|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
Immortal
Data înscrierii: 15/Iul/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Sâm Iul 15, 2006 7:02 am Titlul subiectului: Conectivitate Player - Amp - Boxe - Bass, posibilitati & |
|
|
Hyia be-loud.ro & everyone
Ma framanta o problema de cateva zile. Pe scurt, m-am cam saturat eu de sunetul de pe Kalos si-mi aduc aminte cu nostalgie de sonorizarea de pe saracuta berlina, aflata acum in proprietatea unui mecanic iscusit...
Altfel spus, am avut un Pioneer DEH 3600MP (excelent sunet!) legat la un amplificator JBL GTO 75.4 (4*104W RMS, am ceva rezerve in privinta lui, imi cam pare o mare teapa) ce 'dadeau' in Infinity 6500CS (pe fata, 16,5" + tweetere, 90W RMS) si Infinity Ref9603i (6*9, 90W RMS, pe spate). Rezultatul? Boxele din fata nu foloseau deloc amplificarea (imi vibrau usile si inainte de montarea amp-ului) iar policioara din spate isi arata limitarile; astfel, am terminat in a lasa numai inaltele pe fata (din amp), folosind boxele din portiere la 5% din capacitate si avand ca rezultat un sunet extraordinar de curat, insa extrem de prost balansat. Ma rog, acum depinde si de expectantele noastre - dar va trebui sa ma credeti pe cuvant, nu de alta, dar nu pot dovedi nimic
In schimb, instalatia de pe Kalos e decenta. Punct. Daca intru in detaliu, voi spune ca nu aud decat un sunet SPART (asta e senzatia pe care o am mai mereu), lipsit de finete si handicapat de lipsa unui raport putere/claritate maricel.
Cum playerul l-am dat o data cu masina (si cand ma gandesc ca-i schimbasem finalul cu unu' de 60W ) si cum finantele nu-mi permit "mari achizitii" pana spre finalul anului (cand am de gand sa ma prezint la "master Kroko" cu planuri marete), ma gandeam sa incropesc ceva cu minim de bani, astfel:
- sa pastrez playerul, pastrand astfel si comenzile pe volan (comenzi de care'mi este atat de drag... ): un Blaupunkt 4 * 20W sinusoidal DIN la 14,4V, sau 4 * 40W maxim\
- sa leg CS'urile la iesirile playerului
- sa achizitionez un sub finut si sa-mi fac un placaj MDF cu care sa schimb policioara
- sa leg boxele spate + subul pe iesirile ampului
Acum, este posibila combinatia? Spre rusinea mea, nici macar nu stiu ce iesiri/intrari are playerul...
Sugestii? Obiectii? Sfaturi?
TIA!
NB: masina in discutie e un Kalos HB, cu portbagaj micut tare...  |
|
| Sus |
|
 |
obie_triceps Priceput

Data înscrierii: 03/Iul/2006 Mesaje: 295 Locație: Braila/Bucuresti
|
Trimis: Sâm Iul 15, 2006 1:30 pm Titlul subiectului: |
|
|
sal...
1.pai in primul rand ce ar insemna pentru tine "minim de bani"?
2.playerul din fabrica nu stiu dece am impresia ca nu are iesiri pentru statie, asta inseamnand ca va trebui sa-ti iei un Adaptor high-low(35 ron), sau varianta recomandata, alt player....
3.un sub finut, cu o cutie mdf te poate ajuta o_kh3 sau mihai
4.boxele spate(Infinity Ref9603i presupun ca de astea e vorba) mai bine nu le legi la ampl, pt ca o sa simti tot sunetul venint din spate,niste bubuieli in ceafa(parerea mea). Mai degrama legi cs-urile la ampl..
sper ca am fost de ajutor....bft |
|
| Sus |
|
 |
o_kh3 Priceput
Data înscrierii: 29/Iun/2006 Mesaje: 560
|
Trimis: Sâm Iul 15, 2006 1:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
pana la alt player merge si adaptorul acela.... ieri mirciulik si-a pus sistem calumea pe mashina si nu a schimbat playerul si la 20 ii pocneau ficatii pe acolo...
acum urmeaza si parerea mea .
difzoarele le ai pe toate 4 pai uite ce schema sa faci, amplifici difuzoarele fata din amplificator iar cele de pe spate din playerul de mashina, acum ce sub ti-as recomanda este un DLS312w e super tare diful imi place mult bassul cum se aude si o incinta pt el te-ar costa cam 220 ron deci 440 ron tot subwooferul ...
policioara din spate de ce sa o faci din MDF??? poti sa o faci dintr-un material mai ieftin ca acea nu o sa te ajute la pea mare rezonanta daca l-a asta te-ai gandit
boxele de pe spate ti-as recomanda sa le vinzi si astfel sa mai castigi jumate din banii pt HU.
acum pt detalii mai multe contacteaza-l pe mihai.
niste poze cu DLS312W pozele au o calitate cam proasta dar o sa vezi despre ce este vb
o zi buna |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Dum Iul 16, 2006 5:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
Amplifica fata cu prioritate... lasa difuzoarele de pe spate pe player.
Player-ul nu va da nici jumatate din puterea necesara niciuneia din cele 2 perechi de difuzoare astfel sa sune macar decent...
Poti sa si renunti la ele si sa iei un subwoofer... cu fata amplificata si woofer deja esti OK. Daca poti schimba si player-ul ar fi super misto, macar un Pioneer 30MP.
Da-mi un buget si pot sa vin cu niste sfaturi mai exacte. |
|
| Sus |
|
 |
Immortal
Data înscrierii: 15/Iul/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Mar Iul 25, 2006 6:43 am Titlul subiectului: |
|
|
Toata lumea imi recomanda (si multumesc ca o face ) sa amplific 'fata', in ciuda faptului ca deja am spus CAT de dezamagit sunt de boxele fata cu amplificare.
Mai mult, chinezariile (care suna relativ bine) fac atat usa cat si oglinda sa danseze cu veselie, si din pacate nu imi permit (acum) o solutie completa (antifonare + amp pt 4 boxe + amp pt woofer), ci doar o carpeala
Cu alte cuvinte, NU vreau sa amplific fata tocmai pentru ca am trecut prin asta.
[edit]
Buget? Stiu si eu...max 10milioane, in care ar cam trebui sa intre si manopera Manopera pe care nu prea vreau s-o fac in CT, ca mi-au distrus aia saraca Dacie...
[/edit] |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|