Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Cumpar difuzor subwoofer
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Bursa car audio

Autor Mesaj
InFerNoS
Pasionat

Data înscrierii: 15/Mar/2010
Locație: Craiova

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2010 8:10 pm    Titlul subiectului: Cumpar difuzor subwoofer Răspunde cu citat (quote)

Preferinte: 12", maxim 600w rms, 2 ohmi, impecabil, sub nici o forma sa nu fie rebobinat sau fortat.
Pretul sa fie de maxim 500 ron cu tot cu transport.
Astept oferte aici sau pe privat, preferabil si un numar de tel.

Pigoo
Utilizator pe cale de disparitie
Utilizator pe cale de disparitie

Data înscrierii: 08/Oct/2008
Locație: Constanta

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2010 8:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ar fi pacat sa nu mai strangi cateva zeci de lei.... Laughing

http://www.be-loud.ro/forum/subwoofer-12-resonant-engineering-re-se-series-2x4ohm-t10368.html#85019
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
dulgheru_ciprian
Pasionat

Data înscrierii: 03/Iun/2007
Locație: bucuresti /titan

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2010 9:02 pm    Titlul subiectului: Re: Cumpar difuzor subwoofer Răspunde cu citat (quote)

[quote="InFerNoS"]Preferinte: 12", maxim 600w rms, 2 ohmi, impecabil, sub nici o forma sa nu fie rebobinat sau fortat.
Pretul sa fie de maxim 500 ron cu tot cu transport.
Astept oferte aici sau pe privat, preferabil si un numar de tel.[/q

Tare. De parca ar zice cineva daca e sau nu rebobinat.

Daca dispui de 500 ron.. eu zic sa mai pui cateva zeci si sa iei ceva nou,cum ar fi :

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRW_30SPL/

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Ground_Zero/Radioactive/GZRW_12XD-AL/

http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofere_auto/Alpine/SWR-1242D/

Bafta la cumparaturi
Sus
InFerNoS
Pasionat

MesajTrimis: Mar Iun 08, 2010 11:22 pm    Titlul subiectului: Re: Cumpar difuzor subwoofer Răspunde cu citat (quote)

Sunt anumite modalitati si locuri, de unde iti poti da seama daca a fost rebobinat sau nu...
De ground zero entry-level nu prea sunt multumit... Alpine-ul ar fi o idee, insa am disponibili maxim 500 ron incluzand transportul si returul banilor... momentan nu am 600 lei sa dau pe un dif, poate mai fac rost de bani zilele astea, sa vedem...

GigiOu

Data înscrierii: 04/Dec/2007
Locație: Braila-Bucuresti

MesajTrimis: Mie Iun 09, 2010 3:43 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am kicker L5 in incinta daca vrei,500 de lei si platesti tu transportul,sta degeaba de un an aproape cred,nu a fost fortat deloc...poate doar plictisit Cool
Sus
InFerNoS
Pasionat

MesajTrimis: Mie Iun 09, 2010 9:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Pigoo a scris:
ar fi pacat sa nu mai strangi cateva zeci de lei.... Laughing
http://www.be-loud.ro/forum/subwoofer-12-resonant-engineering-re-se-series-2x4ohm-t10368.html#85019

Intradevar, chiar ar fi pacat...

GigiOu a scris:
am kicker L5 in incinta daca vrei,500 de lei si platesti tu transportul,sta degeaba de un an aproape cred,nu a fost fortat deloc...poate doar plictisit Cool

L-as dorii rotund totusi, de incinta nu am nevoie... Ms.

InFerNoS
Pasionat

MesajTrimis: Vin Iun 11, 2010 4:17 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

inca valabil.
sckump
Pasionat

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: Iasi

MesajTrimis: Vin Iun 11, 2010 4:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut. Ce parere ai de difuzorul de mai jos, asa o sa ai si cea mai buna calitate pe bass-subbass (pentru asta a fost si proiectat=> seria Reference) si pretul este destul de ok:
http://www.be-loud.ro/forum/vand-difuzor-subwoofer-dls-reference-mw12d-ca-nou-t10440.html
Sus
InFerNoS
Pasionat

MesajTrimis: Vin Iun 11, 2010 11:52 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sckump a scris:
Salut. Ce parere ai de difuzorul de mai jos, asa o sa ai si cea mai buna calitate pe bass-subbass (pentru asta a fost si proiectat=> seria Reference) si pretul este destul de ok:
http://www.be-loud.ro/forum/vand-difuzor-subwoofer-dls-reference-mw12d-ca-nou-t10440.html

1. Are mpendanta 4 ohmi, imi trebuie 2.
2. E slabut, 400 rms si 600 maximi, deja din w maximi iti dai seama ca nu suporta putere f mare, iar statia mea are 500 rms si 1600 maximi... As vrea un difuzor putin mai mare ca putere decat statia daca se poate...
Nu e ceea ce caut eu, ms frumos oricum si bafta la vanzare !

sckump
Pasionat

MesajTrimis: Vin Iun 11, 2010 11:58 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Aha, ok. Dar ca idee, de ce vrei un difuzor cu puterea mai mare decat statia? De regula (din cate stiu) e indicat sa ai o statie de amplificare cu puterea ceva mai mare decat a difuzoarelor, ca la putere maxima sa nu bage distorsiuni in difuzor (adik sa poata duce varfurile de putere care apar des intr-o melodie). Daca bagi distorsiuni in difuzor, se arde foarte rapid si la puteri mult mai mici decat puterea RMS a acestuia (nu neaparat puterea mare e problema, ci calitatea semnalului bagat in difuzor).
Sus
InFerNoS
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 12, 2010 12:02 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sckump a scris:
Aha, ok. Dar ca idee, de ce vrei un difuzor cu puterea mai mare decat statia? De regula (din cate stiu) e indicat sa ai o statie de amplificare cu puterea ceva mai mare decat a difuzoarelor, ca la putere maxima sa nu bage distorsiuni in difuzor (adik sa poata duce varfurile de putere care apar des intr-o melodie). Daca bagi distorsiuni in difuzor, se arde foarte rapid si la puteri mult mai mici decat puterea RMS a acestuia (nu neaparat puterea mare e problema, ci calitatea semnalului bagat in difuzor).

Amplifu meu are 0,05 distorsiuni, prin absurd sa zicem 1%, dar, am curent, cabluri destul de groase si il tin la 90% din volum, deci aprox 450w rms... Tind sa cred ca nu am distorsiuni, vreau un dif de cel putin 500 de w rms totusi pt ca nu vreau sa fortez unu mai mic...

tonu_adrian
Priceput

Data înscrierii: 27/Iul/2008
Locație: TECUCI

MesajTrimis: Sâm Iun 12, 2010 12:18 am    Titlul subiectului: sal... Răspunde cu citat (quote)

am si eu o intrebare,,cum de stii tu k ai 450 rms ..si 90% din volum la amplif??

vezi k puterea aia de 500 rms la 2 ohmi...e discutabila..mai ales ca tu nu ai 14.4 volti continuu..mai aprinzi farurile etc scade tensiunea...iar in legatura cu distorsiunile, ai face bine sa mai vezi odata manualul amplifului, THD < 0,05 % (1 kHz), s-ar putea sa fii surprins de distorsiunile aparute pe alta plaja de frecvente + ca mai sunt destule chestii ce determina aparitia distorsiunilor...

Sfatul meu ar fi sa iei un subwoofer mai mic ca putere decat ampliful, cand subwooferul este la maxim ampliful sa nu gafaie...

sckump
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 12, 2010 12:27 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Daca puterea aia de 500 W RMS e pentru 2 Ohmi, atunci pentru 4 Ohmi e cu mult mai mica, probabil la un 300-350 W RMS. Oricum, mai important la un difuzor e SPL-ul, adik cat de tare se aude la o anumita putere, decat putrea lui maxima (la care oricum daca il utilizezi, ai nenumarate pierderi si in sunet, datorita caldurii mult mai mari care trebuie disipata fata de puteri mai mici). Ca idee, un 3 dB in plus la SPL-ul unui difuzor inseamna o dublare a puterii sonore pentru aceeasi putere aplicata la intrare, fata de un difuzor cu 3 dB mai slab decat cel mentionat (teoretic se aude de 2 ori mai tare decat cel cu 3 db mai slab, la aceeasi putere aplicata).
Sus
InFerNoS
Pasionat

MesajTrimis: Sâm Iun 12, 2010 12:57 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

@ adi, nu stiu, am si zis, aproximativ, nu am de unde sa fiu sigur pe anumite cifre pt ca asa cum ai spus si tu nu ai acelasi curent mereu... Intradevar, 0,05% la 1khz, insa eu am scris 1%, hai 5% insa e imposibil sa ajunga la 10% cu cat tin eu amplifu mai putin decat maximul lui...
Si o intrebare? Cum adica "subwoofer la maxim", cand el papa ce i se ofera de catre amplif si nu cere ?

@ sckump, intradevar, 500w @ 2 ohmi, insa eu 500 vreau, sau in jur de 500... nu 300 @ 4... Spl-ul difuzorului se schimba in functie de incinta si de puterea aplicata, deci nu conteaza f mult...

Valabil. Inca astept oferte cu difuzoare pana in 500 ron cu tot cu transport, daca nu, cred ca o sa fac un efort zilele astea si o sa-l scap pe Pigoo de RE-ul ala Smile

otzy
Audiofil

Data înscrierii: 14/Feb/2007
Locație: timisoara

MesajTrimis: Sâm Iun 12, 2010 1:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ce atatea cifre ?? aia nu e foarte important

cel mai important e sa-ti placa sunetul reprodus. sunt espe mii de firme => sunete diferite. se poate ca subul ala rotund de 513.11 W si bobina de 2 ohmi sa sune fix ca .... in sistemul tau Laughing deci asculta si dupa aceea cumpara

si daca acum nu ai de unde asculta nush ce sa mai zic . noapte buna

Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Bursa car audio Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum