Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Comparatie DLS Reference W712 cu JBL GT 5-12

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
sckump
Pasionat

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: Iasi

MesajTrimis: Lun Aug 11, 2008 11:54 am    Titlul subiectului: Comparatie DLS Reference W712 cu JBL GT 5-12 Răspunde cu citat (quote)

Salut. As dori sa intreb, care dintre ele credeti ca ar fi mai de calitate pentru un subwoofer? Care coboara mai jos in frecventa, care are un bass mai profund?
As dori sa mai specific ca ma gandesc sa folosesc unul dintre aceste difuzoare pentru un upgrade la un subwoofer JBL GTO 1200 T, care original avea un difuzor JBL gt 4-12. Incinta are cam 37 litri, cu un tub rezonator de cam 100 mm dioametru si cu lungimea de cam 190 mm, deci este tunata la cam 49-50 Hz. Credeti ca inlocuind difuzorul original JBL gt 4-12 cu unul din difuzoarele de mai sus voi obtine ceva mai bun?
DLS: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/DLS/Reference_W712/
JBL: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GT5-12/

Care din astea doua marci are un bass mai de calitate, in general vorbind?
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
B-05-WRB
Priceput

Data înscrierii: 25/Ian/2008
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Lun Aug 11, 2008 12:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

clar dls.
are si fs la 28 ceea ce este un atuu.
oricum nu vad la ce s-ar putea compara dls cu jbl.
Sus
sckump
Pasionat

MesajTrimis: Lun Aug 11, 2008 12:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cred ca este o mica greseala pe site, si anume cu Fs, in cartea tehnica fiind Fs= 39.8 Hz pentru modelul W712. Stiu ca Fs inseamna frecventa de rezonanta in aer liber a difuzorului. Care este avantajul daca e mai ridicata?
Sunt putin nedumerit si de faptul ca DLS-ul W712 are un xmax mai mic: +/- 9 mm, decat la JBL gt 5-12: +/- 14 mm. Coboara mai bine in frecventa DLS-ul decat JBL-ul? M-ar interesa sa am si un bass profund.
Sus
sckump
Pasionat

MesajTrimis: Lun Aug 11, 2008 4:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai zice cineva vreo parere?
Sus
AlexBanu
Priceput

Data înscrierii: 18/Iul/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Lun Aug 11, 2008 5:02 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Difuzorul DLS ar tb sa fie mai rapid decat cel de la JBL. E posibil sa nu tina f mult in volum si sa-si iasa rpd din cursa datorita insa sa sune f bine la un volum normal de ascultare acum depinde si de incinta pe care i-o faci. Mie unu mi-a placut mai mult DLS-ul Pana nu le testezi in incinta nu prea ai de unde sa stii concret.. Cat despre calitatea sunetului as merge clar pe DLS
Alpine F#1 Status/MicroP.7.28MKIII/Z170MKIII/Brax Matrix X4/Helix A1 Competition/Aliante 10" LTD
Sus
sckump
Pasionat

MesajTrimis: Lun Aug 11, 2008 10:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

In ce sens ar fi mai "rapid" DLS-ul? Coboara bine in frecventa comparativ cu JBL-ul? As dori si un bass cat mai profund, in sensul sa coboare cat mai jos in frecventa. As putea obtine si un astel de bass de la DLS? Incinta ar fi cea mentionata de 37 litri, sub forma de tub, cu tubul rezonator in parte opusa a difuzorului ( in spate), de cam 100 mm diametru si cam 190 mm lungime, frecventa de rezonanta fiind de cam 50 Hz. Ideea ar fi sa inlocuiesc vechiul difuzor al incintei, care a fost JBL gt 4-12, cu un difuzor mai bun, care sa sune mai bine, si sa fie potrivit pentru aceasta incinta. DLS-ul are recomandata o incinta de cam 35,9 litri, cu un tub rezonator de cam 100 m diametru si cam 290 mm lungime, deci incinta specificata cred ca s-ar potrivi, eventual cu mici modificari daca e necesar. Iar JBL gt 5-12 fiind probabil predecesorul de la jbl gt 4-12 cred ca si el ar fi potrivit pentru aceasta incinta.
Care credeti ca ar fi mai potrivit?
Sus
sckump
Pasionat

MesajTrimis: Mar Aug 12, 2008 11:14 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mai aveti careva vreo parere?
Sus
sckump
Pasionat

MesajTrimis: Mar Aug 12, 2008 8:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nimeni?
Sus
sckump
Pasionat

MesajTrimis: Mie Aug 13, 2008 11:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

alte pareri?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum