|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
B85YCS
Data înscrierii: 03/Feb/2007 Mesaje: 7
|
Trimis: Sâm Feb 03, 2007 10:21 pm Titlul subiectului: Configuratie Opel Vectra B Caravan |
|
|
As dori si eu sa stiu niste chestii... am vazut ca multi de aici de pe forum sunt priceputi si chiar am invatat unele treburi...
1. Care subwoofere sunt mai bune: cele cu incinta cilindrica sau cele cu incinte trapezoidale (sau cum le zice)
2. Ce mp3 player imi recomandati - raport calitate sunet / pret, bun (as vrea cat mai rpd asta ca maine ma duc sa imi iau )
3. Am un Opel Vectra B Caravan cu 2 boxe portiere fata si 2 boxe portiere spate (cu twiterele separate - sunt puse sus langa deschizatoarea usii) si as vrea sa stiu ce boxe pot sa pun in locul lor (ca sunt cam frante) si care sa incapa acolo (nu stiu diametrul dar e destul de mic daca nu ma insel dif alea au 10-12 cm). Avand in vedere ca pe spate nu pot sa pun deoarece e prelata armonica... raman doar la portiere pt inalte si medii.
4. Ce sub si ce amplif ar merge sa imi pun, ce imi recomandati ? avand in vedere ca trecerea de la portbagaj la interiorul masinii e destul de directa si de larga ).
P.S: nu vreau preturi astronomice... asa mai la buzunaru nostru de romani )
Va multumesc mult si astept raspunsuri...
[/b] |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Feb 03, 2007 10:48 pm Titlul subiectului: Re: Putin ajutor daca se poate, Va rog! |
|
|
diferenta cilindru/trapez urechea ta o decide. in principiu, calitatea e de partea trapezului. in cazul tau, neavand un sedan, tubul nu-si are rostul. ramai pe trapez. nu ai spus un buget total, sa stim cum sa ne incadram cu recomandarile.
daca vrei un exemplu de sistem, uite unul:
HU:
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/Pioneer/DEH-P40MP/
difuzoare fata (masoara diametrul sa fi sigur, eu inclin sa cred ca ai totusi de 16 cm pe fata si 13 pe spate. dar merg cu recomandarea pe ce spui tu, adica 13cm):
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/MTX_Audio/THS502/
difuzoare spate (chiar daca ai loc de sistem, in spate poti ramane pe
coaxiale)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JBL/CS/CS2105/
acum vine partea cu amplificare si sub.
difurile de mai sus merg toate bine pe player, dar cele din fata merg si mai bine pe un amplificator. asa ca pun in schema un amplificator pe 4 canale, 2 vor amplifica difuzoarele fata, iar celelalte 2 canale vor face o punte pentru subwoofer. avantajul masinii tale, e ca neavand portbagajul izolat de restul masinii, nu ai nevoie de prea multe sute de W rms pe basi.
amplificator fata/sub:
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/BLAUPUNKT/GTA_475/
iar ca subwoofer:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/JBL/GTO_1200B/
sau
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/mac_Audio/PREMIUM_REFLEX_130/
cel din urma l-am pus in lista doar datorita caracteristicilor tehnice, n-am avut ocazia sa-l si ascult in realitate.
la toate astea, un kit amplificator:
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Kit-uri_amplificator/Alfatec_V25/
si gata sistemul.
acum hai tu cu nelamuriri si comentarii, mai ales in privinta bugetului la fiecare produs in parte. |
|
| Sus |
|
 |
B85YCS
|
Trimis: Sâm Feb 03, 2007 10:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pai la pret ies bine... cu 14 mil le cumpar pe toate )
Pe sub as merge pe jbl, ideea cu incinta si mie mi se pare buna dar doar daca zici ca se aude mai bine. cat despre difuzoare nush ce sa zic o sa masor maine dim cu exactitate.
ca sa cumpar ceva de aici cum trebuie sa fac ?si cum sa face cu plata etc.
daca te iau cu mine sa le montez (daca esti din bucuresti) vin te iau mergem le montez undeva unde sa stai cu ochii pe ei , toate astea la un pret pe care sa il pui tu
mersi
despre mp3 player pot spune ca sunt super incantat la banii aia... si mai ales despre comanda la volan (eu am niste butoane din fabrica, dar ele banuiesc ca au fost pt casetofonul din dotare al masinii...), intrebarea era se mai poate pune vreo comanda la volan la loc ? macar volum si track back forward.
Mersi inca odata ca te-ai deranjat  |
|
| Sus |
|
 |
Audi_A6 Audiofil
Data înscrierii: 15/Aug/2006 Mesaje: 952 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 3:28 am Titlul subiectului: |
|
|
totusi eu recomand sa desfaci fata de usa si sa vezi exact de cat sunt difuzoarele, deoarece tind sa cred ca sunt sisteme de 16 la toate usile.. si dc iei de 13 o faci lata rau!
iar pe spate de ce sa nu iei sisteme?? asus nu are de unde sa stie cat de enervante pot fi niste coaxiale in portiere spate care accepta sisteme, am avut eu varianta asta, si pana nu am pus toate sistemele de o culoare nu m-am lasat.
subul de la jbl ii trebuie mai multa putere, eu as recomanda totusi:
http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/BLAUPUNKT/GTb_300/
daca vrei sa folosesti statia recomandata de asus
cat despre comenzile pt volan, cred ca mai ai nevoie de ceva mufe adaptoare, dar in principiu trebuie sa mearga.
asus nu este din buc...pacat
ce zici de sistemele astea? merg perfect doua perechi pe ampliful blaupunkt: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS652/ |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 7:20 am Titlul subiectului: |
|
|
| Audi_A6 a scris: |
iar pe spate de ce sa nu iei sisteme?? asus nu are de unde sa stie cat de enervante pot fi niste coaxiale in portiere spate care accepta sisteme, am avut eu varianta asta, si pana nu am pus toate sistemele de o culoare nu m-am lasat.
|
asa e, toata experienta mea se rezuma la propria mea masina...
mai baiatule...da de unde stii tu ce stiu eu sau nu? iara dai din gura aiurea? chiar crezi ca-i spuneam coaxiale daca nu as fi auzit niciodata 2 perechi de sisteme bune pe aceeasi masina? ce naiba, am si montat cateva. daca ai nivel tweeter reglabil, e mai ok, dai cele din spate mai incet si gata, dar deja sunt bani aruncati. cat despre recomandarea ta cu coustic si statia blaupunkt...pai eu i-am recomandat statia in mod 2.1...sau iara-ncepi cu aberatii gen 2 perechi legate in paralel pe aceeasi iesire ?!...
a...si inca ceva...GTO 1200B merge binemersi si cu 150W rms, darmite cu 210. nu uita ce masina are. cu reglaje bune, statia nu se va forta deloc sa-l duca. ce crezi, ca eu dau 300W in 1204BR-ul meu? si am si ca23, si sedan. deci as avea dreptul sa-i dau atata. dar totul tine de gusturi, asa cum am zis mai sus... |
|
| Sus |
|
 |
B85YCS
|
|
| Sus |
|
 |
B85YCS
|
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 1:24 pm Titlul subiectului: Re: Sry |
|
|
1204Br si 75.4 fac echipa foarte reusita. depinde de gusturile tale...mie, daca as avea masina ta, mi s-ar parea cam mult perechea asta. am ascultat de curand un 1204BR pe un Maximus 2.150, pe o skoda octavia combi...are acelasi tip de placa plianta la portbagaj...sincer cu toate hertz-urile din fata amplificate ca la carte, tot sunau basii prea puternic. sunetul nu mai era echilibrat, parca se infundau urechile, chiar si la un volum mediu. asta repet, dupa gusturile mele.
Ultima modificare efectuată de către asus la Dum Feb 04, 2007 1:27 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
Turcuman Robert Priceput
Data înscrierii: 06/Aug/2006 Mesaje: 309 Locație: Timisoara
|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 1:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| eu sunt de parere ca: JBL 1204BR + JBL 75.4 se inteleg de minune... si pe celelalte 2 canale amplifici difuzoarele fata. multi au laudat 75.4-ule. |
|
| Sus |
|
 |
andrei006 Priceput
Data înscrierii: 05/Sep/2006 Mesaje: 338 Locație: bucuresti
|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 8:46 pm Titlul subiectului: |
|
|
[quote="asus"] | Audi_A6 a scris: |
|
Am eu pe masina (astra) cu loc de sistem si in fata si in spate ... 2 prechi de difuzoare cu tweeter separat. Nu sunt cine stie ce ... sunt de nivel mediu de la alpine si pot sa zic ca mai bine luam coaxiale pe spate.
Ultima modificare efectuată de către andrei006 la Lun Feb 05, 2007 2:29 am, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
pesteimputit Pasionat
Data înscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 141
|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 1:03 am Titlul subiectului: |
|
|
| te rog spune-mi in ce buget vrei sa te incardrezi si maine vei avea o configuratie din partea noastra |
|
| Sus |
|
 |
B85YCS
|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 3:56 am Titlul subiectului: |
|
|
Pai "pesteimputit", dispun pana la sf lunii de 20 mil (max)
Mi-am luat deja un Pioneer.
Mai trebuie amplif si sub
zic doar alea 2 pt ca inaltele de pe masina sunt super bune !! se aud mediile si inaltele perfect (sunt sisteme pe fiecare usa la vectra)
Nu mai imi trebuie (parerea mea)
eu dadeam vina pe ele dar de fapt era casetofonul vechi.
Mersi |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|