Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie Dacia Break

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
viperfox

Data înscrierii: 31/Ian/2007

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 1:36 am    Titlul subiectului: Configuratie Dacia Break Răspunde cu citat (quote)

Salut la toti, am si eu nevoie de sfaturile voastre ca sa imi fac un sistem in masina; concret: am dacia break, player sony gt300, si niste boxe domotec care le'au iesit peri albi (nu intrebati) in fata locurile de difuzoare (in usi) sunt de 13cm cred (nu am masurat dar o sa revin cu masuratori exacte) pe spate placa este gaurita pe 6"x9" (iarasi nu am masurat dar voi reveni cu exactitate); nu vreau sa imi pun amplificator si subwoofer din lipsa e bani si nici nu vreau sa imi ocup portbagajul; deci: ce boxe coaxiale pun pe spate (gaurile sunt ovale) ? ce boxe pun pe fata? sa pun boxe sau sistem pe fata? care e avantajul sistemului? am auzit ceva cum ca daca iti pui tweeterele de la sistem sus pe stalpi fata de boxele care sunt pe usa jos, se aude sunetu din parbriz si nu din podea, e adevarat?

asteptarile sunt cam asa: vreau sa se auda clar(fara zbarnaieli la bas, fara distorsiuni pe inalte), si vreau sa am si bass cat de cat; cu cele domotec de pe spate (care au nustiu cate sute de miii de W PMPO) se auzea bass frumusel (probabil si din cauza aranjamentului -> portbagaj gol inchis cu placa pe care sunt difuzoarele) doar ca nu rezistau la un volum mai mare de 20 (din 35); nu pot sa zic acelasi lucru despre cele de pe fata, care ajungeau la volum 20 pentru ca era pus faderul la 50% back, daca il lasam pe center...16 maxim; asa ca vreau noile difuzoare sa duca cat duce si amplificatorul din cdplayer; si fara sa trebuiasca sa dau faderul excesiv intr'o extrema pentru ca cealalta nu suporta amplificarea:)

stil de muzica: house; stiu ca e un mare minus ca nu am subwoofer dar chiar si asa vreau sa obtin din cdplayer tot ce poate

astept propuneri; eu ce m'am uitat prin oferta de difuzoare am vazut cateva suspect de ieftine cum ar fi mutant nw69spx si magnat ultra 6900, ce parere aveti?

multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 8:47 am    Titlul subiectului: Re: Configuratie Dacia Break Răspunde cu citat (quote)

avantajul sistemului fata de coaxial este ridicarea sunetului (ma rog, a anumitor frecvente, dar acele frecvente inalte, a caror sursa poate fi localizata mult mai usor decat a celor medii sau joase, de aceea e de preferat ca acele sunete inalte sa vina din fata, pentru o auditie mai buna). un sistem foarte bun pentru cei 25W ai playerului, mie personal imi place cum suna, si am auzit cateva sisteme pana acum, este http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS502/
au un raport pret/calitate destul de bun. un raport la fel de bun, si la fel, potrivite pentru amplificatorul micut al playerului, ar fi jbl seria CS pentru spate. in ciuda puterii RMS maricele (70W) se descurca si cu cei 25W ai playerului.
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/CS/CS3196/
alte variante pentru spate:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/DLS/Coaxiale/Classic_1269/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX693/

daca esti 100% hotarat sa nu investesti in nici un fel de amplificare ulterioara, atunci alege din difuzoarele de mai sus.
Sus
viperfox

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 1:14 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aham, deci sa inteleg k desi pe cutie, player, manual, site scrie 50w la el defapt are 25w ? Sad

si deci avand informatia asta noua...daca eu pun difuzoare de putere mare, cum sunt jbl-urile (70) pe playeru meu (25) nu e posibil sa nu obtin rezultate prea bune din cauza ca difuzoarele sunt facute pt putere mare si al playeru meu le "misca" cu greu ?

pentru fata, sistem, alte fariante in afara de coustic cs502? si apropo de sistem, si'a mai montat cineva sistem pe dacie pe fata? ma interesa unde se pot monta tweeterele? eu ma gandeam pe stalp ori sus la plafon ori jos la linia bordului, dar nu pot sa imi dau seama de un sistem de fixare...
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 1:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

incearca sa orientezi tweeterul spre fata ... sa le pui intre parbriz si bord.
Sus
dividivus

Data înscrierii: 22/Noi/2006
Locație: Tg.Mures

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 6:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu cred ca difuzoarele incep sa distorsioneze peste un anumit nivel nu din cauza ca nu pot sa suporte cei 25 W RMS maxim/canal (este adevarat ca se zice 25W RMS x 4 canale, per total asta este o minciuna, 4x25 W ar veni 100 W, dar SEPARAT fiecare canal (sau sa zicem finali) pot sa-ti dea 25 W RMS, dar NU TOATE DEODATA, nu incape un transformator de 100 W intr-o carcasa DIN), ci distorsioneaza pentru ca amplificatorul HU-lui nu mai este capabil sa-ti ofere un semnal curat (intra in clipping).

Uite un site foarte explicativ in domeniul car-audio:
http://www.bcae1.com/
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 7:12 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e corect ce spui, nici cei 26W declarati de producator nu sunt prea "seriosi". ceva mai multi decibeli poti obtine de la un player cu HPF, care prin taierea frecventelor joase "amana" aparitia distorsiunilor pana la un volum mai inalt.
Sus
viperfox

MesajTrimis: Mie Ian 31, 2007 9:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bai fratilor fiecare o trage pe a lui; nu ma intereseaza replici si explicatii de genu da stii ca playeru scrie 4x50w dar defapt aia nu sunt adevarati, are doar 4x25w care defapt nici ai anu sunt adevarati sunt defapt 4x10w care si aia sunt jumatati de w si defapt sunt vreo 4x0.5w care si aia daca nu dai prea tare !!!
nu ma intereseaza chestiile astea ca sunt satul, fiecare o stie pe a lui cu W adevarati; ce ma intereseaza este f.f.f clar, zic eu, dar poate sunt eu mai prost de felu meu: am playerul X (si am zis clar ce player am) si am in prezent boxele Y (si am zis ce boxe am) si boxele Y daca dau volum mai mult de Z (si am zis cat volum) nu mai duc, adica conul se loveste de marginea de sus si de marginea de jos a cursei , implicit vibreaza si distorsioneaza; ce vreau? FOARTE simplu: niste boxe noi care sa duca atat cat duce si playeru, aia 0.000001W cat o avea el vreau sa vad ca dau de volum pana cand incepe sa nu mai duca ampu din player, adica sa intrerupa sau sa bage distorsiuni specifice amplificatorului in suprasarcina (cliping, limitari, spunetile cum vreti ca iarasi fiecare are termenului personal pentru asta), NU pana cand nu mai duc boxele si daca dau mai tare le rup; E ATAT de greu de inteles? asta vreau, nici mai putin (adica cum am boxele de acum) dar nici mai mult, adica sa imi iau boxe de 100 W si sa platesc ca atare pe ele cand eu nu o sa pot cu playeru asta sa scot din ele decat 25W;

multumesc lui asus pentru ca mi'a raspuns direct la obiect si mi'a dat exact informatiile de care aveam nevoie; si imi pare rau pentru restu care m'au prins intr'o dispozitie proasta cu raspunsurile lor
Sus
andrei006
Priceput

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 1:17 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Greu de gasit boxe care sa reziste doar cu amplificare player-ului ... mai ales ca tu vrei sa scoata bass.
In orice caz ... daca ai posibilitaea ... doar prin practica poti afla ce vrei tu. Te duci frumos la un magazin si il rogi sa probezi niste boxe pe casetofonul tau ... pana gasesti ceea ce-ti place. Nu sunt multi care te lasa sa faci chestia asta ... dar poate ai noroc.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum