|
Autor |
Mesaj |
zuzu11 Pasionat
Data înscrierii: 06/Mai/2012 Mesaje: 84 Locație: Timisoara
|
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

Data înscrierii: 24/Apr/2007 Mesaje: 266 Locație: Timisoara
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 7:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Difuzorul tau are 2 bobine de cate 4 ohmi. Daca legi bobinele in paralel (de la borna plus/rosu tragi un fir pana la cealalta borna plus/rosu...si la fel faci de la minus/negru la minus/negru, ampliful il conectezi la un grup de plus si minus) ai o impedanta de 2 ohmi, daca legi in serie bobinele (conctezi intre ele, cu un fir, bornele plus/rosu si minus/negru din mijloc, amplificatorul urmand sa-l conectezi la borna plus si minus de pe extremitati)
Ampliful care vrei tu sa-l achizitionezi nu e deloc potrivit pentru acest subwoofer. El furnizeaza 400 W la o impedanta de 4 ohmi. Oricum ai lega tu bobinele subwooferului nu vei putea sa ai impedanta de 4 ohmi. Vei avea ori 2 ori 8 ohmi.
In 2 ohmi ampliful ala nu functioneaza iar in 8 ohmi va furniza, cel putin teoretic, o putere la jumatate , adica 200 w _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
Toma Pasionat
Data înscrierii: 13/Mai/2011 Mesaje: 175 Locație: Bucuresti
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 8:01 pm Titlul subiectului: |
|
|
Sa incepem cu prima intrebare:
Inseamna ca pot scoate din ea 400RMS pentru un subwoofer?
Da poti scoate in punte 400W rms la 4 ohm.
Pot sa folosesc aceasta statie pt dif-ul de 400 rms ? sau este obligatoriu sa cumpar o statie monobloc ?
Nu este obligatoriu o statie monobloc. Poti folosi orice statie. Monoblocul insa este cel mai potrivit pentru un subwoofer. Poti folosi aceasta statie pe difuzorul tau insa trebuie sa pui subwooferul in 8 ohm pentru a nu arde amplificatorul.
Si ce inseamna, sau mai bine zis cum se poate lega statia in punte ? sau trebuie 2 amplificatoare ca sa pot lega in punte ?
Nu ai nevoie de 2 amplificatoare. Amplificatorul are posibiliatea de a inseria cele doua canale. Aproape pe orice amplificator iti scrie cum trebuie sa il legi in punte.
Cat despre difuzor, este cu doua bobine. Cum ar trebui legat ?
Pai dupa parerea mea nu se prea pupa amplificatorul cu subwooferul. De exemplu pentru amplificatorul tau ar fi perfect un subwoofer 400W la 4 ohm. Subwooferul specificat de dine are ori 2 ohm ori 8 ohm.
Recomandat pentru tine ar fi ori sa iei alta amplificator pentru subwooferul specificat adica un monobloc care ar scoate 400W(sau mai mult) la 2 ohm sau sa iei un difuzor care sa aibe impedanta de 4 ohm.
Sper sa fi fost de ajutor. Numai bine! _________________ Suficient bass in masina ai atunci cand parul unei fete devine umbrela. |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 8:04 pm Titlul subiectului: |
|
|
difuzorul il are deja din ce spune.
cel mai probabil ca va achizitiona un amplif care sa-i furnizeze cel putin 400w in 2 ohmi...asta nu ar trebui sa fie nici greu si nici prea scump  _________________ Beware tha Dogg |
|
Sus |
|
 |
zuzu11 Pasionat
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 9:24 pm Titlul subiectului: |
|
|
Deci ground zero pe care pusesem ochii sa inteleg ca nu este recomandata? |
|
Sus |
|
 |
zuzu11 Pasionat
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 9:26 pm Titlul subiectului: |
|
|
Nu inteleg, cum adica subwooferul meu are ori 2 ohmi ori 8...
Are 2 bobine x 4 ohmi fiecare. Nu se pot lega in nici un fel sa scoata mearga pe 4 ohmi ?  |
|
Sus |
|
 |
zuzu11 Pasionat
|
Trimis: Mie Mai 30, 2012 9:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Anulati ultima intrebare , acum mi-am dat seama ca a fost stupida. Am citit din nou specificatiile difuzorului, si spune clar ca ori merge in 2 ohmi ori in 8, ai perfecta dreptate. |
|
Sus |
|
 |
doggovy Priceput

|
|
Sus |
|
 |
|