Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cum pot sa reglez amplificatorul?

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
yorapper

Data înscrierii: 24/Ian/2012

MesajTrimis: Lun Ian 30, 2012 7:05 pm    Titlul subiectului: Cum pot sa reglez amplificatorul? Răspunde cu citat (quote)

Salut nu ma pricep prea bine la reglat amplificatorul si poate stie cineva cum sa il las pt a fi sunetul ok.
Am atasat si o poza cu butoanele de pe el..e un blaupunkt gta 275.
Eu l'am pus pe 1 canal bridge 210w rms la un subwoofer mac de 240w rms si am conectat un adaptor high low la casetofonul standard al masinii..
La bass boost am lasat minim dar nu inteleg la restul cum sa le las pt ca nu ma pricep din pacate..
La casetofonul masinii nu am setari pt subwoofer

Car-amplifier-Blaupunkt-GTA-275_1_enl.jpg
 Description:
 Filesize:  55.95 KB
 Viewed:  1086 Time(s)

Car-amplifier-Blaupunkt-GTA-275_1_enl.jpg

Ultima modificare efectuată de către yorapper la Mie Feb 01, 2012 7:22 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
yoiedi
Priceput

Data înscrierii: 22/Apr/2010

MesajTrimis: Lun Ian 30, 2012 8:41 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cross pe lpf, lpf setat putin mai jos de jumate, bass boost pe 0
si level(gain) cat sa nu distorsioneze...adica il dai initial la 0, te duci in masina dai playerul la maximul volumului la care vrei sa asculti si apoi reglezi gain-ul pana distorsioneaza...si il lasi mai jos de punctul in care incep distorsiunile. distorsiunile iti vor incepe la un nivel destul de mic din cauza acelui adaptor hi-low
Sus
yorapper

MesajTrimis: Lun Ian 30, 2012 10:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms de raspuns o sa ma duc sa le pun asa sa vad..eu le aveam pe toate la jumate si cross era la flat..tot tu parca mi'ai zis sa nu pun adaptorul dar nu aveam pinii de care mi'ai spus..schema era generala
Sus
yorapper

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2012 3:32 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am reglat amplificatorul dar daca dau la level mai aproape de 8v se aude mai incet si spre 0.3v se aude mai tare..tu ziceai sa incep de la 0..nu prea inteleg dc e asa..
EU am legat subwooferul unde arata bridge,asta inseamna ca e in punte si are 210 rms?

'amplificator auto 2 canale, clasa A/B
putere:

4 ohmi, stereo: 2 x 75W RMS (2 x 160W max)
4 ohmi, in punte: 1 x 210W RMS (1 x 425W max)'
Sus
yoiedi
Priceput

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2012 4:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

acei volti se refera la puterea pre-out-ului de la player, mai exact ar ajuta teoretic la o reglare mai corecta a amplificatorului in functie de puterea player-ului pe pre-out. asta doar in teorie, in practica simpla se regleaza tot dupa ureche. si este logic...putere mai mare din player se merge cu gain-ul mai jos, putere mica din player mergi cu gain-ul mai sus din amplificator
Sus
yorapper

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2012 5:16 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ms mult chiar m'au ajutat raspunsurile tale..datorita acestui forum am reusit sa imi montez singur subwoofer,amplificator si adaptor high low si acum totul e bine reglat
Sus
yoiedi
Priceput

MesajTrimis: Mar Ian 31, 2012 5:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

cu mare placere
Sus
DaNyBuCsA
Pasionat

Data înscrierii: 24/Iun/2015
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Dec 25, 2015 4:35 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am si eu o intrebare. am tot citit pe diferite forum-uri dar nu m-am lamurit. cum trebuie sa stea acele reglaje ale amplificatorului in configuratia pentru subwoofer. detin un fli loaded 400s ca si amplificator,iar pe partea de subwoofer un jbl cs 1215b. deci comut pe partea lpf,iar apoi ce fac cu cele 2 reglaje (lpf si hpf) ce rol au fiecare?
cumva trebuie sa tin lpf undeva la 70-80hz,iar hpf la 20-30hz?
hpf este cumva filtrul subsonic care nu lasa sa coboare sub o anumita frecventa pe care o setez eu?
Sus
VanIIa
Audiofil

Data înscrierii: 25/Oct/2014
Locație: Pitesti

MesajTrimis: Vin Dec 25, 2015 5:15 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Yup. 30hz e totusi cam mult. limiteaza-te la 10-15hz.
DaNyBuCsA
Pasionat

Data înscrierii: 24/Iun/2015
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Vin Dec 25, 2015 6:07 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Deci voi lasa sa coboare si mai mult subwooferul,nu?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum