|
|
| |
| Autor |
Mesaj |
IceBreaker
Data înscrierii: 03/Iul/2006 Mesaje: 2
|
Trimis: Lun Iul 03, 2006 2:00 am Titlul subiectului: criterii de alegere ale unui amplificator |
|
|
salutare!!
care sunt criteriile de alegere ale unui amplificator?
sunt indecis.am vazut cateva. toate au in punte intre 150 - 200,dar au alt raspuns de frecventa, au alt S/N ratio, alt filtru low pass si high pass...cu ce ne ajuta acesti parametrii in alegerea unui amplificator,ptr un subwoofer ?? |
|
| Sus |
|
 |
mihai Site Admin
Data înscrierii: 27/Iun/2006 Mesaje: 1952
|
Trimis: Lun Iul 03, 2006 11:45 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Nu au toate intre 150 si 200W in punte. Alege unul cu o putere corecta pentru subwoofer-ul tau. Ce woofer va alimenta?
Atentie, wattii nu sunt tocmai acelasi lucru la diversi producatori... 50W DLS sau JBL etc nu inseamna acelasi lucru cu 50W SAL, etc
Zi-mi ce woofer ai si pot sa-ti recomand cateva amplificatoare.
Fiind pentru subwoofer, poti sa alegi un amp mono, pe un singur canal.
Raspunsul in frecventa si SN ratio conteaza mai putin cand amplifici un subwoofer, amplificatoarele mono chiar au un raspuns in frecventa limitat, de pana in 300-500 Hz
Filtrele low pass / high pass, chiar daca sunt diferite fac in esenta acelasi lucru: Cu ajutorul lor poti alege ce interval de frecvente este amplificat:
LPF - low pass filter - filtru trece jos -> utilizat la subwoofer pentru a taia frecventele de peste o anumita valoare (60, 80, 100, 140 Hz etc)
HPF - high pass filter - filtru trece sus -> exact invers, cand amplifici difuzoare si nu vrei sa redea si bass (pentru ca ai woofer-ul pentru bass). Poti alege sa tai bass-ul de sub 80, 100 Hz, etc |
|
| Sus |
|
 |
|
|
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum Nu puteți vota în chestionarele din acest forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|
|