Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

Dak ma puteti ajuta cu ceva !
Du-te la pagina Anterioară  1, 2

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere

Autor Mesaj
Sparco

Data înscrierii: 05/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 5:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

e ceva mai veche...statia(amp), dar din experientze am obs ca rezista, are sigurantze ca sa nu-mi ard finalii, dar daca leg doua bucati in serie...cred ca o sa am 8 ohmi...sau ma insel?
de ex. : leg sub (4ohmi) + medii(4 ohmi) = 8 ohmi (legate in serie)
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
o&g
Audiofil

Data înscrierii: 12/Aug/2006
Locație: alba-iulia

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 6:03 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

din cate stiu eu impedanta finala o da cel mai mare consumator(wooferul)...acum nu stiu ce sa zic...depinde si de filtru...

asteapta sa vezi si ce zic altii.
Sus
Sparco

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 6:33 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

astept sa vad ce parere ai altii...mc oricum
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 6:53 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

unu la mana, filtrele alea dau peste cap impedanta. doi la mana, spune-mi te rog cum ai de gand sa legi in serie un woofer filtrat pe basi, si o medie filtrata pe medii? vei zapaci complet semnalul. filtrul pentru woofer va avea efect si la medii, iar cel de medii va avea efect la woofer. singura optiune e legarea in paralel. in acest caz, vei avea o impedanta chiar mai mica de 4 ohm. daca amplificatorul tau nu are in specificatii X*XXXw la 8 ohm sau X*XXXw la 4 ohm, atunci mai mult ca sigur ca nu e stabil la 4 ohm.
Sus
Sparco

MesajTrimis: Lun Noi 06, 2006 7:23 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

amp-u arata cam asa
http://i11.ebayimg.com/01/i/07/da/d3/b8_3.JPG

http://i18.ebayimg.com/02/i/07/bb/b5/8d_12.JPG

e mai veche...nemteasca
nu am asa mari cunostiinte asa ca orice parere conteaza

EDIT: 2 X 120 WATT RMS (am cautat pe google mai multe explicatii si asta am gasit)
Sus
Sparco

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 5:19 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Posibil sa imi cumpar alt amplif pentru HOME...
Nu ma mai sfatuieste nimeni???
cred ca raman pentru GT4-12 pt home.
Imi place diful si cum se aude.

Va rog...mai ziceti ceva....niste tips
Sus
asus
Consultant Be loud!
Consultant Be loud!

Data înscrierii: 01/Aug/2006
Locație: sibiu

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 5:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

vezi ce-ti iei, sa reziste la 4 ohm.
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 5:27 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

eu as zice mai bine cumperi 1202D si (daca vrei sa faci tu amplifu) :
http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=10_90&products_id=28
http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=89&products_id=476 (gasesti si mai ieftin la petra,dar daca le cumperi toate de la ei poate ac ceva reduceri Wink )
http://www.hi-end.ro/product_info.php?products_id=441
http://www.hi-end.ro/product_info.php?cPath=10_90&products_id=30

plus o punte redresoare de 35A la 400V (e relativ ieftina) si o carcasa de Pc si te-ai scos...o sa ai amplificare valabila...
Sus
Sparco

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 5:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sincer asa putere nu mi-ar trebuii pentru ca stau la bloc, si nu as avea un sa dau "LA MAX"(urla vecinutzii) As fi incantat sa-mi iau direct un Amplificator(cu taoate) fara sa ma mai complic cu atatea circuite, condensatori, transf. etc.

Nu stii ceva site-uri romanesti cu asa ceva?

Merci oricum pentru sfaturile de mai sus.
Sus
Sparco

MesajTrimis: Mar Noi 07, 2006 9:59 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

So, nobody can't help me anymore???
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 5:54 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Sorry, noi suntem mai mult cu car audio... Cu amplificatoare si woofere de casa eu unul nu prea le am inca.

Oricum, nu recomand nimanui sa foloseasca un woofer de masina in casa. Wooferele auto sunt special facute pentru masina si au particularitatile lor care le fac potrivite pentru masina dar nerecomandate in casa...
Au impedanta mai mica (2-4 ohmi) pentru a rezolva problema tensiunii limitate cu pretul calitatii insa.
Sunt folosite materiale mai rezistente care permit woofer-ului sa cante si la -20 de grade iarna si la 60 de grade vara.. asta inseamna insa si calitate a sunetului sub cea a wooferelor de casa si raspuns in frecventa ceva mai slab, sensibilitate mai mica etc. Un woofer de casa nu trebuie sa reziste la temperaturi extreme, la umiditate, la praf etc, mediul obisnuit dintr-o masina.
Astea sunt doar cateva diferente intre cele 2 tipuri de woofere... motive pentru care wooferul auto trebuie folosit in masina si wooferul de casa in casa...
Sus
o&g
Audiofil

MesajTrimis: Joi Noi 09, 2006 7:24 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

respunsul in frecventa e mai slab daca te referi ca wooferele auto nu urca asa bine in freventa...ca de coborat coboara mai bine daca ne raportam la aceleasi dimensiuni si la aceeasi plaje de preturi.
sensibilitea eu zic ca este un punc care trebuie specificat...difurile de casa in general au sensibilitatea mai mare.

oricum pentru casa s-au inventat difurile pentru casa,iar in masina s-au inventat difurile pentru masina.bineinteles ca orice dif poate functiona atat in masina cat si in casa,dar are unele minusuri daca nu este folosit unde si pentru ceea ce a fost fabricat.
Sus
alex_202222

Data înscrierii: 11/Noi/2006

MesajTrimis: Lun Noi 13, 2006 4:45 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Salut ! Eu o sa imi comand maine poimaine un sub, un Infinity ( http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer/Infinity/Kappa_120.3se/ )pt a-l folosi in casa ... (vezi subiectele pioneer sau infinity / ajutor !!!) . Am fost la un prieten si mi-a placut cum suna in casa ... e pur si simplu EVIL !!! Oricum o sa sun sa intreb daca sunt pe stoc si in cat timp vin de la lansarea comenzii (Vineri iau banii si sa stiu cam pe cand sa il comand) , cat costa drumul ... dar daca imi poate raspunde cineva si aici ... va rog . Multumesc !
Sus
pesteimputit
Pasionat

Data înscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Sâm Noi 18, 2006 6:38 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

o idee relativ simpla ar fi cu o rezistenta de putere legata in serie cu difuzorul, dar nu am incercat si sincer cred ca e un mare pericol de incendiu

o alta idee ar fi 2 difuzoare de 4 ohmi legate in serie sau un dif cu 2*4ohmi cu bobinele legate in serie.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Subwoofere Ora este GMT + 3 ore
Du-te la pagina Anterioară  1, 2
Pagina 2 din 2

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum