| |
| Autor |
Mesaj |
ADI Priceput
Data înscrierii: 30/Noi/2007 Mesaje: 265
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 1:43 am Titlul subiectului: Cum le leg |
|
|
| Salutare...Am 2 difuzoare auto pe 4 ohm , cum le leg in serie sau in paralel ca sa se faca la 8 ohm ???
|
|
| Sus |
|
 |
mircea_ioan_25 Priceput

Data înscrierii: 21/Mai/2008 Mesaje: 711 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 2:06 am Titlul subiectului: |
|
|
asta e un topic deschis aiurea total...eu sincer am impresia k tu alergi dupa posturi...sau k sa ma intelegi esti un post-hunter...acest subiect cred k s-a discutat de zeci de ori..oricum e o notiune elementara ..iar tu ca PASIONAT ar fi trebuit sa o cunosti...cauta in posturile mai vechi si o sa gasesti exact ce te intereseaza...si nu mai posta doar de dragul de a strange cat mai multe posturi...si nici nu incepe topicuri fara rost...totusi refuz sa cred ca chiar nu ai habar de cum se obtine o impedanta de 2 sau 8 ohmi din 2 difuzoare de 4... ..bafta
|
|
| Sus |
|
 |
adypala Priceput
Data înscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 253
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 8:20 am Titlul subiectului: |
|
|
lasa-l ma.....e Craciunul
|
|
| Sus |
|
 |
ADI Priceput
Data înscrierii: 30/Noi/2007 Mesaje: 265
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 10:08 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pai cum le leg in serie sau paralel ,, eu am 2 dufozoare pe 4 ohm si vreu sa le fac pe 8 ohm cum le leg ??
|
|
| Sus |
|
 |
moisoiu Priceput
Data înscrierii: 11/Apr/2008 Mesaje: 211 Locație: Oradea
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 1:32 pm Titlul subiectului: |
|
|
mi-a dato un prieten de aici de pe forum ca si eu eram curios cum leg un subwoofer la 1 ohm dar sincer (nu am inteles)
| Description: |
|
| Filesize: |
47.88 KB |
| Viewed: |
336 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
Pigoo Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008 Mesaje: 1625 Locație: Constanta
|
Trimis: Vin Dec 26, 2008 3:39 pm Titlul subiectului: |
|
|
daca ai 2 bobine de 4 ohm , in paralel vei avea 2 ohm , in serie vei avea 8ohm
daca ai 2 bobine de 2 ohm , in paralel vei avea 1ohm iar in serie vei avea 4ohm .
in principiu , in paralel se imparte impedanta unei bobine la 2, iar in serie se aduna impedanta ambelor bobine .
metoda de conectare o ai in desenul pe care ti l-am dat.
In cazul desenului de mai sus am folosit un difuzor cu doua bobine si un amplificator monoblock, acelasi tip de conectare se foloseste si atunci cand ai doua difuzoare a cate o bobina .
| Description: |
|
| Filesize: |
58.2 KB |
| Viewed: |
315 Time(s) |

|
|
|
| Sus |
|
 |
syndel Pasionat
Data înscrierii: 04/Aug/2008 Mesaje: 158 Locație: Ploiesti
|
Trimis: Sâm Dec 27, 2008 4:50 pm Titlul subiectului: Re: Cum le leg |
|
|
| ADI a scris: | | Salutare...Am 2 difuzoare auto pe 4 ohm , cum le leg in serie sau in paralel ca sa se faca la 8 ohm ??? |
Scuzati offtopicul dar oare nu nu este vorba de fizica elementara, ceea ce am facut cu totii macar in liceu sau daca imi aduc bine aminte, in clasa a VII-a?
Un An Nou mai bun!
|
|
| Sus |
|
 |
|