Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet
Be loud! Din pasiune pentru sunet
Locul de intalnire al pasionatilor de HiFi, oriunde, oricand!
 FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

DEH-30MP vs. CDE-9846R vs. 2900MBP (Cfg. Matiz)

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere

Autor Mesaj
spasme

Data înscrierii: 01/Feb/2007

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 12:27 pm    Titlul subiectului: DEH-30MP vs. CDE-9846R vs. 2900MBP (Cfg. Matiz) Răspunde cu citat (quote)

Salutare!
Ma intereseaza configurarea unui sistem audio pe un Matiz.
Vad atatea playere incat sunt total bulversat. Daca asi avea bani gramada (nu asi avea Matiz) asi lua ce ar dori inimioara mea.
Dar avand in vedere ca nu este cazul apelez la voi sa ma luminati si pe mine cu privire la sisteme audio auto.

Momentan, avand in vedere si bugetul de care dispun, oscilez intre aceste trei playere:

Specs. Alpine CDE-9846R

reglaj avansat bass / treble (BassEngine®)
    amplificator 45W x 4 (Micro Dynamics™)
    4.449.000 lei vechi

Specs. Pioneer DEH-30MP

Amplificare interna 4x50W, MOSFET
    procesare sunet: HPF, LPF, EEQ Plus, FIE, SFEQ
    5.099.000 lei vechi

Specs. Pioneer DEH-2900MPB

putere: 4 x 50W MOSFET (4 x 22W RMS)
    3.499.00 lei vechi (Carrefour)

Prima alegere ar fi 30MP-ul dar stau si ma gandesc - oare se justifica diferentza de bani fata de 2900MPB??
Banuiesc ca mentionez degeaba, dar ma intereseaza un player si boxe care sa redea putere, claritate si bass (banuiesc ca toti vrem asta Smile )

Alta problema ar fi boxele... abia acu am realizat ca este o problema si dimensiunea. (inca nu am masurat in masina)
Din cate stiu, la Matiz, pe spate, sunt de 16x10cm dar nu sunt foarte sigur

Mi-au placut:
Infinity REF-6812CF

putere 60W RMS, 180W max
    1.899.000 lei vechi

JBL CS3196

putere: 70W RMS (210W max)
    1.949.000 lei vechi

Evident acestea doua pe spate. Dar pe fata??

Momentan cam atat. Daca m-ati putea sfatui si pe mine asi ramane recunoscator

Multumesc anticipat!

P.S. - E primu post

Ultima modificare efectuată de către spasme la Joi Feb 01, 2007 6:05 pm, modificat de 1 dată în total
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
pesteimputit
Pasionat

Data înscrierii: 18/Noi/2006

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 12:42 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

pe fata intra componente de 16,5 cm fara mari probleme!
Sus
[g]
Pasionat

Data înscrierii: 26/Ian/2007
Locație: Bucuresti

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 12:43 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

La alegerea playerului trebuie sa te gandesti daca in viitor vrei si statie si subwoofer pe masina, pentru ca, de exemplu, Pioneer DEH-2900MPB nu are control separat de volum pentru subwoofer, respectiv nici iesiri dedicate pentru acesta. [are iesire pe RCA, dar nu dedicata pentru subwoofer, adica il poti folosi, dar nu poti nici filtra frecventele spre boxe, nici controla iesirea separat catre statie].
Ca posesor de Pioneer DEH-30MP, pot sa-ti spun ca merita toti banii, avand si HPF, reglaje pe frecvente, control subwoofer si toate cele.
Si Alpine-ul e ok, are si ala vad tot ce-i trebuie, mai ramane alegerea bazata pe felul cum arata. Wink

Bafta,
Adi.
Sus
spasme

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 12:51 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Multumesc pt raspunsul rapid...

Adi, sincer nu cred ca o sa am nevoie de woofer. Imi place mie bassul dar nici chiar asha.
Avand in vedere ca nici investitia in asa ceva nu e de neglijat, ma multumesc cu un playere si boxe bune Smile
Designul nu e atat de important, ma intereseaza mai mult ce stie sa faca, atata timp cat imi este util cu adevarat.

Si deci 30MP, 2900MBP sau CDE 9846R ? Very Happy
Sus
[g]
Pasionat

Data înscrierii: 26/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 1:08 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu zic ca 2900-le nu se ridica la nivelul celorlalte din comparatia ta, dar daca nu vrei subwoofer, poti merge linistit si pe ala - eu am vazut diferenta dintre ce aveam inainte [un Sony GT-201c] si un Pioneer [DEH-2900MP la care am renuntat pentru DEH-30MP pentru ca avea control sub] - alegerea ta e doar una de "looks" pentru ca oricum ai ales 2 marci bune Alpine si Pioneer.

Bafta,
Adi.
Sus
Alex02

Data înscrierii: 19/Ian/2007

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 3:22 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Eu am 2900 MBP si sunt multumit de el, e raport calitate pret foate bun, plus ca CDE 9846R nu stiu daca citeste si WMA, pe cand Pioneer-ul citeste.
Sus
spasme

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 5:50 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

Acu ca m-am uitat mai bine ...

vad la 2900MPB - putere: 4 x 50W MOSFET (4 x 22W RMS)
iar la 30MP - Amplificare interna 4x50W, MOSFET

care-i smenul? Smile
Sus
KRZ
Priceput

Data înscrierii: 07/Dec/2006

MesajTrimis: Joi Feb 01, 2007 6:04 pm    Titlul subiectului: Răspunde cu citat (quote)

MP30 are 4x27 RMS dar reglajele de sunet te vor ajuta mult in comparatie cu celelate 2 H.U la care se face referire mai sus... spun asta din experienta pentru ca am si eu tot MP30 face toti bani .. 1 data iti cumperi pe masina asa ceva macar ia ceva klumea..
bafta
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului Be loud! Din pasiune pentru sunet -> CD si MP3 Playere Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum