Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dacie berlina, sistem entry level
Du-te la pagina 1, 2  Următoare

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii

Autor Mesaj
szabika4

Data înscrierii: 07/Aug/2007
Locație: Sighisoara / Cluj-Napoca

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 2:48 am    Titlul subiectului: Dacie berlina, sistem entry level Răspunde cu citat (quote)

Salut!

Daca aveti timp sa ma ajutati sa aleg un sistem de boxe pentru masina...

Pe scurt:
- Dacie Berlina, an 2000
- HU Sony 410U
- gen muzica: electronica (trance, techtrance, deep house, chillout, ambiental, etc.)
- buget pentru boxe fata+spate ~ 300RON

HU-l Sony inca nu l-am cumparat inca, dar acesta este singurul sub 500 RON cu USB, si e prea mult si asa pentru mine, deci nu va obositi...

Am inteles ca 4x22W e de ajuns pentru 2 boxe in fata si 2 in spate, deci nu vreau sa pun amp separat.
Daca trebuie sa aleg intre calitate si putere sunetului as alege prima.
Ideea e sa am un raspuns audio cat mai linear de la 40-50Hz in sus, si nu ma deranjeaza daca nu bubuie (nu vreau in nici un caz sa impresionez ci sa am un sunet placut pentru MINE... nici pasagerii nu ma intereseaza).
Dupa ce am citit printre post-urile de pe acest forum, cred ca pe fata ceva de 13cm ar fi ideal (cred ca incape). Pe spate ceva de 16,5cm sau 6x9"... trebuie sa masor un pic, dar am senzatia ca 6x9 incape mai lejer. La difuzoarele din fata presupun ca doar medii si inalte o sa am (oricum ar baraii usa de la bas...)

Ar fi bine sa am o putere a boxelor fata si spate cat mai asemanatoare pentru ca sa am un volum al sunetului cat decat egal (la 20 din 40 volume la HU, de ex.), sau n-are diferenta?
Sper ca n-am uitat nimic...

OK, ce mi-a placut mie din oferta la 13cm:

- Coustic CX 502 (i-mi place designul simplu) - 89RON (pret bun)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX502/

- JVC CS-V525
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/JVC/_CS-V525/

Sistem 13cm + tweeter:

- Magnat PowerPlus 213 (e mai scump, dar pe hartie arata bine - 60W RMS
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Magnat/Sisteme/Power_Plus_213/

- Mac Audio MP 2.13 (pret foarte bun, performante bune pe hartie)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Mac_Audio/MP/MP_2.13/

- Clarion SRS 1326 (i-mi place ca e Clarion)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Clarion/SRS1326/

- Xtreme 500X (mai slabut pe hartie - 100Hz - 20KHz)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/XTREME/500X/

6x9":

- Coustic CX693 (iarasi, i-mi place foarte mult - plus, pe hartie are 75W)
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CX693/

- Alpine SPS-69C2 (cam scump, 50W, si e prea bengos designul pentru dacie Very Happy )
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Alpine/Type-S/SPS-69C2/

Voi ce ziceti?

Mersi!!!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 9:48 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe spate iti spun sigur ca alegerea cea mai buna ar fi alpine! le are un prietene pe o dacie berlina, si nu are nimic pe fatza si se aude bestial. are si bass si inalte si tot.
pe fatza iti recomand sistemul de la clarion, l-am auzit si pe el, dar nu pe o dacie, deci nu stiu cum s-ar comporta...
bafta! Smile

szabika4

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 10:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Mersi pentru raspuns! Alpine suna bine. Prietenul tau nu le-a avea amplificate separat cumva?

Despre boxele Coustic are cineva ceva bun de spus?

Ma tot gandeam unde sa pun tweeterele in fata sa fie cat mai discret... Voi cum le-ati pus?

Mersi!
Sus
brian
Pasionat

Data înscrierii: 05/Sep/2006
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 11:34 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu pe fata am o pereche de Coustic CS502 si sunt multumit de ele
Sus
szabika4

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 1:31 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

brian a scris:
eu pe fata am o pereche de Coustic CS502 si sunt multumit de ele

Astea-s cu tweeter... arata foarte bine. Le-ai legat direct la HU? Au crossover sau trebuie cumparat separat? La cablaje ce ai folosit?

Impreuna cu un CX693 ar fi chiar 300 RON. Are cineva CX693? Cum suna basul (daca e legat la 22W HU)? Ma tempteaza modelul asta. I-mi place designul (e negru si simplu), si ar merge bine cu CS502 in fata (daca asta i-mi cumpar). niq mi-a recomandat alpine-ul, care e mai slabut pe hartie si e si argintiu... dar e Alpine.

Ce ziceti?
Sus
brian
Pasionat

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 1:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

sunt legate direct pe HU; au un crossover; inafara de cablurile de la tweetere (care nu sunt foarte lungi), am folosit cabluri de 2x0.75.

offtopic: in caz ca te hotarasti sa iti iei CX693 sa imi zici si mie cum se aud, ca ma cam tenteaza si pe mine.
Sus
szabika4

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 7:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

brian a scris:
sunt legate direct pe HU; au un crossover; inafara de cablurile de la tweetere (care nu sunt foarte lungi), am folosit cabluri de 2x0.75.

offtopic: in caz ca te hotarasti sa iti iei CX693 sa imi zici si mie cum se aud, ca ma cam tenteaza si pe mine.

Ce masina ai? Tweeterele cum si unde ai reusit sa le prinzi?

Mersi!
Sus
brian
Pasionat

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 8:09 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

am o supernova. tweeterele sunt prinse de stalpu din fata cam pe la nivelul capului
Sus
niq
Audiofil

Data înscrierii: 30/Ian/2007
Locație: in masina, inconjurat de boxe...

MesajTrimis: Mar Aug 07, 2007 11:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

si alpine-urile de pe spate sunt legate direct pe HU. are un panasonic. nu mai stiu exact modelul, dar e undeva in jur de 3-3,5 mil... si scoate destul din ele Smile sincer m-a impresionat.
szabika4

MesajTrimis: Mie Aug 08, 2007 9:35 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

niq a scris:
si alpine-urile de pe spate sunt legate direct pe HU. are un panasonic. nu mai stiu exact modelul, dar e undeva in jur de 3-3,5 mil... si scoate destul din ele Smile sincer m-a impresionat.

Trebuie sa ma mai gandesc...
Sus
szabika4

MesajTrimis: Sâm Aug 11, 2007 12:11 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK, astea le cumpar:

- Sony CDX-GT414U
- Coustic CS502
- Coustic CX693

Daca mai are cineva ceva de adaugat, sa-o faca repede, ca dau comanda... Very Happy

Mersi niq, brian!
O sa revin dupa ce le cumpar si le probez.
Sus
szabika4

MesajTrimis: Sâm Aug 11, 2007 12:20 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

OK, acum cu partea mai grea... instalarea.

Am atasat o poza cu usa din fata, unde trebuie sa montez CS502-ul. Problema e ca nu prea este loc. Difuzorul care e montat acum e de 10cm, iar grila acea gri este de 13cm..
Uitati-va un pic pe poza atasata ca grila de 13cm ajunge la marginea plasticului de care este prins. Acum, daca pun un dif de 13 presupun ca masca va fi de cel putin 15-16cm, adica mult mai mare decat suprafata de care ar trebui sa-o prind. Cum sa rezolv situatia?

poza_boxa_fata.jpg
 Description:
Boxa curenta (10cm) cu grila de 13cm.
 Filesize:  86.21 KB
 Viewed:  353 Time(s)

poza_boxa_fata.jpg

Sus
bezz
Audiofil

Data înscrierii: 05/Iun/2007
Locație: on a vibe

MesajTrimis: Sâm Aug 11, 2007 1:31 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

la coustic grilele au aceeasi dimensiune cu difuzoarele si din cate vad se clipseaza pe marginea difuzorului...daca au alt mod de montaj sa ma corecteze un posesor.

improvizatie cu grila prinsa in autoforante ca in poza ta n-am mai vazut...

szabika4

MesajTrimis: Dum Aug 12, 2007 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

bezz a scris:
la coustic grilele au aceeasi dimensiune cu difuzoarele si din cate vad se clipseaza pe marginea difuzorului...daca au alt mod de montaj sa ma corecteze un posesor.

improvizatie cu grila prinsa in autoforante ca in poza ta n-am mai vazut...

It wasn't me! Asa era masina cand am cumparat-o... Very Happy
Boxa din poza e de 4W la 4Ohm si sub 150Hz nu prea scoate nimic, deci...
Sus
szabika4

MesajTrimis: Mar Aug 21, 2007 12:06 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Ok, am instalat sistemul in weekend-ul trecut, si i-mi place la nebunie. O sa revin cu detalii/poze/filmulete in cel mai scurt timp.

Pana atunci, mai am o intrebare: am fi facut eu ceva gresit de mi se incalzeste HU-ul de zici ca-i calorifer. Nu stiu daca e normal, dar coolerul pasiv din spate se incalzeste la cam 60-70 de grade C dupa doar 20-30 de minute de ascultat (la volum normal). Ma gandesc ca e cald, ca e cooler, dar si butoanele din fata sunt cam caldute... Nu stiti ce o fi problema?
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Cereri configuratii Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina 1, 2  Următoare
Pagina 1 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum