Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Configuratie Saab 9-3 Sedan (2008+)

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
KeR
Pasionat

Data înscrierii: 04/Ian/2007

MesajTrimis: Vin Iul 09, 2010 7:18 pm    Titlul subiectului: Configuratie Saab 9-3 Sedan (2008+) Răspunde cu citat (quote)

Desi sunt cam decis cu ce fel de sistem sa-mi iau vreau sa primesc un feedback si de la voi si sper ca nu am ales tampenii mari (nu le-am cumparat oricum asa ca fara mila!). Smile

De masina am zis in titlu - Saab 9-3 Sedan din 2008.
Bugetul disponibil - In principiu cat este nevoie dar fara sa dau banii pe nu are sens - undeva la 6000 RON fara subwoofer + amp + incinta pt el.

HU - Problema principala este desigur cea ca nu vreau sa stric linia bordului. Pentru a face asta este nevoie doar sa merg pe o solutie 2 DIN - nimic altceva, bordul fiind destul de simplu.
Singura varianta ok so far (desi f scumpa imo) este:
Apline W502 + procesor audio PXA-H100 (pt eq, dsp, ta si preout de4v) - http://www.be-loud.ro/produse/DVD_-_TV_Auto/ALPINE/IVA-W502/ + procesorul care ma costa cam 600 RON (nu stiu daca merita si microfonul pt imprint, sa vad) - Total - 3600 RON

Difuzoare - Aici am ales sa merg pe 3 cai si am postat separat un thread la difuzare auto ( http://www.be-loud.ro/forum/focal-sau-hertz-pt-un-sistem-3-way-t10628.html + Poza cu bordul masinii) - In principiu Hertz HSK sau Focal Polyglass - 1400 RON

Insonorizare - Am planuri mai mari cu masinuta asa ca o sa merg pe Xtreme Bulk Pack de la Dynamat - O intrebare si aici: Pot sa-mi rezolv portierele, podeaua cat si portbagajul ? - 700 RON

Amplificare - Momentan o sa ma folosesc de vechiul meu DLS CA41 - pe viitor o sa cer sfaturi cu ce sa-l schimb - 0 RON

Woofer + Amp mono - Asta o sa se intample peste inca vreo 2 - 3 luni si ma gandeam la un Apline MRP-M500 + un Hertz HX 250 sau 300 D cu incinta seald (o sa incerc sa merg pe fibreglass daca voi gasi pe cineva, sa nu ocupe mult din portbagaj) - asta o sa fie 600 + 800 + incinta - dar mai incolo

Cabluri si alte accesorii - Aici nu stiu exact cati bani or sa fie - probabil vreo 300 - 700 ron cablurile + adaptoarele 2 DIN si eventual comenzi de volan (sa vad daca are cum sa-mi faca rost be-loud de asta).
Chiar va rog pentru cabluri sa-mi dati niste sfaturi si mai vreau sa va intreb ce pot sa folosesc pentru plastice care fac zgomote urate, prea dure.

Total (fara woofer + amp) : 3600 + 1400 + 0 + 700 + 700(maximum presupun) = 6400 RON

Cam asta am de gand, instalarea o s-o fac pe cont propriu (sa am si eu ceva parte de fun in toata treaba asta).

(tl;dr) Singura chestiune unde vreau sa fiu sigur ca e ok este la HU in rest nu prea am ce face - trebuie sa dau cu banu.

Va rog frumos orice sfat si sugestie este binevenita

Multumesc anticipat

tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Mie Iul 21, 2010 12:13 pm    Titlul subiectului: Re: Configuratie Saab 9-3 Sedan (2008+) Răspunde cu citat (quote)

KeR a scris:

Woofer + Amp mono - Asta o sa se intample peste inca vreo 2 - 3 luni si ma gandeam la un Apline MRP-M500 + un Hertz HX 250 sau 300 D cu incinta seald (o sa incerc sa merg pe fibreglass daca voi gasi pe cineva, sa nu ocupe mult din portbagaj) - asta o sa fie 600 + 800 + incinta - dar mai incolo

intr-un sedan ca acesta binisor antifonat din fabrik nu ai ce face cu un sealed si ~ 400 rms. Eventual incearca 2 incinte din fibra de sticla in spatele stopurilor.
In privinta playerului stock nu l-as skimba nici sa ma impusti...saab-ul e o masina aparte si nu merita stricata nici chiar cu un alpine..parerea mea. In schimb as incerca un procesor de sunet, jl audio, mtx-ul...au niste procesoare de sunet ce it imbunatatesc sunetul si look-ul ramane stock.
http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Procesoare_de_sunet/

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum