Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie BMW Seria 5 E39 buget aprox 700E

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
naghiu_radu

Data înscrierii: 04/Ian/2008
Locație: cluj napoca

MesajTrimis: Joi Oct 16, 2008 8:49 am    Titlul subiectului: Configuratie BMW Seria 5 E39 buget aprox 700E Răspunde cu citat (quote)

Salut.
As vrea sa imi modific sistemul audio din masina. Am cumparat de la be-loud un HU Sony MEX BT-5100 si 4 boxe Coustic (sistem de 13 cm pe fata si coaxiale de 13 cm pe spate). Se aude destul de binisor, dar cred ca a venit momentul pentru ceva mai serios.

Ma gandeam la boxe amplificate pe fata (as alege neaparat intre DLS si Focal), problema fiind insa ca incap doar de 13 cm si max 63mm adancime (masina are din fabrica o incinta izolata in care sunt montate boxele).

Boxe amplificate pe spate (sau pot fi neamplificate, voi ce recomandati?) tot de 13, la fel ca in portierele fata si acestea dispun de o incinta din fabrica si trebuie sa fie coaxiale (la fel m-am gandti la DLS sau Focal).

Amplificator DLS de 4 canale sau 2 canale (depinde daca le amplific pe toate 4 sau doar cele pe fata)

Subwoofer in spate (nu foarte puternic sa nu dau muzica si la vecini). Aici chiar nu am idei in ceea ce priveste subwoofer-ul si ampliful pentru el, oricum as prefera sa fie intr-o incinta custom care sa se potriveasca bine in portbagaj si sa lase loc si pentru ceva bagaje.

Bugetul ar fi undeva pe la 2000 - 2500 RON, poate chiar putin mai mult.

As vrea sa ma ajutati cu sfaturi si idei pentru configuratii. Smile

Ideea principala ar fi calitatea si nu numarul de W (de aceea ma axez pe DLS sau Focal).

Eventual ma gandeam sa schimb si HU (cel pe care il am pe langa faptul ca a fost scump, nu stie tare multe si cred ca sunt HU care au o calitate a sunetului mult mai buna). Astept recomandari si aici.

Va multumesc pentru rabdarea de a citi mesajul pana la capat si anticipat si pentru sfaturi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Oct 16, 2008 9:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

1. Pune boxe doar pe fata
2. Incearca sa pui un sistem, este mult mai performant decat o pereche de coaxiale
3. Amplifica difuzoarele fata. Un amplificator pe 4 canale mi s-ar parea ok pentru a amplifca tot sistemul (fata + subwoofer)
4. Mi se pare foarte realizabil tot in suma de 2000 lei.

5 .Acum am observatt ca esti de-al meu din oras. Te pot ajuta cu o incinta custom / instalare / reglaje daca esti interesat Smile

Sus
Vladutz
Priceput

Data înscrierii: 11/Iul/2006

MesajTrimis: Joi Oct 16, 2008 1:11 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Asa cum ti-a spus si ssrli varianta optima pentru un sunet de calitate ar fi difuzoare amplificate pe fata si subwoofer in portbagaj.
In conditiile in care te hotarasti la varianta asta iti sugerez urmatoarele configuratii posibile:

Sistem difuzoare fata:

Focal Polyglass 130V1 - 569.9Lei - detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Polyglass_130_V1/
sau
MB Quart Discus DSH216 - 624.9Lei - detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MB_Quart/Sisteme/Discus_DSH216/

Amplificator 4 canale:
DLS CA41 - 864.9Lei - detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/DLS/CLASSIC_CA41/
sau
Focal Solid 4 - 989.9Lei - detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/Focal/Solid_4/

Subwoofer
Ground Zero GZTB300BR - 559.9Lei - detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Titanium/GZTB_300BR/
sau
Crunch MXQ12 - 469.9Lei - detalii la http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/CRUNCH/BLACKMAXX/MXQ12/

In conditiile in care te hotarasti sa ramai totusi la ideaa initiala fara subwoofer si cu difuzoare fata/spate amplificate iti recomand sa mergi pe variantele coaxiale ale difuzoarelor la care te vei hotari pentru fata.

Pentru alte nelamuriri sau intrebari iti stam in continuare la dispozitie aici pe forum sau la numerele de telefon afisate pe site.
Sus
naghiu_radu

MesajTrimis: Joi Oct 16, 2008 8:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mersi mult pentru configuratia sugerata.
Cele doua amplificatoare scot in punte 200 W cu care ar fi alimentat Subwoofer-ul. Cele 2 sub-uri sunt de 350 respectiv 400 W. Sunetul scos va fi ok? Nu ar trebui un Sub mai slab putin? Sau eventual un amplif cu 2 canale si unul mono pt sub?
mersi
Sus
Vladutz
Priceput

MesajTrimis: Joi Oct 16, 2008 9:00 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pentru un sunet decent si incadrare in bugetul specificat eu zic ca e OK ce ti-am propus mai sus. Daca vrei, putem merge si pe varianta cu 2 amplificatoare, unul pentru difuzoare si unul pentru subwoofer, oferind astfel wooferului o putere mult mai apropiata de puterea sa nominala. Putem merge, astfel pe CA21 sau Solid 2 pentru difuzoare, iar ca amplificator pentru subwoofer putem folosi Hifonics TXi 4008 sau InPhase IPA1001.
Sus
naghiu_radu

MesajTrimis: Joi Oct 16, 2008 9:13 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi de raspunsul rapid.
Ma gandeam la un amplificator mono pe sub, ca varianta optima. Alpine clasa D de amplificatoare mono e ok?

Ma gandeam in speta la Alpine MRP-M500 mono de 300W la 4 Ohm si un Sub de aproximativ aceeasi putera (300 sau maxim 350 W).
Sus
Vladutz
Priceput

MesajTrimis: Vin Oct 17, 2008 11:47 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La acest nivel, si avand in vedere faptul ca vrei sa pui un woofer de 4 ohmi, nu consider necesar sa mergi pe un monobloc. Raman la pararea mea initiala, respectiv TXi4008 sau IPA1001 cu unul din subwoofere-le mentionate mai sus.
Sus
vaduva80s

Data înscrierii: 06/Oct/2011
Locație: Sibiu

MesajTrimis: Joi Apr 26, 2012 9:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Cum suna Coustic-urile fata de cele stock Nokia ? Si eu am E39 si vreau sa-mi schimb difuzoarele si nu stiu ce sa iau direct pe HU(schimbat cu Pioneer). Aivre un pic de Bass ? Se aud mai tare ?
Sus
tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Lun Iun 11, 2012 1:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

subwooferele alea pe un e39 puse in portbagaj sunt ca si inexistente...incearca sa faci o incinta custom in polita spate sa iesi mai castigat..
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum