|
Autor |
Mesaj |
RazvanSS18
Data înscrierii: 20/Ian/2012 Mesaje: 3 Locație: Tg-Jiu
|
Trimis: Vin Ian 20, 2012 7:15 pm Titlul subiectului: Decizie boxe Logan |
|
|
Salut, am citit destul de mult pe forum dar inca nu am ajuns la un raspuns pentru nelamurirea mea. Cum spune si in subiect, am un logan (parintii defapt) in care nu prea sunt multumit de calitatea sunetului. Si cum masina nu am cum sa o schimb m-am gandit sa fac ceva modificari la partea de sunet. Dar, am inceput prost din cauza ca abia dupa ce am facut alegerile legate de HU si difuzoare am inceput sa citesc forumul. Momentan am:
-Sony CDX GT410u
-boxe fata: Blaupunkt GTx 542
-boxe spate: Pioneer TS G1312i
La inceput mi-a placut (primele 2 zile), fiind ceva mai mult decat oferea configuratia din fabrica, apoi mi-am dat seama ca au fost bani cheltuiti aiurea. Atat pe player cat si pe difuzoare. Acum, vreau sa schimb cat de cat situatia dar nu stiu daca fac mai bine sau gresesc din nou. HU nu vreau sa il mai schimb pentru ca nu dispun de banii necesari, doar boxe as vrea altele respectiv insonorizare la usile din fata. M-am orientat catre:
-DLS B5A
-DLS 225
-Dynamat Xtreme Speaker Kit
Intrebarile mele sunt:
-combinatia Sony + DLS o sa dea rezultate?
-rezultatul obtinut o sa fie sesizabil fata de ce am acum, merita banii?
-cele 2 coli din pachetul au vreun efect sau sunt prea mici pentru a obtine vreo imbunatatire pe partea de insonorizare?
Mentionez ca bugetul e undeva la 600 Ron si am nevoie de ceva pe 13 cm pentru a nu face modificari gen taiat tabla, fete de usi. Nu vreau ceva extraordinar pentru ca sunt constient ca asta presupune un buget muuult mai mare decat al meu, vreau doar ceva multumitor, peste ce am acum.
Pe final, as mai avea o intrebare: boxele din spate par mult mai slabe decat cele din fata. E asta un efect al faptului ca..sunt puse in spate sau e de la firma/caracteristici?
Multumesc! |
|
Sus |
|
 |
ozenel
Data înscrierii: 17/Noi/2011 Mesaje: 44
|
Trimis: Sâm Feb 25, 2012 10:47 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut, in primul rand schimba HU. Sony sucks big time. Dupa aceea s-ar putea sa fii surprins de felul cum se aud difuzoarele.
Eu am patit invers - pe difuzoare care se auzeau bine am pus o panarama de sony si imi vene sa bag cutitul in membrane.
Pe fata am difuzoare de 16,5 si singura problema pe care am intalnit-o a fost ca bornele difuzoarelor faceau scurt pe tabla interioara a usii. Dar se rezolva cu imaginatie si lucru manual  |
|
Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
Trimis: Sâm Feb 25, 2012 2:58 pm Titlul subiectului: |
|
|
Subscriu si eu la recomandarea de a schimba player-ul ... alege ceva de la Kenwood , Alpine , Pioneer sau Clarion .... sunt mult mai bune pe partea de sunet.
Incepe cu asta si abia dupa schimba si boxele. DLS sunt foarte ok. Poti sa te mai uiti si la Hertz sau Focal daca se incadreaza in bugetul tau. Daca nu te deranjaza niste mici modificari poti sa mergi pe 16.5 (mai mare=mai bun ) dar daca nu vrei sa modifici nimic atunci mergi pe un sis de 13 pe fata si coax de 13 pe spate . |
|
Sus |
|
 |
DaniD
Data înscrierii: 01/Dec/2009 Mesaje: 32 Locație: Satu Mare
|
Trimis: Sâm Feb 25, 2012 4:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
Dom'le. Nu ai de taiat nimic, daca vrei in fata difuzoare pe 16.5cm. Prinzi in suruburi un inel adaptor de 18 sau 20mm in locul suportului de boxe original, in care la urma prinzi difuzorul de 16,5. Mai simplu decat atit, nu se poate. Un set de inele poti lua la 20-40RON, nu sunt o avere. |
|
Sus |
|
 |
ozenel
Data înscrierii: 17/Noi/2011 Mesaje: 44
|
Trimis: Dum Mar 11, 2012 10:51 am Titlul subiectului: |
|
|
doar ca, asa cum am spus si mai sus trebuie sa fii atent la tabla aia nenorocita. la mine au mers bine cam 5 minute dupa care liniste. cand mi-am dat seama unde era problema - piciorushele difuzorului din dreapta atingeau portiera am luat un patent papagal si am "tiunat" portiera  |
|
Sus |
|
 |
m**s
Data înscrierii: 31/Mar/2012 Mesaje: 1
|
Trimis: Sâm Mar 31, 2012 11:02 pm Titlul subiectului: o intrebare Logan |
|
|
Buna la toata lumea!!, sunt noua pe aici si as vrea niste sfaturi prietenul meu are un logan pe care o montat un CD Playere MP3 Alpine si pe fata 2 Crunchuri pe 13 e isi doreste Focal Poliglas de 16,5 pentru spate,
intrebrea mea este daca combinatia e buna si se merita? (nu e domeniu meu)
Multumesc si astept raspunsurile |
|
Sus |
|
 |
wazzabi Pasionat

Data înscrierii: 05/Dec/2010 Mesaje: 63 Locație: Craiova
|
Trimis: Dum Apr 01, 2012 10:54 am Titlul subiectului: |
|
|
Sa arunce crunch-urile si sa puna polyglassu pe fata |
|
Sus |
|
 |
RazvanSS18
Data înscrierii: 20/Ian/2012 Mesaje: 3 Locație: Tg-Jiu
|
|
Sus |
|
 |
Razvy_Zeus Consultant Be loud!

Data înscrierii: 10/Mai/2007 Mesaje: 662
|
Trimis: Vin Mai 18, 2012 6:54 pm Titlul subiectului: |
|
|
Salut,
Sfatul meu este sa schimbi lista si sa pui pe primul loc Kenwood .
Ca si avantaj fata de Pioneer si Alpine modelele de la Kenwood au amplificare de 4x30 RMS (4x50 Max) si procesare DAC pe 24 de biti .
Modelul de la Alpine este cel mai slab deoarece nu are nici control de volum pe iesirea RCA nici reglaj pentru bass , medi si inalte.
PS : Pachetul ala nu este o solutie pentru Logan ... ala este pentru Smart , Tico , Matiz si alte masini mici.
Ultima modificare efectuată de către Razvy_Zeus la Sâm Iun 30, 2012 10:02 am, modificat de 1 dată în total |
|
Sus |
|
 |
ddannyeld2
Data înscrierii: 19/Iun/2012 Mesaje: 22 Locație: Calarasi
|
Trimis: Sâm Iun 30, 2012 4:37 am Titlul subiectului: |
|
|
Salut ...Poate te ajuta asta ...: http://www.be-loud.ro/forum/vand-2-perechi-hertz-t14657.html
Dif. sunt montate tot pe un logan ...iti pot da clip cu ele ...cum se aude s.a...
Bonus ofer si doua inele mdf pentru spate ,care au fost pe masin mea si poze cum sunt prinse
Ma poti contacta pe PM
Stima! |
|
Sus |
|
 |
|