Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

configurare difuzoare logan pt player Pioneer DEH-2900MP...

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
GeKi

Data înscrierii: 13/Sep/2007

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 12:25 am    Titlul subiectului: configurare difuzoare logan pt player Pioneer DEH-2900MP... Răspunde cu citat (quote)

Salut,

Nu ma pricep deloc la configurarea unui sistem de sunet si as vrea sa instalez unul in loganul meu. Din fabrica are 2 difuzoare stoc pe fata , iar pe spate are doar 2 gauri in tabla pentru viitoare difuzoare.

Nu vreau sa-mi pun subwoofer cu amplificator in portbagaj, dar vreau un sunet de cea mai buna calitate. Nu ma intereseaza puterea sunetului cat calitatea lui.

Nu vreau sisteme de difuzoare care vin cu tweetere mici ce trebuiesc lipite sau atasate de bord sau de stalpii portierelor.

Ma gandesc la o configuratie cu 2 tweetere in portierele din fata iar in gaurile din tabla de deasupra portbagajului sa pun 2 woofere. Cred ca trebuiesc difuzoare coaxiale. Sunt dispus sa instalez si un aplificator si condensator pentru difuzoare.

Ma intereseaza o configuratie care sa mearga cu playerul Pioneer DEH-2900MP.

Sper ca intelegeti ce vreau sa-mi instalez si va rog sa-mi recomandati o configuratie de difuzoare fata si spate , plus un amplificator si condensator daca e necesar. Deasemeni si un tip/marca de cablaj pentru a putea face un total la bani.

Vreau si sa insonorizez cu Dynamat Xtreme Bulk Pack portierele fata. Daca pun wooferele pe tablia de sus a portbagajului trebuie insonorizat si tot portbagajul? sau doar tablia ?

Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 9:31 am    Titlul subiectului: Re: configurare difuzoare logan pt player Pioneer DEH-2900MP Răspunde cu citat (quote)

daca te-ar interesa calitatea, n-ai exclude din start sistemul. mai ales la logan, unde difuzoarele fata sunt situate mult prea jos pentru a oferi o auditie corecta. intr-adevar....unii considera inestetice tweeterele, mai ales in cazul tau, unde (sa inteleg ca ai modelul fara oglinzi electrice) ai fi obligat sa le montezi pe bord, in colturi. dar...e alegerea ta. cu niste coaxiale bune, si mai ales amplificate, poti obtine cat de cat niste rezultate multumitoare, mai ales daca nu ai multe pretentii. suparatoare totusi senzatia ca sunetul vine de jos.
ce e mai important...nu ai dat bugetul pus la bataie. asa ca ma arunc la produse care sa compenseze cat de cat lipsa tweeterelor in fata ta, deci lipsa efectului de scena.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_130_CV1/
difuzoare ce se apropie cerintelor tale. calitate nu cantitate (cu toate ca nu suna incet, stai linistit). unghiul tweeterului inclus, va compensa intr-o mica masura lipsa tweeterelor separate, dar puse corect, la nivelul urechii.
am inteles ce vrei pe spate. 2 difuzoare mai puternice, de 16,5 cm, sa nu fi nevoit sa tai tabla (sau esti dispus la asemenea sacrificii?), amplificate, la fel ca si fata bineinteles, si care sa se descurce binisor pe partea de joase. dar exista o problema....playerul tau are doar o pereche RCA, deci amplificand toate 4 difuzoarele pierzi fade-ul, deci reglajul individual fata spate. lucru nu critic, dar posibil suparator in unele cazuri.
pe spate, de data asta din auzite si la recomandarile altora, poti incerca http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZHF_652/
iar ca amplificare, un amplificator cu 4 canale, 2 fata 2 spate, dar destul de micut cat sa nu necesite condensator, ar fi: http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/GTO4060/.

variante sunt 1000, asteapta si vei mai primi recomandari. vei alege ce ti se pare tie ca se potriveste, dar pe cat posibil, incearac sa intri in legatura directa cu difuzoarele vizate. urechea ta e cel mai bun juriu. desi sunetul e influentat de multi factori (amplificare, semnal player, masina in sine) poti sa-ti faci o parere aproximativa ascultandu-le si in alte masini.

Sus
GeKi

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 10:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, m-ai convins sa-mi pun un sistem de difuzoare in fata si o sa montez(cei de la service be-loud bineinteles) tweeterele in colturile bordului. Din ce am citit si pe forum am vazut ca sunt foarte bune DLS Reference PS6A.Sa montez deastea? sau se poate si mai bine? In spate o sa las difuzoarele recomandate de tine. Daca trebuie un al mp3 player mai bun care sa mearga cu difuzoarele astept sugestii.

La bani nu prea sunt restrictii. O sa ma coste instalarea plus insonorizarea cam 10 milioane( nu ma pricep sa le instalez si insonorizez singur ).

Iar sistemul cred ca poate sa ajunga la 20 milioane maxim cu toate componentele.

Mai reformuleaza-mi odata un sistem care sa se incadreze in 20 de milioane si sa aiba sistem de difuzoare pe fata si difuzoare de bas pe spate in tablia de sub luneta + amplificator si un mp3 player care sa faca fata cerintelor sistemului, nu neaparat marca Pioneer( desi am inteles ca astea sunt mai bune ).

Multumesc.
Sus
KRZ
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 11:09 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Poi primu rand un HU cu 2 iesiri RCA ai putea lua http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P40MP/ arata mai frumos in realitate decat in poza.. si are tot ce trebue HPF eq .
Apoi pe fatza sistem http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_RS5/
pe spate http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Reference_R1070/
daca vrei de bass fara sub cam astea kred ca trebe am auzit oameni care le au si sunt f f multumiti de ele ! si ca amplificator pentru ele http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/GTO_75.4/ de restu instalare si daca mai faci rost de bani insonorizare pe fatza!!
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 11:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca amplifici totul, poti face ceva economie la player...mai exact atata timp cat are 4 iesiri RCA (2 perechi) poti lua in seama si design-ul.
recomandarea mea pentru player este: http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P4900IB/
difuzoare fata vad ca te-ai hotarat deja, deci PS6A. (sunt si difuzoarele mele, deci, ca sa nu fiu subiectiv, nu zic de ele nici de bine nici de rau Very Happy )
n-ai spus pe spate daca ai fi dispus sa pui ceva mai mare decat 16,5...deci sa decupezi din tabla. nu ai centura pe mijloc, nu? deci 6x9 incap fara probleme.
daca vrei sa decupezi, http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Ground_Zero/Coaxiale/GZHF_693/ par foarte capabile. daca nu, ramane valabila recomandarea de mai sus, de 16,5 cm.
avand ceva diferenta intre fata/spate (rms ma refer) iti recomand un amplificator pe 4 canale undeva la mijloc, intre ele. de exemplu:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/MAGNAT/Rock/Rock_6000/
mai raman bani de conectica:
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/AIV/Kit_10mm_4_canale/

Sus
GeKi

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 1:01 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu stiu ce sa zic cu taierea tablei. de montat o sa ma duc la serviceul be-loud sa mi le monteze si daca baietii se pricep sa monteze in spate difuzoare mai mari , sa taie tabla frumos e ok. In spate centurile nu sunt fixate pe tabla difuzoarelor in mijloc, deci daca mi le instaleaza cineva priceput o sa merg pe versiunea GroundZero GZHF693.

Inca o intrebare tweeterele mici de la sistemul in usile fata se pot monta pe stalpii dintre usi deasupra punctelor de prindere ale centurilor de siguranta?

Pe bord mi-e frica sa nu atraga hotii si sa ma trezesc cu geamurile sparte. Pe stalpii usilor mi se par mai discreete. Se fura si difuzoare? sau numai playerele?
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 1:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pune alarma.... Smile . nu le pune pe stalpii laterali...sunt in spatele urechii, sau daca ai obiceiul sa dai scaunul mai in spate...mai rau, sunt exact in dreptul urechii. asta e tot sensul sistemului...sa ai tweeterul cat mai in fata. sunt mici si destul de discrete, si mai ales au o culoare asemanatoare cu cea a bordului. asa ca lasa-le linistit pe bord.
Sus
GeKi

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 2:30 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ok. mersi mult de sfaturi. Am alarma da sa nu le confunde hotii cu mai stiu eu ce dispozitive GPS sau detectoare de radar. Deaia vroiam sa le pun mai ascunse sau sa pun difuzoare coaxiale fara tweetere.

Amplificatorul se poate monta in portbagaj de exemplu sub tabla in care vor venii difuzoarele? N-as vrea sa-l am la vedere in masina ca sigur intr-o saptamana mi-l fura cu toata alarma mea.

Acum urmeaza sa ma interesez la service cat ma costa montarea, insonorizarea si daca pot sa modifice si table spate.
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

MesajTrimis: Joi Sep 13, 2007 2:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

GeKi a scris:

Amplificatorul se poate monta in portbagaj de exemplu sub tabla in care vor venii difuzoarele? N-as vrea sa-l am la vedere in masina ca sigur intr-o saptamana mi-l fura cu toata alarma mea.

da...si stai linistit, putini hoti sunt dispusi sa se chinuie spargand o masina cu alarma, doar pentru difuzoare. Fata la player cu tine in casa si gata, ai indepartat marea tentatie.

Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum