Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

cutie pentru polk db124

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto

Autor Mesaj
phenomen

Data înscrierii: 31/Ian/2008

MesajTrimis: Joi Feb 21, 2008 4:57 pm    Titlul subiectului: cutie pentru polk db124 Răspunde cu citat (quote)

Driver Complement
Woofer 1 - 12" Diameter (30.48cm)

--------------------------------------------------------------------------------

Electrical
Overall Frequency Response 27-200
Nominal Impedance 4 ohms
Power Handling (continuous) 360 w
Power Handling (peak) 720 w
Efficiency 88 dB
Voice Coil Diameter: Driver 2" (5.08cm)

--------------------------------------------------------------------------------

Driver Mounting Depth
Top Mount 6" (15.24cm)
Bottom Mount 6-3/4" (17.14cm)
Cut-out
Driver Cut-out Diameter 11" (27.94cm)

Theile/Small Parameters
Recommended Enclosure Sealed / Ported / Bandpass
Resonant Frequency 31 Hz
Qms 6.1
Qes 0.47
Qts 0.44
Vas 2.22 cu. ft. / 62.78 L
Sd 80.6 sq. in. / 520 sq. cm.
Xmax (linear) .3 inch / 7.5 mm
Xmax (mechanical) 1.0 inch / 25.4 mm
Le 1.80 mH

salut!!! vroiam sa va intreb cati litri ar fii bine sa aiba cutia pt acest subwoofer. si inca o pb Smile eu am portbagajul destul de mic si as vrea sa fac o cutie care sa o mulez in lateral adik sa fac forma cutiei in functie de portbagaj(ca sa ocupe cat mai putin loc) ceea ce inseamna ca o sa arate putin diform.afecteaza cu ceva sunetul???

multumesc anticipat
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ssrli
Audiofil

Data înscrierii: 18/Iul/2007
Locație: Cj-N

MesajTrimis: Joi Feb 21, 2008 5:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Diformitatea nu afecteaza sunetul. Singura metoda care o vad e sa fac acel perete mulat din fibra de sticla Smile

Voi incerca sa simulez difuzorul...ca sa iti faci o idee legata de dimensiuni..

Sus
phenomen

MesajTrimis: Joi Feb 21, 2008 7:25 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

dar cati litri ar trebui sa aiba cutia?
Sus
phenomen

MesajTrimis: Sâm Feb 23, 2008 5:21 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am dat mail la astia la polk si mi-au zis 29 litri. dar mi se pare mult prea putin. voi ce ziceti?
Sus
purebhp
Priceput

Data înscrierii: 16/Feb/2007
Locație: Constanta

MesajTrimis: Sâm Feb 23, 2008 8:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Din cele spuse tind sa cred ca tu vrei o incinta sealed (incinta diforma mulata pe peretele portbagajului, putin spatiu ocupat).

Asa cum ti-a spus si ssrli nu conteaza forma unei incinte, singura problema pe care o vad eu este calculul volumului (este mult mai usor sa calculezi volumul pentru o forma geometrica decat pentru un diform).

Acei 29 l mi se par rezonabili pentru o incinta sealed si, fiind o incinta sealed este mult mai "iertatoare" la abaterile de la acest volum. Deci, construieste o incinta din fibra de sticla in lateralul portbagajului incercand sa faci "ochiometric" un volum de ~29 l. Dupa ce construiesti incinta ii poti afla usor volumul cu ajutorul apei - umpli incinta cu apa, masurand volumul - astfel vei afla cat de aproape esti de cei 29 l.

Succes.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Difuzoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum