| |
| Autor |
Mesaj |
fox
Data înscrierii: 15/Noi/2006 Mesaje: 17
|
Trimis: Vin Ian 19, 2007 12:20 am Titlul subiectului: |
|
|
| Problema pe care o vad eu la configuratia sistem fata-sistem spate e ca tweeterele sistemului din spate vor canta in urechile celor din fata... |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Vin Ian 19, 2007 12:57 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca vorbim de sound stage atunci pe spate nu se pune nimic. punct.
Daca totusi vrem muzica si pentru ocupantii locurilor din spate, cel mai bine punem coaxiale care sa influenteze cat mai putin locurile din fata. Eventual chiar neamplificate, doar pe player... (si vom tine fader-ul 80% pe fata)
Varianta cu filtrarea difuzoarelor spate pana la 2-3 Khz nu mi se pare OK, nu garanteaza pastrarea sound stage-ului, vocile sunt pe la 500Hz - 1Khz maxim asa ca... Chiar filtrate la 200 Hz ar strica treaba, kick bass-ul trebuie sa vina numai din fata daca vrei sa speri ca vei obtine un sunet de calitate maxima.
Eu as transfera toata investitia in difuzoare + amplificare spate in insonorizarea usilor fata. Eu sunt mai egoist, ma intereseaza numai cum se aude din fata, pentru cei din spate nu prea ma intereseaza  |
|
| Sus |
|
 |
radumaxi

Data înscrierii: 17/Ian/2007 Mesaje: 26
|
Trimis: Sâm Ian 20, 2007 12:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ok,sunt pe cale de definitizat configurarea si apoi incep sa cumpar produsele,dar mai am o nelamurire legata de difuzoare:m-am hotarat,pe fata pun DLS MS6A amplificate,dar pe spate, ce pun(ma gandisem dupa sfatul lui Asus,sa pun DLS MS5A tot amplificate)?Cum e mai bine d.p.d.v al calitatii sunetului?HU va fi un Pioneer P88RS,amplif.pt sub,JBL75.2,iar subwoofer JBL1204BR.Daca voi amplifica toate difuzoarele voi folosi JBL75.4.Nu am uitat de insonorizare si condensator,le voi pune si pe acestea!CUM FAC?  |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Ian 20, 2007 6:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
deci pana la urma, difurile spateunde vor veni? in portiere? ai 2 variante...faci ce zice mihai (cam ce fac si eu de altfel ) si anume...uiti ca masina are 5 locuri, sau a doua varianta, te ingrijesti si de urechile celor din spate. la a 2-a varianta...iara ai 2 alternative, in functie de cat de mult iti pasa de urechile celor din spate...varianta 1, pui ceva mai mult simbolic, niste coaxiale neamplificate, exact cat sa se auda si in spate cat de cat (in cazul asta tu ca sofer nu ai de pierdut mare lucru din calitatea auditiei), si a 2-a varianta, pui sistemul in cauza, caz in care cei din spate vor fi incantati, dar sunetul isi pierde putin din calitate prin pierderea directiei fata-spate in cazul celor din fata. depinde de tine. |
|
| Sus |
|
 |
radumaxi

|
Trimis: Sâm Ian 20, 2007 9:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
| in portierele spate,nu e loc si de tweeter,adica e loc doar de un difuzor,de 13 cm.Si in cazul in care pun coaxiale,ce dif.sa pun si ce putere sa aiba ele,avand in vedere ca nu vor fi amplificate,ci legate la HU?Si difuzoarele fata(MS6A) cu ce sa le amlpific in cazul asta?mi-ar trebui un amplificator cu care sa amplific si dif.si subwoofer-ul!care ar fi acesta? |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Sâm Ian 20, 2007 10:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ti-a ramas gandul la 1204 BR? atunci un jbl 75.4 ar fi o idee. eu totusi as prefera 2 amplificatoare separate. si ca difuri coaxiale de 13 cm, as merge pe jbl CS2105...ar fi perfecte pentru ce-ti trebuie tie...si suna si binisor la banii aia, puse direct pe player. |
|
| Sus |
|
 |
enecmarian
Data înscrierii: 21/Ian/2007 Mesaje: 21 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Dum Ian 21, 2007 7:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu iti recomand Subwoofer JBL GTO 1200B
Amplificatoare auto JBL GTO 75.2
CD Playere MP3 Pioneer DEH-30MP
SI BOXE AI DE UNDE ALEGE
pentru ca si eu vreau asa ceva si cred ca sunt foarte bune pret/calitate _________________ MARIAN
SUNT NOU AICI.ORICE SFAT ESTE AL UNUI PRIETEN.
BAFTA
Ultima modificare efectuată enecmarian la Dum Ian 21, 2007 10:33 pm, modificat de 2 ori în total |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Dum Ian 21, 2007 10:11 pm Titlul subiectului: Re: VREAU O CONFIGURATIE PENTRU DACIA |
|
|
deschide un topic nou. nu te baga peste configuratia altuia.  |
|
| Sus |
|
 |
enecmarian
Data înscrierii: 21/Ian/2007 Mesaje: 21 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Lun Ian 22, 2007 7:48 pm Titlul subiectului: nu pot sa sterg raspunsu asta.m-am bagat peste alt topic. |
|
|
m-am bagat a 2 oara peste alt topic si nu stiu sau nu pot sa streg raspunsu asta.scuze din nou dar nu a fost cu intentie.prima data am recomandat si eu ceva sa nu las raspunsu gol.scuze inca o data. _________________ MARIAN
SUNT NOU AICI.ORICE SFAT ESTE AL UNUI PRIETEN.
BAFTA
Ultima modificare efectuată de către enecmarian la Lun Ian 22, 2007 8:39 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
Data înscrierii: 24/Sep/2006 Mesaje: 340 Locație: Micul Paris...
|
Trimis: Lun Ian 22, 2007 8:22 pm Titlul subiectului: |
|
|
Frate ti s-a mai spus o data si iti mai repet si eu!!!
Pentru o alta intrebare legata de alt sistem sau cerere de configurare a unui sistem te rog deschide alt topic nu te mai baga peste topicurile altora. |
|
| Sus |
|
 |
pesteimputit Pasionat
Data înscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 141
|
Trimis: Dum Ian 28, 2007 9:50 pm Titlul subiectului: |
|
|
eu iti propun un sistem mai "altfel" decat ce ti s-a propus pana acum!
HU ales de tine (pio p88rs) este intr-adevar o scula foarte buna!
difuzoare fata: Focal K2 Power 165 KF
Amp: DLS Reference RA30
neaparat antifonare si un kit de cabluri SANATOS! (macar 2 awg si 2 rcauri de calitate - stinger helix sunt ok)
pe viitor poti alege un subwoofer Focal Polyglass 27 V2 intr-o incinta sealed sau un DLS Reference MW110 in acelasi stil de incinta.
am ales configuratia asta (care sare din calcul destul de bine) pt ca stiu toate componentele destul de bine si sunt convins ca o sa sune bine! Daca se doreste o configuratie care sa se incadreze in buget astept un semn! |
|
| Sus |
|
 |
radumaxi

|
Trimis: Sâm Feb 17, 2007 3:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Gata,sistemul a prins contur!Am cumparat deja H.U. Pioneer Premier DEH P880PRS,subwoofer JBL1204BR,amp.JBL 75.2,condensator US Blaster 1.5 F,kit instalare Alfatec V25 si mai urmeaza difuzoare Groud Zero GZHC 165X si GZUF 52C,amplificator JBL 75.4,insonorizare Stinger Expert Roadkill BulkPack.Intrebarea mea e urmatoarea;avand in vedere cele de mai sus,de ce mai am nevoie pt a intregii sistemul?(ex..borne baterie,bloc distributie,etc_imi sunt necesare?).Va rog,spuneti-mi ce mai trebuie sa cumpar(cu exemple concrecte).Multumesc anticipat! |
|
| Sus |
|
 |
|