Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie..... Oltcit

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
Dumitru Cristian

Data înscrierii: 29/Ian/2009

MesajTrimis: Vin Ian 30, 2009 12:12 am    Titlul subiectului: Configuratie..... Oltcit Răspunde cu citat (quote)

Seara buna!
Sunt nou aici pe forum si nefiind priceput vreau parerea celor priceputi.
Am luat de curand un Kenwood KDC-3534G (cu 37 euro...) si acum as vrea sa stiu ce boxe sa-i pun. Masina pe care o am e un Oltcit Club 11 RL din 1992... care e in curs de reconditionare/reparatie capitala si nu as vrea ceva ca sa-i sara plasticele din bord, exclus woofere...
Sunt dispus sa dau maxim (hmm, cam greu aici...) sa zic 60-70-80 euro, pot fi si second-hand boxele (le iau de pe eBay....).
Deci in mare ce vreau pt Kenwood e asa: 2 boxe micute de 10cm diametru si unele mai mari, eventual cu tweetere pentru spate (nu am limita de diamtreu).
Ce boxe/kituri imi recomandati?

Era sa uit, nu vreau sa se auda tare, sau sa bubuie foarte rau, prefer sa se auda foarte clar, bine...

Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Sâm Ian 31, 2009 12:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

este pacat de dumnezeu, daca masina e in rk sa nu-i faci un sunet ca lumea

din cate-mi amintesc (tata a fost oltcitist, eu am citroen Cool ) la oltcit lacasele stock erau in contraaripile fata, batand cumva la pedalier...
daca tot repari la masina vezi daca nu-i posibilitatea sa faci o incinta inchisa de max 10 litri in contraaripa, o insonorizezi, inel mdf pentru difuzor de 13 sau 16,5 cm (recomand 16,5) cu un rms de 60-100 W, amplificator pe 4 canale si renunti la difuzoarele care vrei sa le pui in spate (sunt cam in contradictie cu ideea de sunet clar, de calitate, de "scena" )
doua tweetere ori pe bord ori in lacase din fibra pe stalpii parbrizului, ampliful 4 canale misca independent fiecare tweeter si midbass, o sa-ti trebuiasca si niste fire de semnal (difuzoare si rca) si de alimentare (un 4 awg ar fi suficient)

ce vrei tu sa faci acum cu difuri de 10 in fata (acolo unde de fapt se formeaza sunetul si este scena) si difuri fara numar in spate, e departe de ideea de calitate.

din pacate propunerea mea nu este nici simpla, si nici ieftina, dar in pasi multi si marunti si cu rabdare nu este irealizabila... si nu trebuie sa investesti in niste componente ultraperformante ca sa obtii un sunet de calitate.

pun doua poze primite de la ssrli, ca sa-ti exemplific ideea, cu observatia ca nu-s de acord cu pozitia tweeter-ului din poza a doua

IMG_5411.jpg
 Description:
 Filesize:  138.87 KB
 Viewed:  252 Time(s)

IMG_5411.jpg

IMG_5425.jpg
 Description:
tweeter bad, midbass good
 Filesize:  115.95 KB
 Viewed:  275 Time(s)

IMG_5425.jpg

Dumitru Cristian

MesajTrimis: Sâm Ian 31, 2009 1:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aha, pei as putea izola bine acolo, nu ar trebui sa fie greu. Maine ma duc pe la un magazin sa chioras ochii.
La Oltcitul asta nu vreau sa fac cine stie ce cu muzica... mai am un proiect cu un Oltcit nou si la ala fac ceva serios. Deci la asta e doar o "necesitate" care vreau totusi sa fie cu bun gust. 10 litri ii cam multicel Very Happy, un 5-6-7 poti scoate, si da, langa pedalier...
Multumesc mult!

Ca sa fac o mica comparatie legat de ce vreau:
La Nubira am CD player original Daewoo 4x25W cu 4 difuzoare, 2 in usi 2 in spate si pt mine sunt super... Rolling Eyes

Dumitru Cristian

MesajTrimis: Joi Feb 12, 2009 12:41 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

M-am procopsit pana la urma cu:
1. Sony xplod XF-F6935
2. Sony xplod XF-F1335 de 40W RMS

Am primit si cablu pentru CD player ca nu aveam si acum le am montate in camera Laughing . Se aud foarte bine, nu au foarte mult bass dar e ok... daca le dau prea tare si au bass-ul la maxim baraie dar sunt foarte multumit. Din nou le-am luat ca am gasit oferta buna zic eu.

Alte sugestii? Tweetere?

Bezicu

Data înscrierii: 28/Sep/2008
Locație: Baia Mare

MesajTrimis: Dum Mar 29, 2009 11:55 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Dumitru Cristian a scris:
Alte sugestii? Tweetere?

Salut , nu vreau sa te fac sa te enervez ...... DAR difuzoarele ce le-ai achizitionat tu sunt cele mai jalnice difuzoare Exclamation Exclamation , sony nu e o marca pentru asa ceva Embarassed , pacat ca numai acum am vazut topicu tau , eu te sfatuiam sa-ti cumperi : Kicker DS6930 + Kicker DS5250 , . Parerea mea , acum eu nu te oblig , faci ce doresti tu cu olteanu tau Very Happy , dar eu kicker am in fata la oltean si pe spate focaluri +++ mai multe si suna excelent Twisted Evil . Salut

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum