|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
[g] Pasionat

Data înscrierii: 26/Ian/2007 Mesaje: 172 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 18, 2007 8:47 pm Titlul subiectului: Conectare tweetere din fabrica la "noul" sistem |
|
|
Mi-am schimbat boxele pe Megane, cu DLS Classic coaxiale. "Gigi" de unde le-am luat nu a avut pe stoc la acea data sistem pentru fata, asa ca am mers pe coaxiale, el asigurandu-ma ca imi vor functiona in continuare si tweeterele de la sistemul stock ramase in bord. Problema e ca nu functioneaza...
Intrebarea mea este cum as putea sa leg si tweeterele din bord la casetofon.
Casetofonul este un Pioneer DEH-30MP, masina e un Renault Megane I din 2000, are boxe sistem de 16,5 stock.
Multumesc anticipat,
Adi. |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 1:33 am Titlul subiectului: |
|
|
| pai daca ai inlocuit difurile si nu mai merg inaltele, trebuie sa fi uitat sa le conecteze. ori in portiera ori la casetofon trebuie sa fie firele lor. bafta la cautat:) |
|
| Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 1:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Am desfacut aseara boxa din usa si am vazut ca la ea vin 2 fire. Asta presupune ca undeva pe parcurs intre difuzorul de bass si HU exista la sistemul din fabrica un crossover din care ies firele si pentru tweeterul stock din bord...nu?
Cei care au vazut un altfel de sistem stock, puteti sa ma luminati pe mine?
In speranta ca o sa gasesc firele care merg spre tweeter, cum ar trebui legate la noua boxa din usa care este coaxiala...?
Multumesc anticipat,
Adi. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 1:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca coaxialele din usi canta bine, adica si cu inalte si tweeterele nu zic nimic, e posibil ca gigel sa fi scos deja crossoverele si sa fi legat coaxialele direct la player.
Din experienta stiu ca sistemele stock nu prea au nici un fel de filtre externe, doar un condensator ceva pe tweeter.
Chiar daca ar fi functionat, sunetul e o mare varza, ai pastrat niste tweetere mediocre in loc sa iei un sistem cu tweeter mult mai bun... Si asa ai inalte si jos pe coaxiale si sus pe bord.
Cine este acest "Gigi" asa de luminat care da sfaturi excelente? sa stie lumea sa se fereasca...
Mergi intr-un service capabil, singura sansa de a rezolva misterul tweeterelor e sa le demontezi si sa dai jos eventual si player-ul pentru a urmari traseele de cabluri. |
|
| Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 3:00 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu as fi vrut boxe sistem, dar ei nu le aveau pe stoc si eu vroiam sa-mi schimb boxele cat mai repede, de aceea am ramas la coaxiale. Respectivul nu a scos decat mufa si boxa veche din usa, nu era altceva acolo, si dupa cum am mai spus, erau doar 2 fire pentru boxa din usa.
Sunetul acum se aude ok, dar credem ca daca leg si tweeterele stock o sa fie si mai bine...
Atelierul de unde le-am luat si unde mi le-au si montat este Alarm Service 96, situat pe partea stanga pe Dr. Sarii, cum mergi dinspre Razoare spre Ghencea. Nu am nimic de reprosat la calitate, doar ca m-a indus in eroare cu faza asta cu tweeterele... M-am dus acolo pentru simplu fapt ca mi-au recomandat mai multi firma pentru montaj, si cel mai mult pentru faptul ca au deshis pana la 22:00.
Din cate stiu si voi colaborati cu ei.
Multumesc pentru raspuns, o sa las boxele in configuratia actuala, doar cu coaxialele. |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 4:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Da, colaboram cu ei si bine chiar... dar pe alte capitole, nu prea ne bazam pe consultanta in domeniul car audio oferita de instalatorii lor... daca intelegi ce vreau sa spun. Daca intrebi un instalator "care e cel mai smecher woofer pe care il aveti?" jumatate din ei o sa-ti zica de un tub Infinity care le place lor... Asta cand raftul e plin de DLS!
Sunt foarte OK sa desfaca masina si sa traga fire dar atat. Cu urechile mele l-am auzit pe un gigel cum ii spunea unui client cu VW Bora ca daca amplifica difuzoarele nu mai are control de fader... pai da, ca ii era lui lene sa traga 2 RCA-uri de la HU stock pana in spate si sa puna 2 adaptoare high low.... Era mai simplu sa puna un high low direct in portbagaj legat la firele care veneau la dif spate si dupa aia adaptoare Y. hmmm...
La reglaje de statie iar am avut impresia ca unii baieti le mai fac si "dupa ureche", si asta nu in sensul bun al sintagmei.
In cazul tau e clar, trebuiau sa-ti vand ceva si daca sistemul nu era pe stoc te-au convins ca si coaxialele merg la fel de bine. E bine ca esti multumit, asta e tot ce conteaza. |
|
| Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 4:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eh, iti dai seama ca nu m-au convins ei sa cumpar coaxialele. Eu stiam ce vreau, dar ideea e ca trebuia sa plec la munte urmatoarea zi si vroiam boxele "atunci", oricare ar fi fost ele... Am mers la sigur pe DLS, chiar daca am luat entry-level-urile, ca stiam ca nu dau gres. Pe mine m-au multumit si stock-urile, dar odata cu schimbarea HU-ului, se simtea nevoia de ceva "mai bun".
Asa cum a iesit zic eu ca e super ok, nu am pic de distorsiune [bine, pentru urechea mea neatrenata], chiar daca dau player-ul spre maxim [30MP]. Cu ajutorul unui topic de pe site referitor la BassPack DeLuxe, am reusit sa-mi reglez si statia [75.2] si am descoperit un sunet excelent. Intradevar a meritat upgrade-ul. Asta zic acum, dupa reglaje, pentru ca pana acum vreo 4 zile vroiam sa arunc wooferul [1204BR], asa de rau ma enerva cum se aude.
Merci. |
|
| Sus |
|
 |
o&g Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006 Mesaje: 2761 Locație: alba-iulia
|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
| [g] a scris: | | Asta zic acum, dupa reglaje, pentru ca pana acum vreo 4 zile vroiam sa arunc wooferul [1204BR], asa de rau ma enerva cum se aude |
o dovada clara a faptului ca reglajele conteaza foarte mult.
daca vrei sa il arunci zi si mie unde il arunci  |
|
| Sus |
|
 |
[g] Pasionat

|
Trimis: Lun Feb 19, 2007 11:18 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mai woofer-ul nu l-as mai arunca, dar sa stii ca as putea sa mai schimb [iar!?!] player-ul si boxele. Am pus ochii pe un Pioneer... Macar altul de "looks" ca asta deja s-a invechit, are vreo 2 saptamani...  |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|