| |
| Autor |
Mesaj |
Nautilus
Data înscrierii: 16/Mai/2018 Mesaje: 9
|
Trimis: Mie Iul 18, 2018 5:15 pm Titlul subiectului: Configuratie pentru seat toledo 2015 |
|
|
Salutare tuturor!
Asa cum am precizat si in titlul topicului, este vorba despre imbunatatirea considerabila a calitatii sunetului intr-un Seat Toledo din 2015. In momentul de fata masina este dotata cu radio cd RCD 310 (4x20w) http://www.volkswagen.co.uk/technology/car-stereos/rcd-models si 6 boxe (sistem pe fata). intentionez sa fac urmatoarele operatiuni pentru care am nevoie de sfaturile voastre:
1. insonorizare usi si cel putin portbagaj (poate reusesc si plafonul si podeaua)
2. schimbarea boxelor sistem fata si daca este nevoie si sistem pe spate
3. sw (sa nu fie prea mare deoarece am nevoie de spatiu in portbagaj)
4. amplificator/amplificatoare
5. cabluri necesare
6. daca este nevoie de HU (preferabil 2DIN si sa fie compatibil cu comenzile de pe volan, senzorii de parcare si camera la marsarier)
7. orice alte materiale sau operatiuni mai sunt necesare.
Mentionez faptul ca nu vreau sunet de competitive dar nici bubuiala, ci doresc un sunet de calitate care sa nu deranjeze vecinii (daca se poate chiar sa aud doar eu in masina). Imi place sa ascult muzica electronica, la volum decent.
Bugetul maxim alocat este de 3500 lei.
Va multumesc! |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Joi Iul 19, 2018 12:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu este buget suficient pt. ce vrei tu sa faci. Doar insonorizarea pt. portbagaj si usi ajunge pe la 1000 de lei iar la o masina din 2015 nu cred ca ar fi necesar dar oricum pt. o imbunatatire a sunetului ai nevoie de procesor de sunet, amp, probabil un set pe fata pe 3 cai. Tot esti limitat de buget. _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Nautilus
|
Trimis: Joi Iul 19, 2018 8:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu vreau sa cred ca bugetul este un impediment atat de mare incat sa renunt asa de usor. Daca nu se poate face totul o data, atunci fac pe etape. Dar trebuie sa stiu de la ce trebuie sa plec. Nu vreau o configuratie de top, sunt convins ca va exista o imbunatatire semnificativa si daca schimb componentele vechi pe etape.
Ceea ce mi-ai spus tu este ca si cum i-ai spune unui copil dintr-un satuc de munte care viseaza sa vada un film la cinema ca niciodata el nu va putea ajunge sa vizioneze un imax.
Incearca sa nu vezi doar varful iceberg-ului ci mai degraba etapele formarii bazei lui.
Ai spus de provesor de sunet, amp... Un set pe fata pe 3 cai nu cred ca pot pune fara modificari semnificative la fata de usa, ceea nu considered ca este cazul pentru ceea ce doresc eu.
Spre exemplu, am fost in Constanta la un centru specializat si mi-a recomandat doar un sw amplificat, un alpine la vreo 400de lei (totusi cred ca a glumit.....de fapt nu).
Multumesc. |
|
| Sus |
|
 |
Nautilus
|
|
| Sus |
|
 |
Nautilus
|
|
| Sus |
|
 |
dieselstorm Pasionat

Data înscrierii: 22/Dec/2017 Mesaje: 127 Locație: Ialomita
|
|
| Sus |
|
 |
Nautilus
|
Trimis: Mar Iul 31, 2018 10:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Multumesc de pareri, astept si de la ceilalti pasionati si oameni in domeniu. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
Trimis: Mie Aug 01, 2018 7:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
De ce nu pui acum direct sistem si vrei sa faci o tiganie cu coaxiale filtre si tw?
JBL sunt impresionant de proaste.
Abia in home audio am auzit niste floorstandere pe la 2-3000e care incepeau sa sune dar comparativ cu dimensiunile lor...
Nu renteaza acel pack... mai bine iei STP la 400 lei si ai 4.5mp2
Juice sunt iar de rahat.
Player esti sigur ca vrei aftermarket? Cum ar arata in bord? Esti sigur ca navigatia actuala (daca ai) nu are iesire de optic? In cazul asta doar un adaptor optic <> coaxial te costa 2-300e comandat de prin afara.
Ne spui ca nu esti multumit de sistemul actual oem dar nu spui ce anume te nemultumeste (cat mai detaliat posibil), volumul sau cat de tare se aude, fidelitatea muzicii, genul muzicii, sursa muzicii?
Ce asteptari ai tu de la sistemul audio al masinii si nu ti le ofera? Faci auditii si esti foarte atent la microdetalii sau e mai de graba "muzica de drum", ceva sa sune bine pe fundal, sa te bine dispuna fara sa fi foarte atent la cat de corect suna? Nu ai medii / inalte, nu sunt curate, bass-ul se aude urat, nu e precis, arcuit, plin, media nu e carnoasa? Cat mai multe detalii ne sunt de folos... _________________ https://i.ibb.co/gDnJydH/248672136-4487603014658514-640329769410830447-n.jpg |
|
| Sus |
|
 |
Nautilus
|
Trimis: Mie Aug 01, 2018 9:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
Eu cred ca am spus de la inceput tot ceea ce am si ce ceea ce vreau. Probabil nu ai citit cu atentie. La imbunatatire ma refer la tot: claritate, putere, placerea, si mai ales dorinta, de a asculta cat mai mult, sa iti doresti, daca se poate, sa dormi acolo...de cat de placut se aude.
Imi doresc foarte mult sa intelegeti ceea ce doresc. Nu bubuiala, vreau muzica.
Multumesc |
|
| Sus |
|
 |
Nautilus
|
|
| Sus |
|
 |