| |
| Autor |
Mesaj |
KeR Pasionat
Data înscrierii: 04/Ian/2007 Mesaje: 69
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 1:53 pm Titlul subiectului: Cum deosebesc "+" de "-" la niste boxe ? |
|
|
Am niste boxe pt fata care urmeaza sa le inlocuiasca pe cele stock(pug206). Intrebarea mea este cum leg firele la noile boxe?
Am citit pe http://206gti.net/front_speakers.shtml si mai mult m-a incurcat. Trebuie sa leg si cu firele de la tweetere sau cum?
Rog sa ma scoata cineva nitel din ceata.
Multumesc anticipat. _________________ Whyismyspacebarnotworking?! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 2:04 pm Titlul subiectului: Re: Cum deosebesc "+" de "-" la niste bo |
|
|
| daca ai sistem cu crossover-e (filtre) conectezi +/- HU la intrarea filtrului, si +/- tw la iesirea din filtru ptr tweeter, +/- woofer la iesirea din filtru ptr woofer. daca nu ai crossovere, ci doar un condensator pe tweeter, atunci le conectezi in paralel (tw + woofer) la semnalul de la player. pentru a verifica daca ai nimerit polaritatea unui difuzor, vezi ca membrana difuzorului sa bata pe basi spre exterior (magnet--->capac). |
|
| Sus |
|
 |
KeR Pasionat
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 2:23 pm Titlul subiectului: |
|
|
Oki deci sa inteleg ca daca nu le pun bine nu are nimic ci doar se aude prost.
Ideea este ca nu am tweetere si nici nu imi pun acum(am de pus boxe dual-cone).
Deci mai leg ceva cu firele de la tweetere(unde de fapt nu sunt tweetere) ?
Presupun ca doar firele care se afla deja pe boxele stock le conectez direct la astea si gata ? _________________ Whyismyspacebarnotworking?! |
|
| Sus |
|
 |
asus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006 Mesaje: 2144 Locație: sibiu
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 2:52 pm Titlul subiectului: |
|
|
| pai daca nu pui tweetere nu mai pui firele respective. leaga firele de la HU direct la difuzoare si gata. apoi dai tare si vezi cum misca membrana si asculta daca suna mai bine cu balance-ul la extreme (stg....dr). daca suna basii mai bine cand dai doar stg sau doar dr, una din ele e pusa invers. vezi miscarea membranei sa vezi care. |
|
| Sus |
|
 |
bass2loud4u Pasionat
Data înscrierii: 23/Ian/2007 Mesaje: 66
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 4:03 pm Titlul subiectului: Re: Cum deosebesc "+" de "-" la niste bo |
|
|
| KeR a scris: | Am niste boxe pt fata care urmeaza sa le inlocuiasca pe cele stock(pug206). Intrebarea mea este cum leg firele la noile boxe?
Am citit pe http://206gti.net/front_speakers.shtml si mai mult m-a incurcat. Trebuie sa leg si cu firele de la tweetere sau cum?
Rog sa ma scoata cineva nitel din ceata.
Multumesc anticipat. | Ca sa deosebesti + de - iei o baterie de 1,5v si o legi la bornele de le boxa pt scurt timp... cand difuzorul este impins in fatza inseamna ca + este firul care merge la +la baterie..
Creca m-am exprimat bine... |
|
| Sus |
|
 |
dgdgaby Audiofil

Data înscrierii: 06/Dec/2006 Mesaje: 1202 Locație: BUCURESTI
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 5:47 pm Titlul subiectului: |
|
|
| cand te uiti la magnet de obicei + este in parta dreapta |
|
| Sus |
|
 |
KeR Pasionat
|
Trimis: Sâm Ian 27, 2007 8:41 pm Titlul subiectului: |
|
|
Multumesc mult pt raspunsuri.
Treaba lui bass2loud4u cu bateria atat de simpla si totusi atat de folositoare. In felul asta am pus din prima bine.
Boxa stock avea invers + cu - fata de cea pusa ulterior. _________________ Whyismyspacebarnotworking?! |
|
| Sus |
|
 |
bass2loud4u Pasionat
Data înscrierii: 23/Ian/2007 Mesaje: 66
|
Trimis: Dum Ian 28, 2007 2:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
| KeR a scris: | Multumesc mult pt raspunsuri.
Treaba lui bass2loud4u cu bateria atat de simpla si totusi atat de folositoare. In felul asta am pus din prima bine.
Boxa stock avea invers + cu - fata de cea pusa ulterior. | di ba ca am fo si io util pe forum-ul asta:P |
|
| Sus |
|
 |
|