| |
| Autor |
Mesaj |
dl_dr25 Pasionat
Data înscrierii: 03/Ian/2007 Mesaje: 51
|
Trimis: Dum Feb 04, 2007 11:10 pm Titlul subiectului: conteaza marimea??????????????? |
|
|
| conteaza marimea???????????????vreau sa stiu daca este vreo diferenta intre doua boxe care au acelesi puteri dar unele sint de 16cm si altele de13cm(ma refer la acuratetea sunetului pe care il scot??) multam |
|
| Sus |
|
 |
AdySoLenZa Priceput
Data înscrierii: 24/Sep/2006 Mesaje: 340 Locație: Micul Paris...
|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 12:45 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pai depinde daca iti incap tie in usi daca iti incap de 13 pui de 13 daca iti incap de 16 pui de 16 automat. Cele de 16 scot mai mult bass...cam asta ar fii singura diferenta. |
|
| Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

Data înscrierii: 31/Aug/2006 Mesaje: 377 Locație: Cluj-Napoca
|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 12:48 am Titlul subiectului: |
|
|
conteaza marimea
cele mai mari ar coborĂą mai jos in frecventa si nu distorsioneaza asa tare la volum mare (comparativ cu 13 cm, lasand la o parte playerul), dar si calitatea asta e discutabila
daca vor fi montate in usi pe o masina care are subwoofer nu prea ar fi nevoie de frecvente joase din partea lor iar in unele cazuri si zdrangane usa
oricum, difuzorul fiind mai mare altcumva reda sunetele intre 100-1000 hz , probabil e si mai "galagios" (aici e vorba se sensibilitate, nu de puterea suportata)
in concuzie, daca masina e prevazuta cu gauri pt difuri de 16.5 e foarte bine, daca are locuri de 13 cm si se pot pune cu inel adaptor si fara inconveniente difuri de 16.5 e binisor, dar nu se merita sa tai tabla si sa improvizezi pe acolo doar ca sa fie de 16.5 in locul celor de 13 |
|
| Sus |
|
 |
pesteimputit Pasionat
Data înscrierii: 18/Noi/2006 Mesaje: 141
|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 2:10 am Titlul subiectului: |
|
|
@AnDrU
Gresesti,
Daca sunt bani si se poate este de preferat montarea unor difuzoare cu diametru mai mare in usle fata. Este adevarat ca un subwoofer poate "canta" si sus dar este de preferat sa fie taiat cat mai jos (80Hz maxim) si cu o panta cat mai mare (12\24dB pe octava), pt a tine stageul in fata, altfel aparand o intarziere sesizabila (mai mult sau mai putin) intre sunetul subwooferului si cel al difuzoarelor fata.
In concluzie:
Daca se pot instala difuzoare de 165mm e de preferat sa fie instalate in locul celor de 130 (mai ales ca majoritatea seturilor high-end sunt de 165mm, nu ca aici ar fi cazul de asa ceva) |
|
| Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 3:36 am Titlul subiectului: |
|
|
prin "inconveniente" a se intelege
- nu se deschide geamul de tot (da in magnetul difuzorulu)
- trebuie modificat/schhimbat panoul de usa
- trebuie traforat in tabla portierei
in unul dintre cazurile de mai sus chiar mi s-ar parea o tampenie sa se puna difuzoare de 165 in loc de 130, dar in fond fiecare face ce vrea cu masina lui |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
|
| Sus |
|
 |
Sociopatul Tandru Pasionat
Data înscrierii: 20/Dec/2006 Mesaje: 68
|
Trimis: Lun Feb 05, 2007 3:38 pm Titlul subiectului: |
|
|
Ia o rigla scurta (10cm) fixeaz-o pe marginea unei mese, tensioneaz-o si da-i drumul brusc. O sa observi ca oscileaza cu o anumita frecventa.
Pune o rigla mai lunga (30cm) fixeaza-o pe marginea aceleeasi mese, tensioneaz-o si elibereaz-o brusc. O sa observi ca oscileaza cu o anumita frecventa de data asta, mai rara putin decat la rigla de scurta (cea de 10cm).
Ei in spatele acestui experiment stau partial raspunsurile la intrebarile legate de marime.
Cat mai mare.. cat mai jos in frecventa
Mai mic, inalt in frecventa.
Apropos ai vazut tu vreun tweeter cu membrana mare? |
|
| Sus |
|
 |
AnDrU Priceput

|
Trimis: Mar Feb 06, 2007 3:44 am Titlul subiectului: |
|
|
mihai proprietarul acelui golf sigur nu a cumparat sau montat acele difuzoare de 20 pentru ca scria pe ele 200W RMS daca ma intelegi ce vreau sa spun  |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Mar Feb 06, 2007 4:15 pm Titlul subiectului: |
|
|
normal ca nu.. le-a cumparat pentru ca nu era multumit de mid basii DLS Iridium de 16,5 si vroia mai mult bass din usi...
E vorba de niste difuzoare high end pentru boxe de interior:
http://www.tymphany.com/datasheet/pdf/pl/830884.pdf
Puterea nici nu este specificata  |
|
| Sus |
|
 |
|