Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cum le leg

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse

Autor Mesaj
ADI
Priceput

Data înscrierii: 30/Noi/2007

MesajTrimis: Vin Dec 26, 2008 1:43 am    Titlul subiectului: Cum le leg Răspunde cu citat (quote)

Salutare...Am 2 difuzoare auto pe 4 ohm , cum le leg in serie sau in paralel ca sa se faca la 8 ohm ???
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
mircea_ioan_25
Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Dec 26, 2008 2:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

asta e un topic deschis aiurea total...eu sincer am impresia k tu alergi dupa posturi...sau k sa ma intelegi esti un post-hunter...acest subiect cred k s-a discutat de zeci de ori..oricum e o notiune elementara ..iar tu ca PASIONAT ar fi trebuit sa o cunosti...cauta in posturile mai vechi si o sa gasesti exact ce te intereseaza...si nu mai posta doar de dragul de a strange cat mai multe posturi...si nici nu incepe topicuri fara rost...totusi refuz sa cred ca chiar nu ai habar de cum se obtine o impedanta de 2 sau 8 ohmi din 2 difuzoare de 4... Wink ..bafta
Sus
adypala
Priceput

Data înscrierii: 15/Iun/2008

MesajTrimis: Vin Dec 26, 2008 8:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

lasa-l ma.....e Craciunul Laughing
Sus
ADI
Priceput

Data înscrierii: 30/Noi/2007

MesajTrimis: Vin Dec 26, 2008 10:08 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pai cum le leg in serie sau paralel ,, eu am 2 dufozoare pe 4 ohm si vreu sa le fac pe 8 ohm cum le leg ??
Sus
moisoiu
Priceput

Data înscrierii: 11/Apr/2008
Locație: Oradea

MesajTrimis: Vin Dec 26, 2008 1:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mi-a dato un prieten de aici de pe forum ca si eu eram curios cum leg un subwoofer la 1 ohm dar sincer (nu am inteles)

p&s.jpg
 Description:
 Filesize:  47.88 KB
 Viewed:  336 Time(s)

p&s.jpg

Sus
Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Vin Dec 26, 2008 3:39 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

daca ai 2 bobine de 4 ohm , in paralel vei avea 2 ohm , in serie vei avea 8ohm
daca ai 2 bobine de 2 ohm , in paralel vei avea 1ohm iar in serie vei avea 4ohm .

in principiu , in paralel se imparte impedanta unei bobine la 2, iar in serie se aduna impedanta ambelor bobine .
metoda de conectare o ai in desenul pe care ti l-am dat.
In cazul desenului de mai sus am folosit un difuzor cu doua bobine si un amplificator monoblock, acelasi tip de conectare se foloseste si atunci cand ai doua difuzoare a cate o bobina .

p&s2.JPG
 Description:
 Filesize:  58.2 KB
 Viewed:  315 Time(s)

p&s2.JPG

Sus
syndel
Pasionat

Data înscrierii: 04/Aug/2008
Locație: Ploiesti

MesajTrimis: Sâm Dec 27, 2008 4:50 pm    Titlul subiectului: Re: Cum le leg Răspunde cu citat (quote)

ADI a scris:
Salutare...Am 2 difuzoare auto pe 4 ohm , cum le leg in serie sau in paralel ca sa se faca la 8 ohm ???

Scuzati offtopicul dar oare nu nu este vorba de fizica elementara, ceea ce am facut cu totii macar in liceu sau daca imi aduc bine aminte, in clasa a VII-a? Laughing

Un An Nou mai bun!
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Diverse Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum