| |
| Autor |
Mesaj |
muntos Pasionat
Data înscrierii: 10/Feb/2007 Mesaje: 112
|
Trimis: Lun Ian 12, 2009 2:54 pm Titlul subiectului: Conectare HU la CARPC |
|
|
Vreau sa-mi construiesc un CAR PC si as vrea sa-l conectez la HU-ul meu (Pioneer P85BT). Ce optiuni de conectare am la dispozitie pentru o cat mai buna calitatea audio ?
Eu nu vad decat prin AUX, dar aceasta intrare este analogica din cate stiu eu, asta inseamna automat un semnal mai slab calitativ ?
La o astfel de conectare presupun ca placa audio a PC-ului joaca si ea un rol important, nu ?
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
jlaudio Pasionat
Data înscrierii: 08/Dec/2008 Mesaje: 105 Locație: Oradea
|
Trimis: Lun Ian 12, 2009 7:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Nu inteleg un lucru: ce vrei de la pc. Exclusiv numai muzica, adica mp3, flac, ape... sau vrei si filme in acest caz ai si un display? Oricum e de preferat o placa de sunet buna pe usb pt minimizarea agomotului introdus de pc. Iar ca intrarea este analogica nu inseamna neaparat ca e prost. |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Lun Ian 12, 2009 9:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai daca e car pc atunci trebuie sa fie si un display, nu ?
La placa audio pe usb ma gandeam si eu, oricum alta optiune pe partea asta nu am,neavand slot PCI. |
|
| Sus |
|
 |
jlaudio Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 13, 2009 6:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Ok dar atunci pt ce mai ai nevoie de HU? |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 13, 2009 7:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Pentru calitatea audio, ma gandesc eu ca o placa audio ar trimite un semnal slab calitativ daca ar fi conectata direct la un amplificator (presupun ca la asta te gandesti, nu ?) |
|
| Sus |
|
 |
jlaudio Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 13, 2009 7:13 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Am vazut la altii ca au facut asa ceva, adica au facut sistem fara HU, dar oricum nu stiu daca gasesti placa audio pe usb care sa aiba la iesire macar 2v, de preferat ar fi sa folosesti pe iesire digitala si sa legi la un procesor de sunet, dar un proc de sunet bun e cam scump. Din curiozitate ce disp ai? |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
|
| Sus |
|
 |
CTT Pasionat
Data înscrierii: 21/Dec/2006 Mesaje: 55 Locație: Arad/Timisoara
|
Trimis: Mie Ian 14, 2009 11:31 am Titlul subiectului: |
|
|
Placa de sunet trimite semnalul la aceeasi calitate indiferent la ce e conectata.
Eu nu prea vad rostul head-unit-ului daca ai amplificator (orice intermediar e o potentiala sursa de distorsiuni). Daca nu ai procesor de sunet, nu prea vad ce ar putea sa faca headunit-ul si PC-ul nu (egalizator/normalizer/loudness si alte efecte mai mult sau mai putin folositoare poti avea in player-ul software).
Majoritatea amplificatoarelor accepta semnal incepand de pe la 0.5V, deci acel 1V scos de placa de sunt ar trebui sa fie suficient; daca esti ingrijorat de raportul semnal/zgomot la o tensiune mai mica poti eventual sa pui un preamplificator dedicat. |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 1:02 pm Titlul subiectului: |
|
|
Revin si eu cu o intrebare si ca sa nu mai deschid subiect nou o scriu aici.
Trebuie sa conectez sursa calculatorului (nu este sursa obisnuita, e speciala pentru masina : http://www.cartft.com/catalog/il/574) o data la plusul de contact pe care am inteles ca cel mai simplu il iau de la bricheta si la plusul de la baterie pe care sa-l iau de la cutia de sigurante de langa baterie.
Ei precizeaza asa :
This has to be taken directly from Battery and there is no alternative. The car's ecu cuts the power supply to the main power relay during cranking(ignition) and your pc would restart if you take the constant on wire from any place within the car e.g. fuse box. Furthermore, it is essential to place a "fuse" in the constant "hot wire" and use a good quality power wire. I learned this the hard way after my wire got heated and almost burned down my car.
Intrebarea mea este ce cabluri de alimentare sa iau si ce siguranta am nevoie.
Sursa este de 160W.
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
CTT Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 1:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Cablu de 2.5 mm2 ar trebui sa fie suficient (considerand ca sursa ta aproape niciodata nu va fi solicitata la maxim), insa de 4 mm2 ar fi preferabil. O siguranta de 20A ar fi potrivita (de 15A ar fi cam la limita fiind posibil sa se arda daca soliciti puternic sursa cu motorul oprit). |
|
| Sus |
|
 |
muntos Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 2:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am mai scos urmatoarele informatii legate de sursa :
Minimum Input Operating. voltage 6.0V
Maximum input Operating voltage 24V ( clamping will occur at 25-27V )
Min startup voltage 8V
Deep-Discharge shutdown threshold 11.2V
Input current limit (fuse protected) 15A
Max Output Power 160 Watts
Operating temperature -40 to +85 degrees Celsius
Storage temperature -55 to +125 degrees Celsius
MTBF 192,000 hrs @ 50C, 96,000 hrs @65C
Efficiency (Input 7-24V) >90% at 50% load
PCB size 160x45mm
Input connectors Faston 0.25” terminal
Input fuse Mini-Blade fuse, 10A
Output Connector ATX Power 20 pin (Molex P/N 39-01-2200)
Pe baza acestor informatii ramane valabila recomandare sigurantei de 20A ? |
|
| Sus |
|
 |
CTT Pasionat
|
Trimis: Mar Ian 27, 2009 6:06 pm Titlul subiectului: |
|
|
| muntos a scris: |
Input current limit (fuse protected) 15A
...
Input fuse Mini-Blade fuse, 10A
|
Pe mine cele doua specificatii ma cam nedumiresc; adica inteleg ca sursa are o siguranta de protectie interna insa nu-mi dau seama daca e de 15A sau de 10A.
Oricum eu as merge pe o siguranta de 20A pentru ca siguranta e preferabil sa aiba o cadere de tensiune pe ea cat mai mica la folosirea in mod normal (sigurantele mai mici au o rezistenta mai mare, respectiv o cadere de tensiune mai mare), iar 20A e un curent suportat si de un fir de 2.5 mm2 (deci nu exista riscul ca la acest curent sa se incalzeasca excesiv).
Avand deja o siguranta in sursa, tu ai nevoie de una care sa protejeze doar firul (sa nu ia foc) si/sau bateria in cazul unui scurtcircuit pe traseul dintre baterie si sursa; de asta se si monteaza sigurantele aproape de baterie - pentru a avea portiuni neprotejate ale firelor cat mai scurte. |
|
| Sus |
|
 |
|