| |
| Autor |
Mesaj |
Miha
Data înscrierii: 18/Apr/2015 Mesaje: 15
|
Trimis: Sâm Apr 18, 2015 11:14 pm Titlul subiectului: Configuratie sistem audio Renault Laguna |
|
|
Buna baieti, sper sa ma ajutati si pe mine cu un sfat.
Am o Laguna 1 din 1994 si as vrea sa-i schimb toate difuzoarele pentru ca nu se mai aud bine. Din cate am inteles de la colegii de forum, in portierele din fata am difuzoare de 16,5. Pe laterale in spate am ceva difuzoare ovale mici (nici nu stiu daca mai exista fizic, nu se aude nimic de acolo) iar pe plafoniera sunt 2 difuzoare 6x9". Am si in bord langa parbriz 2 difuzoare, nu stiu daca sunt legate la casetofon. In fine, poate este cineva cu Renault Laguna 1 pe forum si ne lamureste cum sta treaba.
Cum spuneam mai sus, as vrea sa schimb tot, difuzoare si casetofon. O colega de serviciu mi-a recomandat Alpine, asa ca iata ce am ales eu:
Pentru portiere fata: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Alpine/Type-G/SPG-17C2/
Pentru plafoniera: http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/Alpine/Type-G/SPG-69C3/
Am sa inlocuiesc casetofonul cu asta: http://www.be-loud.ro/produse/CD-Playere-MP3/ALPINE/UTE-81R/
Credeti ca in urma acestor schimbari voi avea in masina muzica nu zgomot (cum e acum)? Alpine e o firma buna? Pot avea o sonorizare sau o configuratie mai buna intr-un buget de 7-800 ron?
P.S. Nu vreau sa pun pe masina statie sau subwoofer. Dupa cate am citit la voi pe forum realizez ca bugetul e mic, dar nu vreau decat un MP3 Player cu USB si 4 difuzoare care sa se auda decent.
Multumesc anticipat baieti si sper sa fac cea mai buna alegere. |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

Data înscrierii: 14/Noi/2013 Mesaje: 921
|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 7:33 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca player poti sa mergi pe alpine pioneer sau kenwood. Alpine eu nu as lua mai sus de seria170 171 dar e doar parerea mea. Ideea e ca penultimile serii sunt mai bn facute decat ultimile. Valabil si pt pioneer.
Ca boxe..sincer ia.le pe rand si ia ceva bun. Nidecum dif alpine.. alpine face sau facea playere bune. Mergi pe dls hertz focal sau helix..
In bugetul tau incape un player si un sistem de dif pe fata de la dls..b6a sau c6a.. deasemeni o insonorizare minima e recomandata a portierelor. Apoi cand mai strangi bani pui si doua ovale bune pe spate in polita si gata sistemul. Nu ai nevoie de mai mult de 4 dif..sistem pe fata si 6x9 pe spate _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
inele mdf 0744902538 adrian |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 7:34 am Titlul subiectului: |
|
|
Ca player poti sa mergi pe alpine pioneer sau kenwood. Alpine eu nu as lua mai sus de seria170 171 dar e doar parerea mea. Ideea e ca penultimile serii sunt mai bn facute decat ultimile. Valabil si pt pioneer.
Ca boxe..sincer ia.le pe rand si ia ceva bun. Nidecum dif alpine.. alpine face sau facea playere bune. Mergi pe dls hertz focal sau helix..
In bugetul tau incape un player si un sistem de dif pe fata de la dls..b6a sau c6a.. deasemeni o insonorizare minima e recomandata a portierelor. Apoi cand mai strangi bani pui si doua ovale bune pe spate in polita si gata sistemul. Nu ai nevoie de mai mult de 4 dif..sistem pe fata si 6x9 pe spate _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
Data înscrierii: 25/Oct/2014 Mesaje: 1958 Locație: Pitesti
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 10:29 am Titlul subiectului: |
|
|
Vanlla 5 coli ti.au ajuns pt ambele usi atat pt tabla exterioara cat si pt cea interioara? _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 11:27 am Titlul subiectului: |
|
|
Ok..mersi. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Miha
|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 8:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
| alecspc a scris: | | Ca player poti sa mergi pe alpine pioneer sau kenwood. Alpine eu nu as lua mai sus de seria170 171 dar e doar parerea mea. Ideea e ca penultimile serii sunt mai bn facute decat ultimile. Valabil si pt pioneer. | Player-ul Alpine 171 R e ok?
| alecspc a scris: | | Ca boxe..sincer ia.le pe rand si ia ceva bun. Nidecum dif alpine.. alpine face sau facea playere bune. Mergi pe dls hertz focal sau helix.. |
Difuzoarele Focal si Helix ies din discutie pentru ca pretul lor depaseste cu mult bugetul meu.
| alecspc a scris: | | In bugetul tau incape un player si un sistem de dif pe fata de la dls..b6a sau c6a.. deasemeni o insonorizare minima e recomandata a portierelor. Apoi cand mai strangi bani pui si doua ovale bune pe spate in polita si gata sistemul. Nu ai nevoie de mai mult de 4 dif..sistem pe fata si 6x9 pe spate |
Multumesc pentru sfaturi si pentru raspunsuri baieti.
In bugetul meu, chiar nu se gaseste nici o configuratie pentru player + difuzoare portiere fata + difuzoare spate?
As vrea sa stiu parerea voastra de profesionisti, intre Hertz si Dls (ca producatori de difuzoare) ce sa aleg?
Ma bate gandul sa suplimentez bugetul cu 100 ron si nu stiu ce sa aleg intre:
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-165.3/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/HERTZ/Dieci/Dieci-DCX-690.3/
si
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-126/
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare-auto/DLS/Performance/Classic-269/ |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 8:53 pm Titlul subiectului: |
|
|
Alpine 171 e ok dar totusi as merge pe pioneer sau kenwood. La alpine ma dispera faza cu lag la skip melodie si limitarea a 100 melodii per folder.
intre dls si hertz sincer nu stiu..mi se pare greu dd ales. As pune dls pe fata si hertz pe spate.. nu e musai sa ai aceeasi firma.
intre ovalele alea clar as merge pe hertz.sensibilitate mare si raspuns in frecventa mai jos..deci bass mai bun. Mergi fara indoiala pe hertz.. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
Miha
|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 9:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc pentru raspuns alecspc.
Am citit undeva pe forum ca daca pun difuzoarele direct pe player fara sa le leg la o statie de amplificare, difuzoarele trebuie sa fie de impedanta 2 ohmi. E adevarat? Cica se ard finalele sau difuzoarele ... nu mai stiu exact. |
|
| Sus |
|
 |
VanIIa Audiofil
|
|
| Sus |
|
 |
Miha
|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 9:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| VanIIa a scris: |
Spune NU coaxialelor Parca vroiai muzica, nu zgomot? |
Asta inseamna sa renunt la difuzoarele ovale de pe spate? Asta vrei sa zici? |
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 9:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
Daca pui dif de 2 ohmi pe player de 4 ohmi dif solicita playerul dar nu e vorba ca se arde ceva..cel putin nu la puterea asta..vorbim de 15 w . Se vor auzi ceva mai tare dif dar eu nu as face asa ceva. Destul ca se incalzeste suficient si cu dif de 4 ohmi..dapoi daca pui de 2ohmi. Pune acele ovale hertz pe spate si e ok. Si pe fata poti sa pui tot herrz..sau un sistem ceva mai incolo daca n.ai bani acu. _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
alecspc Audiofil

|
Trimis: Dum Apr 19, 2015 9:49 pm Titlul subiectului: |
|
|
Pe spate merg coaxiale..pe fata sistem..adica midbass si tw separat . Ceva mai scump dar merita _________________ ////ALPINE CDE-W233R, Â Focal Auditor R165S2, Jbl GTO938
|
| Sus |
|
 |
|