pe canal pt o putere mai mare).
neaparat si foarte important, vreau ca suspensia la difuzoare (mai ales de la sub daca nu se poate la toate) sa fie din cauciuc fin nu poros.
initial ma hotarasem la jbl scs 178 http://www.be-loud.ro/produse/Sisteme_5.1/JBL/SCS_178/ care mi s-a parut cel mai tare la pretul lui dar bineinteles avea subw cu cauciuc poros si nu vreau sa iau altul peste 2 ani.
concurentii sunt
1. http://www.be-loud.ro/produse/Sisteme_5.1/Pioneer/S-V50N-K/
2. http://www.be-loud.ro/produse/Sisteme_5.1/Denon/
3. un subwoofer(care?) http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere/
+ 1 boxa pe canal http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_interior/Magnat/Monitor_110/ (total 7-8 mil lei)
-------------------------------------------------------------------------------
as dori pareri in cunostinta de cauza; daca se poate de la cei care au ascultat macar odata boxele in cauza.
-------------------------------------------------------------------------------
daca nu mi se poate da un sfat obiectiv macar info de la staff in legatura cu suspensia de la dif daca e din cauciuc fin sau poros(spuma @#$%$).
stoc?
LE1: tinand cont de pret, as alege denonul. meritata celelalte diferenta de pret?
da cauciucu?
LE2: denon-- "european sound tuned". care-i ala sunetul european? mie cred ca imi place sunetul american
LE3: vor rezista niste difuzoare de 5.2-5.7 cm cat au dif din sateliti la sa zicem 10-15W? (o putere medie, nu varfuri care sunt mult mai mari)
va fi nevoie sa pun cate un condensator la sateliti?
Ultima modificare efectuată de către dan81 la Mie Aug 08, 2007 12:58 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mar Aug 07, 2007 10:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
singurul lucru la care incerc sa raspund ii legat de suspensie.
la ce te referi tu este margine si se produce in general din 2 materiale (la difuzoarele cu margine circulara) : spuma si cauciuc
cauciucul este de mai multe feluri si in general mai durabil (exista si cauciucuri care nu sunt foarte longevive)
spuma este mai putin durabila (sa nu intelegi ca dupa 2 ani poti sa-ti iei la revedere de la ea) si mai ieftina. am vazut destule suburi care nu prezentau probleme cu spuma dupa multi ani de folosire.
fiecare producator alege solutia mai convenabila si, parerea mea, materialul marginii nu ar trebuie sa fie factorul hotarator in alegerea unui difuzor, din moment ce tu vrei sa-l folosesti in casa si nu sub apa sau in medii cu umiditate 100% si temperaturi +40*C |
|
Sus |
|
 |
dan81
|
Trimis: Mie Aug 08, 2007 12:57 am Titlul subiectului: |
|
|
desi la inceput un dif cu membrana cu spuma suna chiar mai bine decat unul cu cauciuc(coboara mai mult frecv), in timp isi pierde calitatile initiale, pana la urma stricandu-se de tot.
din principiu nu bag partea audio la produse "perisabile" alaturi de TV si calculatoare. cine vrea sa ia pt 2-3-5 ani nu are decat.
daca un traf, un integrat, un cond se poate schimba, un dif schimbat nu cred ca se va auzi vreodata la fel ca cel original.
din cauza asta e foarte important pentru mine aspectul acesta |
|
Sus |
|
 |
Chivu Pasionat

Data înscrierii: 21/Mar/2007 Mesaje: 105 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Aug 08, 2007 9:45 am Titlul subiectului: |
|
|
zic ca te cam complici cu subwoofer activ si sateliti pasivi bagati cate 2 pe canal.....mai bine cumpara un sistem audio 5.1 din ala pt PC si o sa fie bine......vei avea si subwoofer-ul si satelitii amplificati(fara improvizatii.....e cel mai bine asa) |
|
Sus |
|
 |
ssrli Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007 Mesaje: 2751 Locație: Cj-N
|
Trimis: Mie Aug 08, 2007 10:37 am Titlul subiectului: |
|
|
cate subwoofere cu margine din spuma ai avut si s-or stricat ?
si nu ma refer la chinezarii ( cu toate ca am o pereche care rezista de mai bine de 4 ani ) |
|
Sus |
|
 |
dan81
|
Trimis: Mie Aug 08, 2007 10:50 am Titlul subiectului: |
|
|
se pare ca nu ne intelegem deloc.
ma luati ca fac improvizatii si imi ziceti sa iau nush ce logitexuri, genusuri, altex lansinguri sau cum le-o mai zice(probabil a ascultat numai la asa ceva)
va rog lasati offtopicul. daca ma puteti ajuta in prob expuse de mine v-as fi foarte recunoscator. daca nu, treceti mai departe. |
|
Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum
|
|