Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie Corsa C 3 usi

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
robertolaru

Data înscrierii: 13/Iul/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Iul 13, 2007 11:35 am    Titlul subiectului: Configuratie Corsa C 3 usi Răspunde cu citat (quote)

Salut
As vrea sa imi spuneti ce s-ar potrivi pe o corsa din 2002 in 3 usi, si ma refer aici la difuzoare, eventual insonorizare. Masina are acum un HU Sony GT414U si 6 difuzoare (2 in usi + 2 tweetere si doua in locasurile din spate). Problema e ca nu stiu nici ce difuzoare are acum si nici ce dimesiuni au. Poate cei care mai aveti corsa in 3 usi, sau care au montat audio pe una, ma pot ajua cu informatiile astea. Din cate am citit are sistem de 16.5 pe fata si coaxiale de 13 pe spate, dar nu sunt sigur. Nu vreau nici "bubuiala" si nici "hi-fi", vreau doar un sistem normal care sa nu distorsioneze la niveluri mai mari de volum. Daca se poate niste recomandari mai de buget restrans.
Multumesc.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
Sociopatul Tandru
Pasionat

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Sâm Iul 14, 2007 7:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut... defineste buget restrans.. am deja niste idei... cunosc masina, pt ca are si un prieten...
Sus
robertolaru

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2007 12:32 am    Titlul subiectului: buget corsa Răspunde cu citat (quote)

Nu am neaparat un buget anume...dar nu vreau niste solutii foarte costisitoare...sa zicem un 500 ron pentru difuzoare (cu montaj inclus) ar fi un punct de mijloc...se mai poate merge si in sus....as vrea sa o si insonorizez....ca asta e o problema mare la masina asta. As vrea sa aud totusi ideile tale...sa vad cum fac ...poate adaptez bugetul Smile
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2007 8:42 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Bun,
Hai sa incepem:
Sunetul tau vine din fata. Ti-as recomanda ceva bun pe fata.Acum ma gandesc la DLS din seria Reference sau ceva de la Focal.
Le-am vazut, le-am placut...

la 16.5 cat are Corsa pe fata, sisteme (adica tweetere separate) iti recomand.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_165_A1/

tine cont ca Acces sunt linia de start de la Focal, dar incerc sa nu te bag mai sus pentru ca pe langa faptul ca vei avea nevoie de amplificare, pretul va urca mult.

Ca si coaxiale de la Focal..tot la Acces ma rezum si-ti recomand:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_165_CA1/

La bugetul de care dispui... m-as rezuma la niste coaxiale, ca 165 CA1.

La DLS....

sisteme: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Sisteme/Reference_R6A/

sunt chiar foarte tari, chiar daca iti ia tot bugetul de 5 milioane.

Seria reference de la DLS, este o serie super ca raport pret/calitate...

Ca si coaxial, de la DLS iti recomand:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_426/

=============================================

Pe spate... nu e chiar important... asa ca ne putem rezuma la serii de baza....

Vreau sa-ti dau un sfat de pe acum: nu te incanta la marci precum Sony, Pioneer (seria de baza, cele ieftine), Panasonic, Blaupunkt, Magnat, JBL GT sau CS... iti spun ca le aud in fiecare zi pe tot felul de masini la tot felul de nebuni, iar din ce da acest site, la acest buget al tau, rezuma-te la acesti doi producatori.

Pe spate...sa revenim:

Alege din seria Acces Focal.. cele mai ieftine de 13 (coaxiale) sau DLS Classic, tot coaxiale, tot cele mai ieftine...
Spun asta pentru ca vei intra oricum pe spate cu un subwoofer candva, si mai spun asta pentru ca nu s-au inventat difuzoare de 13 sa se auda decent (cel putin eu nu am vazut).. in plus...tu in fata contezi cel mai mult.

As putea chiar sa-ti recomand sa ramai cu cele originale ale masinii.. dar.. nici chiar asa...

Doar daca nu ai bani deloc deloc.
O insonorizare te costa cam mult...asa ca mai asteapta...

Pe spate:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_125/

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Focal/Access_130_CA1/

....astea ar fi..
Te rog sa scuzi amestecarea ideilor, dar eu doar ce m-am sculat si-mi beau cafeaua in natura la un Hotel din Geoagiu Bai...si ma tin de laptop.. Confused

Iti postez asta si ma gandesc si la un player super..testat de mine si iubit mult timp...
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2007 9:00 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Revin cu playerul tau...

Am avut demut un Pioneer DEH 6700MP.
Modelul nu se mai produce si e un mare pacat, are un pret bun, iar daca tinem cont de faptul ca nu se mai fabrica sigur il gasesti pe vreun stoc la un pret decent, sau poti sa ceri discount..
De ce iti recomand acest player?

1.este un Pioneer..iar in HU auto, numai in astia am incredere..sorry
2.Ai functia SFEQ... care nu o mai ai decat la modele superioare si scumpe. Asta te ajuta sa dai cu basul in fata masinii sau in spate..sau cum vrei tu.. Asta te va ajuta sa nu dai cu bass in difuzoare mici cum ai tu pe spate de exemplu. E super functie!!! Eu o am pe al meu si nu as putea fara ea!
3.Sunetul e supeeeeeeeeeeer! Ca sa ma fac bine inteles..eu nu prea fac diferenta intre DEH p80mp (al meu) si acesta!
4.Ai functii de dinamica a sunetului cum ar fi Compresia sau BMX!
5.Ai filtru de taiere pentru subwoofer.. de la anumiti hertzi ii dai.. si filtru de taiere pentru difuzoare.. Astfel..nu mai trimiti bass-ul la difuzoare daca ai subwoofer..ba mai mult, ii spui si de la ce frecventa il tai!!! E super!
6.Asta chiar o sa te convinga: ai amplificare pt subwoofer!!!! Astfel daca iti iei un sub mititel nu mai ai nevoie de statie! nu iti imagina cine stie ce..dar ai putere 70W!
7.Poti inversa faza la subwoofer!
8.Considerente de design: poti schimba culorile display-ului separat de cele ale butoanelor..ai o gama larga de culori si o sa te incante sigur! Nu depinzi astfel de o singura culoare.. eu la masina mea am tot bordul si butoanele orange..iar playerul meu scoate doar albastru... se potriveste ca nuca in perete!
9.Ai un egalizator precis..

Mai vrei ceva?
E super player...

Orientativ..cred ca il gasesti pe la vreo 6-8 milioane.. eu cand l-am luat am dat 8.6 mi se pare...dar asta a fost acum doi ani!

Ma uit pe site la Pioneer..si regret ca nu s-a mai fabricat asa ceva, sa combine toate aceste functii intr-un singur player...

Sunt convins ca multi vor fi de acord cu mine la acest capitol...
Sus
robertolaru

MesajTrimis: Dum Iul 15, 2007 12:05 pm    Titlul subiectului: Difuzoare si player Răspunde cu citat (quote)

Multumesc mult pentru ideile expuse...m-au pus pe ganduri si calcule Smile .
Inclin sa fac alegerea catre focal (considerente de buget)...sistem pe fata si coaxiale pe spate...dar iau din ce in ce mai mult in calcul varianta cu DLS pe fata (sistem)...si cele de pe spate pe mai tarziu...pentru ca ai dreptate ..sunetul din spate nu prea conteaza la mine.
Cat despre player... nu intra in calcule pentru ca deja am luat acest sony (GT 414U)...la oferta (300 lei) si desi nu este foarte laudat deocamdata ma multumeste...oricum sistemul de pe masina asta se va construi in etape (din nou considerente de buget).

Acum nu vreau sa par carcotas..dar eu eram pe cale sa iau (inainte sa pun topicul pe forum) urmatoarele difuzoare

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS652/

pentru fata si

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX502/

pe spate.

Inrebarea este...faceam o mare greseala? Tine cont ca nu prea ma pricep in domeniul asta. Alegerea era strict dictata de buget.

Configuratiile propuse de tine m-au dus cu gandul la faptul ca as putea a iau ceva mai bun...si pe rand....decat sa iau ceva ieftin si dupa sa le schimb.
Sus
robertolaru

MesajTrimis: Lun Iul 16, 2007 8:21 am    Titlul subiectului: Difuri fata Răspunde cu citat (quote)

Inca o intrebare...dintre cele doua sisteme propuse (Focal si DLS) pe care le-ai alege? Asta daca ma hotarasc sa pun difuzoare doar pe fata.

Si o idee despre cat ar costa insonorizarea la masinuta asta (are usile mari Smile ) si daca stiti...se insonorizeaza si pe spate (in locasurile alea) ?
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

MesajTrimis: Mar Iul 17, 2007 4:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Vad ca mi-ai aratat Coustic... Iti dau un sfat! Difuzoarele de pe masina odata cumparate, raman, si scapi greu de ele. Eu ma chinui de ceva timp sa dau GTO-urile de Fiat-ul meu si-ti spun ca nu se poate!

Mai asteapta putin si ia-ti ceva ce stii ca te tine si se aude bine.

Ce as alege intre FOCAL si DLS?

Pai intre FOCAL Acces (Linia intrare) si DLS Reference (Linia medie) as alege o linie medie, adica ... putin mai evoluat adica DLS!

Intre linia Acces Focal si Classic DLS, aleg FOCAL!

Nu uita ca nu sunt in clase diferite!
Sus
Sociopatul Tandru
Pasionat

MesajTrimis: Mar Iul 17, 2007 4:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Despre insonorizare: da se insonorizeaza tot ce este suprafata pe masina!

Daca nu ai bani, vezi ca sunt produse mai mici ca suprafata care se adreseaza strict zonei difuzorului si mai reduc din vibratii!

Deocamdata sincer, bazeaza-te pe difuzoare ca alea iti dau muzica in masina!
Daca ai stii cat conteaza un difuzoar bun!
In timp,iti vei lua si Dynamat si vei face treaba complet!
Sus
robertolaru

MesajTrimis: Mar Iul 17, 2007 9:18 pm    Titlul subiectului: Difuzoare Răspunde cu citat (quote)

Deci se pare ca raman cu sistemul doar pe fata....si cred ca DLS-ul....
Multumesc de sugestii.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum