|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
cezarjipa
Data înscrierii: 11/Sep/2008 Mesaje: 8
|
Trimis: Joi Sep 11, 2008 7:46 pm Titlul subiectului: configuratie Suzuki Swift 2008 |
|
|
Salut.
Am asa :
-o masina de 3,7metri (mica)
-4 locuri pt. dif. de 13 cm diametru, cate una in partea de jos a portierelor si 2 twetere in fata la nivelul oglinzilor retrovizoare.
-am un HU din fabrica, de schimbat si el
Am nevoie de o configuratie care sa contina :
- o pereche de difuri de 13 cm pe spate, simple
- o pereche de difuri sisteme 2 comp. pe fata
- un HU care sa faca inutil un amplif separat, pentru ca nu vreau amplif separat, n-am spatiu
- difurile sa redea joasele decent, macar la nivelul magnaturilor pe care le-am folosit ceva timp, pt. ca n-am loc nici de sub.
- intrucat distanta dintre difurile din fata si twetere mi se pare destul de mare, vreau pt. fata niste twetere 'moi', care sa redea mai degraba medii decat inalte, daca asa ceva e posibil tehnic. Nu am chef de inalte tipatoare, separate de celelalte sunete, ca sufar de urechi . Era mai nimerita o setare gen 3 comp., ca la golf sau polo, da' asta e masina, cu asta defilez.
Munca mea de informare a produs un posibil candidat pentru HU, si anume un JVC foarte scump care se lauda cu 4x70, respectiv 4x30 RMS, plus un DSP si o groaza de functii. Am deja un JVC si sunt multumit de el, insa pe o configuratie f. ieftina.
La capitolul boxe insa e greu sa-mi dau seama care din ofertele de 13 cm au habar de joase mai mult decat altele.
Bugetul este practic nelimitat, spre 2000 euro and so.
Numai bine. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007 Mesaje: 1011 Locație: on a vibe
|
Trimis: Joi Sep 11, 2008 9:12 pm Titlul subiectului: |
|
|
din cate stiu eu nu cred ca va fi usor sa schimbi head unit-ul la suzu...
ca headunit nou ti-as recomanda
http://www.be-loud.ro/produse/CD_Playere_MP3/ALPINE/CDA-9887R/
sau
http://www.mybecker.com/enUK/CAR+HIFI-Grand+Prix+7990-Overview.html
era 400E pe la luxacustica acu' ceva timp, nu are DSP da' e portocaliu si sobru si nu suna rau becker.
la boxe si tweeter-e nu ma bag, eu am avut numai agresive deci...
preferabil ar fi totusi un aparat cu dsp si crossover, sa poti seta cat mai bine frecventele de taiere si din pante sa-ti atenuezi tweeter-ele cum vrei. _________________ loud & proud member of SQNLL team
high energy music expression  |
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

Data înscrierii: 08/Mai/2008 Mesaje: 426 Locație: Brasov
|
|
| Sus |
|
 |
cezarjipa
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:04 am Titlul subiectului: |
|
|
Mersi pentru raspunsuri baieti.
De fapt, din experienta proprie si personala, ati auzit vreodata o configuratie fara amplif. separat care sa se auda decent ? Ca asta e principala mea problema. De sub pot sa ma lipsesc cu usurinta, ramane partea cu distorsiunile amplifului intern. De aia insist pe un 4x30 RMS la un cd player, in loc de 4x20 cat au majoritatea ofertelor, poate ma descurc si asa.
Cu Focal e ciudat ca datele tehnice indica o redare joase plecand de la mijlocul frecventelor joase. Adica la polyglassuri de 13 cm, de la 75 hz.
Ce-i drept, cam pe acolo sunt si joasele pe care o sa le ascult eu, insa ma intreb daca chiar reda de acolo, sau, cum fac alti producatori, se lauda cu una si iese altceva.
Incerc oricum sa ma uit peste modelele acelea. |
|
| Sus |
|
 |
Body28 Audiofil

Data înscrierii: 08/Iul/2008 Mesaje: 861 Locație: Panciu/now Iasi
|
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 7:09 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sunt putini care nu umfla parametrii. In legatura cu difuzoarele de 13, poate sunt si care coboara cu 10-15hz mai mult. Dar asta cred ca e maximum unuor astfel de difuzoare.
Eu am Panasonic CQ-C7303N, este identic cu CQ-C7703N, singura diferenta consta in faptul ca al meu are pe foaie 50x4, pe langa 70x4 al celuilalt model.
Au setari peste setari, se aud bine, dar pana la urma tot Panasonic-uri sunt. A se intelege ca nu e firma care sa se ocupe numai cu acest domeniu, car audio, deci nu investeste mult in cercetarea si testarea unor produse noi si mai performante.
Mie mi s-a parut suficient ce am ascultat intr`un VW Polo '03 ( masina mica ) : Pio 3000MP ( 50W x 4 ) + ESA 213 ( 35-80W RMS ) + Pio TS-A6911 pe polita ( 80W RMS ). Aveai parte de sunet din toate partile, inalte cuminti, medii si 'bass' din plin.
Nu investi f mult in player, cele scumpe au setari (pentru amplificatoare si subwoofere in marea parte ) care le determina acel pret ridicat. Nu ar fi rau ca sa achizitionezi un player mai cuminte si un amplificator decent pe 4 canale, unul mic care sa incapa chiar si sub unul dintre scaunele din fata. _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 7:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Andry a scris: | | Nu investi f mult in player, cele scumpe au setari (pentru amplificatoare si subwoofere in marea parte ) care le determina acel pret ridicat. Nu ar fi rau ca sa achizitionezi un player mai cuminte si un amplificator decent pe 4 canale, unul mic care sa incapa chiar si sub unul dintre scaunele din fata. |
In caz ca nu stiai, pentru un sistem cu pretentii hu reprezinta prima si cea mai importanta investitie pentru ca el "formeaza" sunetul.
Din cate am inteles bugetul nu este o problema, asa ca este pacat sa nu beneficieze de un HU cu dsp. recomandarile tale pentru hu sunt chiar pe langa, oare cate ai ascultat din ele?
Recomandarea ta polyglass e iarasi aiurea, trebuie amplificate ca sa cante, altfel gama access suna mai bine decat ele si e si mai ieftina.
Un amplificator se monteaza unde se poate raci ca lumea, nu in spatii restranse si inchise, mai nou trec o gramada de chestii pe sub scaune si e mai greu sa montezi amplificatoare pe acolo... Iar alea care incap sub scaune de obicei sunt stifturi ordinare.
Legat de focal, in incinte inchise si insonorizate si CU AMPLIFICARE coboara foarte bine. _________________ loud & proud member of SQNLL team
|
| Sus |
|
 |
cezarjipa
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:07 pm Titlul subiectului: |
|
|
Aveti amandoi dreptate, in sensul ca HUturile scumpe au, pe langa DSP util, mosfeturi putin mai puternice, sasiu mai rezistent si aspect ceva mai putin 'plastic', si plusuri neinteresante pentru un novice ca mine, cum ar fi grafica OEL, setari pt. amplif si sub, intrari USB sau mai stie eu ce.
Pina la urma imi calc pe inima si-mi pun un amplif separat in portbagaj. Se va duce dracului rabatarea banchetei, asta e.
Ideea e ca intr-adevar, din cate mi s-a spus, difurile din virf de gama au nevoie de amplif separat ca sa merite diferenta de pret fata de ceva inferior. Or, la 13 cm diam., e clar ca imi trebuie ceva mai de soi.
Anyway, Swiftul imi vine in cateva saptamani, mai am putintel timp. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:27 pm Titlul subiectului: |
|
|
te mai intreb o data, esti convins ca se poate da jos hu stock?
daca vrei amplificare cu atat mai mult iti trebuie un hu mai destept, cu iesiri preamplificate ca lumea, hi volt si, de ce nu, cu multichannel.
in plus gandeste-te ca toate usile cu difuzoare trebuie insonorizate si vei investi si in partea de cabluri/semnal/alimentare.
eu nu cred ca-i musai sa iei amplificator, tweeter-ele le poti lua si din gama medie sau chiar mai smechere (stiu pe cineva care a pus tweeter-e hi energy direct pe un 9855, in full active si nu sunau rau), iar un woofer care sa cante corect amplificat doar de 20W cred ca se gaseste...
ps aaaa, cateva saptamani, pai ai timp sa faci munca de documentare . _________________ loud & proud member of SQNLL team
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:34 pm Titlul subiectului: |
|
|
imi cer scuze, nu am observat factorul cel mai important, si anume bugetul. in banii astia iti achizitionezi un player sanatos ( p88rs/ rs II ) , amplificator pe 4 canale ( jl, focal, ti-as sugera sa incerci si harman/kardon , dar nu stiu nimic despre ele; ceva mic in orice caz ) , iar la difuzoare posibilitatile sunt infinite ( metaforic vorbind ) .
intr-adevar, la un asemenea buget este obligatoriu si o insonorizare pe masura si cablaj de o calitate superioara. _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter! |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:42 pm Titlul subiectului: |
|
|
| Andry a scris: | | ti-as sugera sa incerci si harman/kardon , dar nu stiu nimic despre ele; ceva mic in orice caz ) . |
zi-mi si mie de unde se cumpara amplificatoare dastea pentru CAR AUDIO, ca daca-s bune cum zici tu iau o tona.
HK vinde numai sisteme OEM, la preturi mega nesimtite pentru ca echipeaza masini de top (bmw etc) , sisteme care de departe nu-si merita banii.
andry sa nu crezi ca am ceva cu tine, esti tanar si ai tot timpul sa inveti, sper sa nu te superi. _________________ loud & proud member of SQNLL team
|
| Sus |
|
 |
cezarjipa
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:44 pm Titlul subiectului: |
|
|
| bezz a scris: | te mai intreb o data, esti convins ca se poate da jos hu stock?
daca vrei amplificare cu atat mai mult iti trebuie un hu mai destept, cu iesiri preamplificate ca lumea, hi volt si, de ce nu, cu multichannel.
in plus gandeste-te ca toate usile cu difuzoare trebuie insonorizate si vei investi si in partea de cabluri/semnal/alimentare.
eu nu cred ca-i musai sa iei amplificator, tweeter-ele le poti lua si din gama medie sau chiar mai smechere (stiu pe cineva care a pus tweeter-e hi energy direct pe un 9855, in full active si nu sunau rau), iar un woofer care sa cante corect amplificat doar de 20W cred ca se gaseste...
ps aaaa, cateva saptamani, pai ai timp sa faci munca de documentare . |
Da, am cateva sapt. sa-mi storc creierii, nice
Intr-adevar, nu stiu daca se poate da jos jaful de fabrica. Daca nu, atunci m-am agitat degeaba. Cei de la Suzuki habar n-au sa vanda o masina, daramite sa-i mai intreb cum e cu aspectul asta particular.
Sigur ca un amplif intern se poate descurca singurel, am deja o astfel de configuratie si merge, desi are un JVC la baza, fara DSP, insa cu un decodor digital-analog foarte bun (m-am uitat la ffirma producatoare, ca nu-l face JVC ). Problema nu e puterea, pentru ca 4x20 W inseamna totusi cam cat am eu in sufragerie la un sistem NAD + M.A. de 1000 EUR si zau daca nu e suficient pentru 2 urechi. Am 'inteles' de la niste pasionati ca amplifurile separate trimit curentul ala electric altfel decat un player, indiferent despre ce putere vorbim. De pilda, seria polyglass de la focal nici n-are sens s-o pui pe un amplif intern, ba chiar am un amic mai dement care si-a pus 2 amplifuri intr-un polo ca sa asculte niste polyglassuri mari (cred ca de 16). Se auzeau niste joase frumoase, fara distorsiuni la volum mare, ceea ce eu personal n-am mai auzit nicaieri. |
|
| Sus |
|
 |
bezz Audiofil

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 8:48 pm Titlul subiectului: |
|
|
uite aici un amplificator excelent (calitate/pret) numai potrivit pentru un sistem tweeter+midbass, in configuratie multichannel, arhi-suficient pentru o masina mini cum este suzu. boxele in usile spate devin putin inutile.
http://www.be-loud.ro/produse/Amplificatoare_auto/HELIX/E40_Esprit/
si daca instalarea e ingrijita si organizata (se strang cablurile si se baga in tresa, cu bucla sub bancheta) poti sa rabati linisti bancheta, dar la ce folos?
polyglass au joase si medii super, sunt masini care au castigat cupe cu aceste difuzoare de gama medie. ar trebui sa asculti un subaru legacy, cu HU stock si polyglass amplificate (si instalate ca lumea). dar sunt unii care zic unele despre tweeter-ele focal . _________________ loud & proud member of SQNLL team
|
| Sus |
|
 |
Andry Priceput

|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
bezz ai pm, nu ma supar si nici nu o sa sar cu gura, te respect ca persoana si coleg de forum/pasiune.
despre amplificatorul E40 Esprit ai putea sa-l rogi pe AlexBanu sa iti povesteasca mai multe despre acest amplificator pe care si l-a achizitionat de curand. Din cate stiu este foarte multumit de alegerea facuta!
edit : scuza-ma, graba strica l**a ..adica treaba. cu gandul in alte parti cand ti-am scris numele. _________________ RIP Peugeot...
Waitin` for the Volvo, a new chapter!
Ultima modificare efectuată de către Andry la Vin Sep 12, 2008 10:45 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
cezarjipa
|
Trimis: Vin Sep 12, 2008 9:20 pm Titlul subiectului: |
|
|
Hmm, ce-mi recomanzi tu aici + 400 RON si ajung la amplifuri clasa A. Asa ceva n-am nici acasa. Merita asta pt. 4 boxe de 13 cm ?
Poti face o comparatie intre nemtii astia de la helix si cei de la magnat/em.phase ? Sau e 'sacrilegiu '?
Sigur ca o sa bag niste bani si in portiere/cablaj. Am deja sarme Supra. |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You cannot attach files in this forum You can download files in this forum
|
|