| |
| Autor |
Mesaj |
sabin
Data înscrierii: 03/Dec/2008 Mesaje: 8 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Mie Dec 03, 2008 6:02 pm Titlul subiectului: configuratie sistem |
|
|
| In primul rand salutari tuturor! In al doilea rand treaba sta ca si in cazul celorlalti useri incepatori: am nevoie de putin ajutor. Masina va fi un golf 3 gti (in doua usi) care nu stiu cand o sa apara exact, dar in decembrie cu siguranta si m-am gandit ca in limita unui buget de 1000 de euro sa fac ceva cu partea audio a masinii. Ca HU as vrea un p88rs (o mica pasiune) la mana a doua (am vazut ca e in jur de 300 de euro). Problema este la partea de bass...aici chiar nu am nicio idee. Imi schimb parerea in fiecare zi. Ca o scurta descriere as vrea sa fie ceva puternic (800-1000W RMS) orientat pe partea de SQ. Spun ca nu ma pot hotari deoarece nu stiu ce sa aleg...ori sa-mi iau deja cu incinta, ori sa vorbesc cu cineva sa-mi faca una custom, iar la amplificator nici atat. Apoi vine partea cu capacitorul si cablurile, dar asta e partea cea mai simpla, cred. Difuzoarele + amplif. pe fata + insonorizarea completa (portiere + portbagaj, poate podea daca o sa fie nevoie) o sa le las pt la anul pana cand o sa se mai "umple sacul", chiar daca o perioada o sa ascult sau ma rog, o sa simt numai bass. Eu ma gandeam la http://be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRB_120SPL/ , iar ca amplificator http://be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/JBL/GTO_14001/. Acum nu stiu cat de bine suna pe muzica acel subwoofer, fiind destinat pentru competitiile SPL. Un avantaj major ar fi ca se gaseste de cumparat acel kit de schimb in cazul in care se prajeste. Cam atat am avut de zis, acum astept pareri, opinii si multumesc anticipat celor care o sa ma ajute. |
|
| Sus |
|
 |
faibox Priceput

Data înscrierii: 12/Mar/2007 Mesaje: 350 Locație: Tulcea
|
Trimis: Vin Dec 05, 2008 4:06 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut sabin daca esti cotit pe subwooferul GZRB 120SPL cumpara intai doar difuzorul GZRW 30SPL, apoi arunca un ochi la bursa ca este o incinta GZRB 120SPL(aprox 160 ron).
Sfatul meu este sa cumperi acel GTO 14001, ,iar in bugetul subwoofer-ului te orientezi la 2 difuzoare de 30cm pe 4 ohmi fiecare,, puse intr o incinta inchisa (apelezi la cineva de pe forum)  _________________ Addicted to Bass |
|
| Sus |
|
 |
sabin
|
Trimis: Vin Dec 05, 2008 8:44 am Titlul subiectului: |
|
|
Si asta era una din variante...un subwoofer cu 2 difuzoare...numai ca am aflat o veste destul de dezamagitoare referitor la taxa de poluare si anume ca se va tripla, iar asta imi va afecta serios bugetul pt muzica... poate printr-o minune nu vorbeau serios "dragii" nostri parlamentari. |
|
| Sus |
|
 |
sabin
|
|
| Sus |
|
 |
faibox Priceput

|
|
| Sus |
|
 |
sabin
|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 12:51 am Titlul subiectului: |
|
|
O sa-l folosesc pe 4 ohmi pt ca din cate stiu, distorsiunile sunt mai mici cand impedanta este mai mare. Pentru sistemul pe fata o sa ma mai gandesc. Am ales tot Focal pentru medii si inalte ca sa nu amestec mai multe firme. Sincer sa fiu nu am ascultat niciodata Helix, dar am auzit numai lucruri bune despre ele.
Subwooferul cum ar suna mai bine, in incinta sealed sau bass-reflex? |
|
| Sus |
|
 |
faibox Priceput

|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 1:24 am Titlul subiectului: |
|
|
Dupa parerea mea tweeter-ele de la HELIX suna mult mai bine/placut ca cele Focal(am ascultat si Access si Polyglass), acum depinde si de gusturile tale... de genurile de muzica pe care le asculti.
Cu distorsiunile la impedante mici nu prea as fii de acord...totul tine de reglajele amplificatorului.
Bft! _________________ Addicted to Bass |
|
| Sus |
|
 |
sabin
|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 1:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
Cu incinta si tipul ei (sealed sau reflex) nu ma poate ajuta nimeni?  |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 1:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
Incinta ar trebui sa fie reflex, din 2 motive:
1. In specificatii scrie "recomandat pentru incinte bass-reflex"
2. Se determina asta in functie de parametri:
- Qts <= 0.40 (al tau e 0.326)
- Fs <45> Love.
Cu incinta.. poate te ajuta altcineva. |
|
| Sus |
|
 |
sabin
|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 2:35 pm Titlul subiectului: |
|
|
Mersi mult. Am vazut si eu intr-un final "recomandat pt incinte bass reflex" Iar chestia cu determinarea tipului incintei in functie de acei parametrii chiar nu o stiam...sunt incepator
Voi nu cunoasteti pe cineva care construieste incinte? Si cam cat m-ar costa una? thx anticipat! |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
Trimis: Vin Feb 27, 2009 2:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Tii recomand cu placere pe ssrli sau baubau. Le dai un mp sau ceva si vorbesti cu ei. Apropo: frumoasa configuratie. Sigur o sa iasa ceva interesant. |
|
| Sus |
|
 |
sabin
|
Trimis: Sâm Feb 28, 2009 3:19 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Facand o mica paranteza...a incercat cineva vreun amplificator de la harman/kardon? O fi ceva de capul lor? |
|
| Sus |
|
 |
baubau Audiofil

Data înscrierii: 12/Noi/2006 Mesaje: 1155 Locație: timisoara
|
Trimis: Sâm Feb 28, 2009 11:11 pm Titlul subiectului: |
|
|
ampliful harman kardon neascultandul cred ca e ceva de capul lui, dar s-ar putea sa ma insel _________________ a,e,i,o,u.........invatam sa spunem nu!!!!!!
execut incinte custom,id mess: baubau_bogdan |
|
| Sus |
|
 |
|