Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

de ce iese fum?:(

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto

Autor Mesaj
joe005

Data înscrierii: 20/Dec/2006

MesajTrimis: Vin Mar 09, 2007 11:14 pm    Titlul subiectului: de ce iese fum?:( Răspunde cu citat (quote)

am un mp3 sony cdx-gt410u,un amplif jbl 301.1 si subwoofer alpine de 300 la 2 ohmi.as zice ca se aude destul de bine,dar totusi miroase a ars mirosul de ars venind din portul de bass.Inca ceva... la unele melodii membrana subwoofer-ului are cursa prea mare(bass0,doar cursa)chiar daca volumul este la minim si chiar daca melodia nu are bass!care ar putea fi problema?multumesc anticipat.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
joe005

MesajTrimis: Vin Mar 09, 2007 11:26 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

PS:AM INTELES CA MASINILE MAI NOI AUUN FEL DE FILTRU DEPARAZITOR(TRANSFORMATOR CEVA DE GENU), SE POATE CA UNDLE MAGNETICE PRODUSE DE ACEL FILTRU DEPARAZITOR SA BRUIEZE SEMNALUL AUDIO?
Sus
adi_0106
Priceput

Data înscrierii: 11/Sep/2006
Locație: Iashington

MesajTrimis: Sâm Mar 10, 2007 8:56 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

mirosul de fum vine de la cleiul in care este impregnata bobina difuzorului - este ceva normal la inceput
cat despre cursele mari ale difuzorului - e din cauza melodiilor si mai exact din cauza frecventelor subsonice
zi exact pe ce melodii ai probleme - pt ca am vazut in specificatiile amplificatorului tau ca acesta nu este prevazut cu un filtru subsonic care sa te scuteasca de frecventele foarte joase

poti sa stai linistit - atat timp cat difuzorul nu ajunge la Xmech - e in regula + ca are si ventilatie mai buna cand face curse mari Wink
Sus
joe005

MesajTrimis: Sâm Mar 10, 2007 8:48 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Am observat ca se comporta ciudat pe unele melodii(nu un gen anume) in functie de consoane(p,t),cursa e destul de mare...cred ca trece de maxim.....Se poate sa fie si din cauza ca melodiile nu sunt originale ci luate de pe net si in cazul asta au prea multe "impuritati"?ms pt rasp!
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mar 10, 2007 10:34 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

nu au treaba consoanele......
cum adica cursa trece de maxim ? se aud sunetele mecanice ? (ca si cum bobina ar lovi intrefierul)
cat despre melodii .... e posibil sa aiba distorsiuni - dar nici chiar asa
acolo la tine este vorba de frecvente subsonice - alea produc curse asa mari la difuzoare
Sus
mihai
Site Admin

Data înscrierii: 27/Iun/2006

MesajTrimis: Sâm Mar 10, 2007 10:45 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Simptomele descrise pot fi cauzate si de un amplificator fortat peste puterea nominala. Cum sunt reglajele pe amplificator?
Sus
adi_0106
Priceput

MesajTrimis: Sâm Mar 10, 2007 10:49 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

aaa ..... de asta am uitat .... pot fi distorsiuni puternice din amplificator Rolling Eyes
Sus
joe005

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 4:26 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

NOP...NU SUNT DISTORSIUNI...SE AUDE FFF CLAR SI BINE INFUNDAT BASS-UL Smile CHIAR SI LA MAX Very Happy.SINGURA PROBLEMA ESTE CURSA AIA PE CARE O FACE AIUREA(LA JUMATATE DIN VOLUM SI CHIAR SI APROAPE DE MINIM ASTA DOAR PE UNELE MELODII) SI MIROSUL DE INCINS CARE VINE DIN PORT.AM DESCHIS TOPIC PT CA AM CREZUT CA MAI ARE CINEVA PROBL DE GENUL ASTA Smile.NU STIU DACA ESTE ATINSA CURSA MAXIMA,DAR VIZIBIL PARE PREA MARE SI ASA AIUREA FARA SUNET, MI SE PARE CIUDAT RAU.ORICUM AMPLIF ASTA M-A DEZAMAGIT PUTIN,I-AM PUS SI FILTRU RCA SI ADAPTOR HIGH-LOW SI TOT ASA FACE!
Sus
joe005

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 4:39 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

STIU SIGUR CA AM LASAT VOLUMUL LA AMPL PE UNDEVA PE LA JUMATATE(L-AM LASAT IN ASA FEL INCAT SA POT ASCULTA SI MAI INCET MUZICA FARA SA SUBWOOFERUL SA ACOPERE CELELALTE DIFUZOARE),NU E MAI MULT CA SIGUR FORTAT APLIFICATORUL!
Sus
Audi_A6
Audiofil

Data înscrierii: 15/Aug/2006
Locație: bucuresti

MesajTrimis: Dum Mar 11, 2007 8:21 am    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

ca orice amplificator/ preamplificator exista distorsiuni de genul asta, din cauza lipsei filtrului subsonic sau de ce nu din cauza componentelor de slaba calitate a preamplificatorului adica a semnalului din HU.
Ai grija cu aceste distorsiuni, deoarece cineva care se plangea de acelasi lucru, la un moment dat i s-a dezlipit membrana de carcasa sau ceva de genul asta, nu mai tin minte exact, cert este ca si-a distrus subul.
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> Amplificatoare auto Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum